Miksei ole sanottavaa?

Lomaviikko tuli ja meni, viikko on ehditty olla jo töissäkin ja uusi viikko olisi jälleen alkamaisillaan. Yleensä olen loma-aikoina kerännyt uusiin postauksiin kuvia jemmaan ja päivittänyt blogia tavallista ahkerammin, mutta tällä kertaa ei olekaan ollut mitään sanottavaa. Kamera on pysynyt kaapissa suurimmaksi osaksi, ja on tuntunut että kaikki inspiraatio on kadoksissa. Olen selaillut vanhoja kuvia miettien, kuinka olen joskus voinutkin olla noin idearikas. Miksi nyt ote tuntuu olevan hukassa, miksi en saa tekstejä kirjoitettua edes niistä aiheista, joita olen valmiiksi listannut muistiin?

Ehkä kyse on rytmin puuttumisesta. Ehkä olen kadottamassa otetta siksi, että olen antanut säännöllisen postaustahdin muuttua koko ajan epäsäännöllisemmäksi. Mitä enemmän ajattelen blogia ja mitä useammin julkaisen jotain, sen helpompi on kirjoittaa ja sen helpompi on keksiä uusia aiheita. Kun viikon tauon jälkeen yrittää jälleen kääntää ajatukset kirjoittamiseen, on se yllättävän vaikeaa jo siksi, ettei oikein tiedä mistä aloittaisi. Kertoisiko viime aikojen kuulumiset, pyytäisikö ehkä taukoa anteeksi tai jatkaisiko vain kirjoittamista kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan? Olisin varmaan valinnut viimeisen vaihtoehdoista, jos olisin keksinyt jonkin järkevän aiheen josta kirjoittaa.

Meillä juhlittiin eilen lasten halloweenia isolla porukalla naapureiden kanssa. Käytin paljon aikaa juhlien suunnitteluun ja valmisteluun, joten uskoisin myös sen osaltaan vaikuttaneen siihen, ettei viime päivinä ole riittänyt ideoita muualle. Tälläkin viikolla oli monena päivänä jotain ohjelmaa, ja silloin taas kun ei ollut pakko tehdä mitään, olen ihan hyvällä mielellä nauttinut tekemättömyydestä ja laiskottelusta. Olen varmaan joskus sanonutkin olevani on-off-ihminen, joka joko saa paljon aikaan yhdellä kertaa tai sitten ei mikään ei etene ollenkaan. Hyvänä esimerkkinä tämä sunnuntai, olen käynyt kahdella lenkillä, pessyt kaksi koneellista pyykkiä, imuroinut, pessyt lattiat, tiskannut, kahvitellut ystävän kanssa ja nyt vielä illan päätteeksi avasin blogin. En tainnut saada yhtä paljon aikaan edes koko lomaviikkona!

Nyt ajattelin kääntyä teidän puoleen blogini kanssa ja kysyä, mistä te haluaisitte lukea. Auttakaa minua löytämään jälleen rytmi kirjoittamiseen kertomalla, millaiset aiheet teitä kiinnostaa ja mistä haluaisitte minun kirjoittavan seuraavan kuukauden sisään. Lupaan tarttua haasteeseen ja palata toiveisiinne jo heti tulevalla viikolla, nyt säätkin on niin kauniit ettei valokuvaamisenkaan esteenä ole valon puute!

16 Comments

 1. PeePee 29 lokakuun, 2018

  Joskus olen nähnyt blogeissa postauksia, joissa kirjoittaja miettii omaa ja perheensä elämää esim. 5, 10, 15 ja jopa 20 vuoden päähän. Niitä on ollut tosi kiva ja mielenkiintoista lukea. Ajatuksena siis kuvitella/arvailla/toivoa, millaista elämää elää noiden vuosien kohdalla. Mitä tekee työkseen, missä asuu, minkälainen perhe on silloin yms.

  Vastaa
  • Melina 30 lokakuun, 2018

   Tämäpä onkin ihana idea, toteutan ehdottomasti! Hassua kyllä, taidan nyt elää just sitä elämää josta haaveilin joskus 5 vuotta sitten. Jos nyt jälleen haaveilisi 5 vuoden päähän, niin postaukseen voisi palata tulevaisuudessa ja katsoa, kuinka moni asia osuu oikeaan!

   Vastaa
 2. Jenny 29 lokakuun, 2018

  Seuraavan kuukauden sisään voisi jo vähän avata keskustelua joulusta, esimerkiksi miten ajattelet tuoda tänä vuonna joulua kotiin ja mitä koristeita, ehkä jotain diy-juttuja siihen liittyen. Sisustusaiheet kiinnostaa kaikkinensa eniten. Millainen teidän eteinen on ja miten luoda toimiva eteinen lapsiperheessä? Olen ymmärtänyt, että myös sinä arvostat kauniita käyttötavaroita, joten anna ilmi muutamia ja mistä niitä saa hankittua. Siinä muutama aihe 🙂

  Vastaa
  • Melina 30 lokakuun, 2018

   Tästäkin sain monta loistavaa ideaa, kiitos! Alkoi tosin naurattamaan tuo toimiva eteinen ajatus, kun aloitimme talomme suunnittelun siitä, että toimiva ja tilava eteinen on saatava. Noh, lopulta meillä onkin ihan yhtä pieni koppi eteisenä kuin edellisessäkin kodissa ?

