Kotionni syntyy pienistä asioista

Kaupallinen yhteistyö Avalon siivouspalveluiden kanssa

Arki on ihmisen parasta aikaa, sen taisin todeta jo viime postauksessa sanoessani, että käytännössä elän omaa unelmaani ihan joka päivä. Vaikka arki kuluttaa, voi se olla ihan yhtä vapaata ja tapahtumarikasta kuin mikä tahansa päivä, jos vain osaa priorisoida omaa aikaansa. Tykkään että arjen pitää olla rentoa, mikä tarkoittaa sitä, ettei kovin korkeiden vaatimustasojen ylläpitäminen ole mahdollista, tai edes tavoiteltavaa meidän perheessä. En jaksa viikolla stressaantua siitä, olenko joka päivä hoitanut pyykkirumbaa tai suunnitellut ruokalistalle juurikaan mitään kovin ihmeellistä, vaan ennemminkin tingin kaikesta mahdollisesta ja nautin rennon arjen tuomasta vapaudesta tehdä muutakin kuin kotitöitä. Yleensä myös viikonloput kuluu samalla mentaliteetillä, ja siksi onkin hyvin tavallista, että meidän kodinhoitohuoneesta löytyy pyykkikasoja ja eteisen matolta enemmän hiekkaa kuin etupihalta yhteensä.

Vaikka yleisesti ottaen arkemme pyöriikin mielestäni hyvin omalla painollaan, on yksi asia johon olen jo jonkun aikaa toivonut muutosta. Nimittäin siivoaminen. En halua tuhlata viikonloppuani siivoten, mutta toisaalta arki-illatkaan ei oikein tahdo riittää siihen, että ehtisi tehdä kokonaisvaltaisen, koko kodin siivouksen. Tuntuu melkein siltä, että siivoamisesta on tullut jatkuva prosessi, jota tehdään vähän joka välissä, mutta koskaan ei kuitenkaan saada täysin valmista. Olemme yrittäneet pitää torstaita koko perheen siivouspäivänä, mutta käytännössä homma menee kuitenkin niin, että keskiviikkona alkaa tavaroiden järjesteleminen paikoilleen, torstaina imuroidaan ja luututaan ja perjantaina siivous vielä viimeistellään pyyhkimällä viimeiset pinnat. Lopputulos on siis se, että noin kolmena päivänä viikossa käytän aikaani siihen, että saan tavallisen viikkosiivouksen tehtyä.

NIinpä olen alkanut ihan tosissani miettimään, miten meillä toimisi se, että käyttäisinkin ulkopuolista apua siivouksessa kahdesti kuukaudessa. Viime maanantaina lähdin lasten kanssa normaaliin tapaan päiväkotiin ja töihin, mutta päivän aikana jännitti hyvällä tavalla, koska tiesin, että samaan aikaan kotonamme on siivooja, joka tekisi yhdellä kertaa niin kokonaisvaltaisen siivouksen, että itse voisi kerrankin olla kokonaan miettimättä siivoamista. Pidimme Avalon siivouspalveluiden Lotan kanssa etukäteen alkupalaverin, jossa kävimme läpi kaiken, mitä siivoukselta toivoimme. Siivouksen kattavuuden kun voi räätälöidä juuri omiin tarpeisiin ja omalle lompakolle sopivaksi.

Meidän kodin kohdalla päädyimme siihen, että ensimmäinen kerta olisi lähes kaikenkattava – juuri siksi että pääsisimme kerrankin niin sanotusti nollatilanteeseen, jossa koti on kerralla täysin siisti. Siivousta edeltävänä päivänä käytin vajaa tunnin tavaroiden järjestelemiseen (mikä ei ole edellytys siivoukselle, mutta tein sen silti jotta iltapäivällä kotioven avattuani voisin nauttia täysin puhtaasta näkymästä), ja parin edellisen siivouskokeilun pohjalta olin varautunut siihen, että myös jälkikäteen saattaisi mennä hieman aikaa siihen, että vielä viimeistelisin seiniä ja hankalampia pintoja puhtaaksi. Kun iltapäivällä tulin lasten kanssa kotiin ja kiersin kaikki huoneet innoissani läpi, olin rehellisesti sanottuna enemmän kuin yllättynyt. Lattia tuntui jälleen uuden samettiselta, yhdelläkään seinällä tai yhdessäkään listassa ei ollut koiran kuolajälkiä, keittiön alasokkelit oli puhdistettu kaikista roiskeista, saunan lasiseinän kalkkijäljet olivat nekin poissa ensimmäistä kertaa muuton jälkeen ja jopa keittiön altaan takana oleva pikkuikkuna oli pyyhitty!

Avalonin palveluihin kuuluu erikoisuutena Rainbow-puhdistuslaitteisto, jolla Lotta kävi läpi meidänkin olohuoneen maton. Matto oli vasta käynyt kalliissa pesussa mattopesulassa, mutta silti ehtinyt jo likaantua Pablon suosikkimakoilupaikkana. Rainbown syväpuhdistuksen jälkeen matto oli jälleen kirkas, ja päätin heti että seuraavalla kerralla sama käsittely tehdään myös meidän jenkkisängyn runkopatjalle. Rainbow-imuri sopii hyvin myös allergikoille, sillä kaikki pöly ja lika jäävät vesiastiaan ja vain puhdas ilma palautuu takaisin huoneilmaan.

