Täydellinen loman aloitus

Ensimmäinen lomapäivä, juuri niin hyvä kuin olisin voinut toivoakin. Aamu alkoi rennosti kotona, ja vaikka ulkona onkin ollut kylmä ja järkyttävä tuuli, uskaltautuivat lapset pihalle niin että sain jopa syödä aamupalaa täysin omassa rauhassa. Ja se jos mikä pelastaa päivän kuin päivän!

Aamun hyvässä fiiliksessä päätin tehdä pitkästä aikaa mukikakkua. Olen aika monesti tehnyt näitä suklaisena versiona, etenkin silloin kun vielä olin äitiyslomalla ja tarvitsin valvotun yön jälkeen jotain kahviherkkua. Nyt testasin marjaversion, jätin taikinan vaaleaksi mutta maustoin sen fariinisokerilla ja sekoittelin mukaan vielä vadelmia ja valkosuklaan paloja. Kakusta tuli lopulta niin hyvää, että on ihme jos pystyn välttämään kiusauksen huomenaamulla.

Meikäläisen mukikakku olisi kelvannut jollekin muullekin meidän perheessä.. Iltapäivästä pakkasin lapset autoon ja lähdimme naapurin kanssa lounastamaan vasta avattuun Naughty burgeriin. Hampurilainen ei pettänyt tälläkään kertaa vaan lunasti kaikki lupauksensa, ja mietin jo siinä syödessäni että kesäloma tulisi helposti vietettyä erilaisissa lounaspaikoissa istuskellen, jos meidän lapsetkin viihtyisi paremmin ravintoloissa.

Keskiviikkona tiedossa on jotain aivan erityistä, kun kauan odotettu Lontoon matka koittaa. Tiedän että matkasta tulee varmasti mahtava, vaikka rodennäköisesti ikävöin samaan aikaan kotona odottavia lapsia. Olisi ollut huippua tehdä joku matka koko perheen kanssa, mutta tänä kesänä siihen ei vain yksinkertaisesti ole mitään saumaa ja toisaalta, oma-aika ei ehkä sekään tee kovin huonoa allekirjoittaneelle?

 

6 Comments

 1. anna 5 kesäkuun, 2018

  Lähde vain hyvällä omalla tunnolla. 🙂 mekin lähdemme miehen kanssa heinäkuussa jonnekin Eurooppaan. Eipä oo tullut ulkomailla kahdestaan käytyä 10 vuoteen eikä muutenkaan kuin kerran kauempana kuin mökillä.

  Vastaa
  • Melina 5 kesäkuun, 2018

   Kyllä me vanhemmatkin ollaan reissumme ansaittu! Moni lapsiin liittyvä asia on vain niin kovin ristiriitainen, kun samaan aikaan voi haluta olla lasten kanssa sekä kaivata omaa aikaa. Luulen että tämä pieni breikki tekee lopulta pelkästään hyvää 🙂 Ihanaa lomaa myös teille!

   Vastaa
 2. Sofia 5 kesäkuun, 2018

  MUKIKAKUN ohje olis kiva! Näyttää siis niin herkulta ?

  Vastaa
  • Melina 6 kesäkuun, 2018

   Täytyypä laittaa! ??

   Vastaa
 3. Muuttuva kotini Päivi S 6 kesäkuun, 2018

  Onpas hauska mukikakku ja tännekkin kelpaa ohje, varsinki jos helppo tehdä 🙂
  Ihanaa lomaa teille ja tekee terää käydä välillä ihan kahdestaanki.

  Vastaa
  • Melina 13 kesäkuun, 2018

   Ohje on todella simppeli! Yritän saada sen tällä viikolla kirjoitettua 🙂 Ja kiitos <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.