   Joulun diy-juttuja tulossa ehdottomasti! Heti kun kuukausi vaihtuu marraskuulle, annan itselleni luvan alkaa suunnittelemaan ja fiilistelemään joulua, joten silloin aiheesta sitten blogissakin.

   Vastaa
 3. Meiju 29 lokakuun, 2018

  – lasten arjesta ja harrastuksista (my week tms)
  – talon mahdolliset epäkohdat
  – sisustuskatsauksia ajassa taaksepäin.. mikä on muuttunut jne
  – arkiruokailuista (vinkkejä)

  Varmaan osasta joskus joku postaus ollutkin, mutta tässä muutamia heittoja, joista itse mielelläni lukisin. Meillä on samanikäiset lapset kuin teillä, vajaan vuoden vanha talo ja mulla sama ammatti, joten saan jonkin sortin etävertaistukea ja ideoita sun blogista. Hyvää syksyä! 🙂

  Vastaa
  • Melina 30 lokakuun, 2018

   Aivan mahtavaa, tästä sain valtavan määrän ideoita!! Ja onpa sattunut hauskasti kun näin samaa elämänvaihetta eletään 🙂 Monesti mietinkin, kuinka kiva olisi päästä kurkkimaan teidän lukijoiden elämään kun monestikaan ei yhtään tiedä, millaista porukkaa siellä on. ☺️

   Vastaa
 4. Tiina 29 lokakuun, 2018

  Mua kiinnostaisi perinteiset päivän asut 🙂 Jyväskylän ravintoloista ois myös kiva lukea!

  Vastaa
  • Melina 29 lokakuun, 2018

   Kiitos ideoista! Yritän päivän asujakin saada tänne, jos saan jonkun välillä lahjottua kuvaushommiin ?

   Vastaa
 5. Mira 29 lokakuun, 2018

  Lasten harrastukset, mitä ja kuinka usein? …..miten on eskari alkanut?

  SItten ihan aiheen ohi, mistä on viimeisen kuvan pienet kattolamput ostettu, toimivatko ne teillä hyvin? Onko tarvinnut vaihtaa tai korjata? Meillä lamput palaa joskus, ja joskus vain himmeänä..onko teillä niissä himmennys- katkaisija?

  Vastaa
  • Melina 30 lokakuun, 2018

   Harrastuksista onkin pitänyt kirjoittaa, joten kiva kun muistutit!

   Meillä on koko kodissa noita neliöspotteja katossa. Suurimmassa osassa on himmentimet, taitaa puuttua vain lastenhuoneista ja vessoista. Vajaa parin vuoden aikana ei varmaan olla vaihdettu kuin yksi spotti.

   Vastaa
 6. Eeka 29 lokakuun, 2018

  Täällä kans toivoisin mm. asukuvia. Myös kattaukset kiinnostaa ja näin joulun lähestyessä joulufiilistely. Lapsiinkin liittyvät jutut kiinnostaa.

  Vastaa
  • Melina 30 lokakuun, 2018

   Kiitos! Laitetaan myös nämä listalle 🙂

   Vastaa
 7. Mirva 31 lokakuun, 2018

  TOIVOISIN VINKKEJÄ LEIVONTAAN JA JUHLIEN KORISTEUUN, SEKÄ LASTEN ASUKUVIA. IDEOITA JOULUSISUSTUKSEEN JA MINIMALISTISEEN KORISTELUUN.
  IDEOITA JA VINKKEJÄ TALON RAKENTAMISEEN,mitÄ HUOMIOIDA?
  Joululahjatoivelistoja (sinun,mit miehelle ja mitä lapsille)

  Vastaa
  • Melina 31 lokakuun, 2018

   Kiitos, aivan mahtavia vinkkejä!

   Vastaa
 8. Marie 2 marraskuun, 2018

  Heips, mua kiinnostaa sisustusjutut, esim. jokaisen huoneen esittely 😀 onhan osittain ollutkin kyllä jo niitä, mutta anyway sen tyyliset on kivoja Samoin reseptit ja arkiruokavinkit, mutta myös kaikki ihanat herkut tietty. Päivän asut on kans kivoja. Hyviä ideoita tulikin tossa edellä jo paljon, eli toisinsanoen mulla ei tainnut olla lisättävää.

  Vastaa
  • Melina 3 marraskuun, 2018

   Kiitos kommentistasi joka tapauksessa! Kaikki nämä on hyviä ideoita ja ehdottomasti laitan monia niistä toteutukseen 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.