Viikkosiivouksella ei ehkä yleisesti ottaen ratkaista maailmanluokan ongelmia, mutta omalla kohdallani se ihan oikeasti oli merkittävä asia. Olen jo pidemmän aikaa harmitellut sitä, ettei meillä keskeneräiset hommat oikein etene mihinkään, ja koti tuntuu kuluvan ennen kuin se edes kunnolla on ehtinyt valmistua. Maanantaina kun tulin kotiin, huokailin pitkään itsekseni miettien, että oikeastihan meillä on tosi kiva koti, joka siistinä ja puhtaana pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Pinnat, joiden kanssa olin itse jo lähes luovuttanut (kuten mattapintaiset valkoiset eteisen kaapit), olivatkin ammattilaisen tehokkailla aineilla muuttuneet kuin uusiksi ja siivouskohteet, jotka ajattelin tehdä sitten joskus, olikin kaikki hoidettu kuntoon. Tämä tyytyväisyys omaa kotia kohtaan oli tunne, jota en olisi koskaan uskonut saavani ihan vain kokonaisvaltaisen siivouksen avulla, mutta jos näin helpolla päästään, niin luulen meidän hyödyntävän samaa palvelua uudelleenkin. Ja sen vielä haluan todeta, että laatu ei ole itsestäänselvyys – Avalon siivouspalveluilla se oli enemmän kuin osasin odottaa.

10 Comments

 1. Vivi 8 lokakuun, 2018

  Ah, niin kade!! 😉 Tätä vaihtoehtoa on kyllä itsekin tullut pohdittua. Tuntuu ettei aika vaan yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Lisäksi yhdyn siihen, että oma koti on ihan jees, ollessaan puhdas. Likaisena ja tahraisena jotain ihan muuta. Meillä on pohdittu robotti -imuria, jotta saisi edes yhden työvaiheen pois kuvioista. Siinä vaan pohdituttaa kallis hankintahinta (jotta saa kunnon laitteen) ja toisaalta onko oikeasti kelpo apuväline?

  Vastaa
  • Melina 8 lokakuun, 2018

   Kyllä se todellakin vaikuttaa käsitykseen omasta kodista ja omaan kokonaisfiilikseen, kun koti on siistinä! Olin viime maanantaina niin käsittämättömän onnellinen että koko viikko oli pelastettu 🙂
   Ja robotti-imuria en itse olekaan osannut ajatella.. Kyllä sekin varmaan vähän helpottaisi urakkaa.

   Vastaa
 2. Vivi 8 lokakuun, 2018

  P.s. Ihana väri Minean huoneessa!!

  Vastaa
  • Melina 8 lokakuun, 2018

   Kiitos! Blogiin tulossa vielä joku päivä lisää kuvia 🙂

   Vastaa
 3. Maija 8 lokakuun, 2018

  Aivan mahtava juttu, että löytyi siivoaja joka osaa ja tekee! ja olet lopputulokseen tyytyväinen!

  Vastaa
  • Melina 8 lokakuun, 2018

   No todellakin! Se ei ole itsestäänselvyys, että siivousfirman jälki on juuri sitä mitä toivotkin!

   Vastaa
 4. Nea 8 lokakuun, 2018

  Kuulostaa kertakaikkisen ihanalta tuollainen siivouspalvelu! Olen näistä lukenut eri blogeista, ja aina ajatellut että ei kai meille kuitenkaan..
  Mutta nyt kun taas viikonlopusta toinen päivä meni kotia jynssätessä niin, taidanpa laittaa vakavasti harkintaan!

  Se on just tuo et tuntuu et siivoot enemmän kun ikinä, mut siistiä ei vaan tule. Meilläkin kolme pientä lasta, ja sitä sotkua vain tulee. Itelle on kyllä niin pahinta se kun ne jutut vaan kasaantuu. Tuo pitäisi pyyhkiä tuosta, tuo pitäisi pestä.. ja sit siihen väliin on jo tullut parit kaatuneet maitokupit ja puklut lattialla ja.. toivotonta, se lista vaan kasvaa.

  Asiasta toiseen, oletko ajatellut tahdä postausta Minean uudistuneesta huoneesta? ? Kaipaisin vinkkejä mm. lastenhuoneen säilytykseen. Meillä on Minean ikäinen tyttö täällä ja en vaan keksi mikä olis paras säilytyspaikka noille tuhansille pikku legoille, barbeille ym. Joko on käyttö kokemusta tuosta ikean lipastosta, noita olen joskus meillekin miettinyt?

  Vastaa
  • Melina 8 lokakuun, 2018

   No juuri tuo kuulostaa niin tutulta täälläkin! Vaikka kuinka yrittää siivota, koskaan ei saa valmista ja yksinkertaisesta hommasta kasvaa turhan iso ja aikaavievä juttu.

   Minean huoneesta on tulossa vielä oma postauksensa kunhan saadaan vielä toinen tuollainen nordli hankittua. Viime ikean reissulla ei mahtunut molemmat autoon 😀

   Vastaa
 5. Riikka 9 lokakuun, 2018

  Haaveilin monta vuotta rainbow imurista ja vihdoin tänä syksynä sen investoin..enkä ole katunut pätkääkään? siivoaminenkin tuntuu mukavalta ja kun työn tuloksen huomaa nopeasti? sängytkin kun saa syväpuhdistettua niin ihan mahtava laite

  Vastaa
  • Melina 12 lokakuun, 2018

   No enpä ole ajatellutkaan että näitähän voi tosiaan ostaa myös itselleen. Siivousjälki tuntui kyllä olevan huippuluokkaa, ja juurikin sängyn puhdistuksen haluan ensi kerralla!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.