Pihalla

Kyllä sitä ihminen osaa olla hieman hassu, tai ainakin minä kun kyse on itse itselleni asettamista tavoitteista. Koen monet asiat visuaalisesti, joten suunnitellessani jotain minun on tärkeää nähdä inspiraatiokuvia, ja erilaiset tunnelmat näen valmiina valokuvina mielessäni. Esimerkiksi joulua suunnitellessa loin mieleeni ikään kuin valokuvia kattauksesta, ruoasta, kuusesta, lahjoista ja yleisestä tunnelmasta. Yleensä todellisuus on kuitenkin jotain ihan muuta kuin alkuperäinen ajatus. Lasten synttäreille olen usein suunnitellut vähintään kymmenen asiaa ja vain viisi niistä ehdin toteuttaa, jouluaaton kattaukseen olin kerännyt pinterestistä kuvia inspiroimaan, mutta lopulta kattaus jäi toteuttamatta kun kaikilla oli niin kova nälkä. On kiva suunnitella, mutta tuskin koskaan ehdin tai jaksan toteuttaa suunnitelmiani ja niinhän se vain on, tavallinen elämä ei ole suunniteltuja hetkiä ja pinterest-kuvia.

Näiden kuvien kaltaiset kotiotokset harvoin päätyvät tänne blogiin, sillä niiden taustalla ei ole ollut ajatusta postauksesta tai mistään tietystä aiheesta. Nämä kuvat otin kameralla, joka minulla on ollut viikon verran testissä, eikä kuvien laatu ole aivan sitä mitä blogikuviltani yleensä vaadin (laatu tosin kärsii joka tapauksessa aina pimeinä talvikuukausina). Uuden kameran haltuunottaminen kestää oman aikansa, ja olinkin ajatellut etten julkaisisi sillä otettuja kuvia lainkaan täällä, mutta väliäkös tuolla, meillä oli lasten kanssa niin kivaa omassa pihassa, että se jos mikä ansaitsee oman postauksensa. Ehdottomasti parasta tässä talvessa on ollut se, että on vihdoin ihan oikea talvi, lumineen kaikkineen.

Uuden vuoden juhlintaan en ole tällä kertaa valmistautunut ennakkoon vielä mitenkään. Puhelimestani löytyy tasan yksi inspiraatiokuva, kuva tähtisädetikuista, mutta vaikka kuinka rakastankin järjestää ja suunnitella, niin ensi viikonloppu mennään täysin fiiliksellä. Ei koristeita, suursiivouksia, kattauksia, kukkakimppuja eikä mitään muutakaan, mikä ei juuri nyt jaksa inspiroida. Toivon hyviä pulkkamäkikelejä, aikaa syödä kaikessa rauhassa, lautapelejä ystävien kanssa ja pitkälle yöhön jatkuneita keskusteluja, ehkä muutama taivaalle ammuttu rakettikin. Ja vaikka mitään en halunnutkaan etukäteen suunnitella, niin luulen ettei ole uutta vuotta ilman niitä tähtisädetikkuja.

8 Comments

 1. Tanja idis & interiööri 30 joulukuun, 2017

  Totta, ei ole uutta vuotta ilman tähtisädettä ( ja vähintään yhtä kärähtänyttä kinnasta tai toppatakkia)!

  Hieman kuulosti tutulta tuo suunnittelu, mutta itse olen rimpuillut siitä jo vähemmälle. Jokainen juhlapäivä tulee eniwei, oli suuret suunnitelmat tai ei.
  Ja nämäkin kuvat on just ihania noin. Kaikki katsovat suloisia lapsia, ei kuvan laatua ??

  Ihanaa uutta vuotta ❤️

  Vastaa
  • Melina 30 joulukuun, 2017

   Juurikin näin <3
   Suunnittelu on melkeinpä puolet itse tapahtuman ilosta ja se on ihanaa silloin kun siihen on aikaa ja energiaa. Sitten taas kun niitä ei ole, on yhtäkkiä kovin vaikeaa antaa asioiden vain mennä, vaikka itse haluaisi tehdä enemmän. Mutta jälkikäteen ajateltuna kaikki on varmasti ihan yhtä onnistunutta ja muistorikasta, meni niin tai näin. Ihanaa uutta vuotta sinullekin!

   Vastaa
 2. Mari 30 joulukuun, 2017

  Lisää näitä kuvia, tämä on arkea:)

  Vastaa
  • Melina 30 joulukuun, 2017

   Kiitos palautteesta! Tämä on ihanan lohdullista lukea, sillä oma rima on varmasti aina korkeammalla kuin miten te lukijat blogini sisältöä arvioitte <3

   Vastaa
 3. Muuttuva kotini Päivi S 30 joulukuun, 2017

  Ihania kuvia ja mie en kyllä moiti yhtään kuvien laatua, minun silmälle hyviä <3

  Oikein ihanaa ja rentoa uutta vuotta sinne <3

  Vastaa
  • Melina 30 joulukuun, 2017

   Kiitos tuhannesti kannustavasta palautteesta! Ja mitä parhainta uutta vuotta myös sinulle <3

   Vastaa
 4. Vivi 30 joulukuun, 2017

  Niiiiin kade tuosta lumimäärästä!!! Täällä Turun seudulla nurmikko vaan vihertää….

  Vastaa
  • Melina 30 joulukuun, 2017

   Tämä on kyllä ollut käsittämättömän ihana talvi kun on kunnolla lunta!! Pitää nyt nauttia täysillä kun vielä voi. Pidän peukkuja että sinnekin vielä ehtii tänä talvena sataa!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.