Lohikäärme-ritarijuhlat

Viikon mittaista talvilomaa aloittelevana yritän jälleen saada blogin heräämään horroksestaan kaiken tämän synttärirumban jälkeen. Nooan synttäreitä juhlittiin jo parisen viikkoa sitten, teemana tosiaan se lohikäärmeet ja ritarit. Sinänsä teemavalinta oli yllättävä, että harvoin näistä kumpikaan on Nooan ykkösjuttuja leikeissä, vaikka jonkun verran ritarileluja meiltä löytyykin. Synttäriteemana nämä joka tapauksessa toimi alkujärkytyksestä huolimatta aika hyvin!

Ensin ajattelin etten varmasti saa mitään ideoita kakun tekemiseen, kun en ole mikään mestari sokerimassankaan kanssa, mutta onneksi silti kokeilin tätä yksinkertaista linnakakkua. Kakkupohjan tein niin kutsutulla 0,7-ohjeella eli ensin punnitaan kananmunat ja sokeria sekä vehnäjauhoja mitataan 70%:n verran munien painosta. Itse tykkään aina laittaa osan perunajauhoja vehnäjauhon sijasta, jolloin kakusta tulee vähän tiiviimpi rakenteeltaan.

Linnakakun täytteenä oli mansikkaa ja kinuskia. Mansikkatäytteessä oli sekoitettuna kerma ja mansikkarahka, kinuskitäytteen tein jo monta kertaa hyväksi todetulla Kinuskikissan ohjeella. Lohikäärmekakku oli puolestaan suklaakakku, valmistettu tällä Fazerin ohjeella ja päällä mustalla värjätty voi-tomusokeri-tuorejuusto-täyte. Itse olin synttäreiden aikaan vielä sokerilakossa, joten kakkujen maku jäi testaamatta, mutta vieraisiin luottaen voin todeta molempien kelvanneen paremmin kuin hyvin.

Juhlien hitti lasten mielestä oli hauska aarteenetsintä, jossa kartan avulla etsittiin seitsemän eri pistettä ja niistä löytyvät vihjeet. Vihjeiden avulla seuraavan pisteen sijainti aina tarkentui, ja joissakin pisteissä olikin etsijöille yllätys. Matkan varrelta jokainen keräsi itselleen läksiäispussin ja sinne sisälle tarroja, karkkia ja pikkuautot.

Lastenjuhlien suunnittelu ja järjestäminen on ehdottomasti yksi vuoden kohokohdista meidän perheessä, ja tykkään siitä kun voi suunnitella juhlan jonkin teeman ympärille. Kuitenkin joka kerta huomaan aikaa toteuttamiselle olevan liian vähän ja loppuvaiheessa teen viimeiset pakolliset asiat kiireellä läpi. Nytkin meiltä jäi aarrekartan piirtäminen ihan viime tippaan, itse sankarin juhlavaatteet kaivettiin kaapista 10 minuuttia ennen juhlien alkua ja sen suuremmin niitä miettimättä ja itsellenikin sain paidan vaihdettua puhtaaseen juuri ennen ensimmäisen vieraan saapumista. Koskaan mikään ei toteudu ihan täysin niin kuin sen suunnittelee, mutta eipä sillä niin väliäkään ole – tärkeintä on juhlien alettua unohtaa oma täydellisyyden tavoittelu ja olla täysillä hetkessä läsnä. Juhlien jälkeen sitä ei kuitenkaan enää edes muista, mitä olisi tehnyt toisin.

4 Comments

 1. eeka 25 helmikuun, 2019

  No wau, tosi hienoja kakkuja! Juhlien järjestelyssä kyllä hankalaa, kun niin moni asia pitäisi tehdä viimeisen edeltävän päivän aikana ja monesti aika meinaakin loppua kesken. Kuulostaa tutulta, että oma paita vaihtuu puhtaaseen juuri ennen vieraiden saapumista. ?

  Vastaa
  • Melina 27 helmikuun, 2019

   Kiitos!
   Yritän itse aina tehdä mahdollisimman paljon leipomisia etukäteen, ainakin makeat suunnittelen niin että niitä voisi tehdä jo pakkaseen. Suolaiset on vähän ongelmallisempia, kun niissä makukin voi pakastettuna kärsiä, ja siitä se kiire sitten tuleekin. ?

   Vastaa
   • eeka 28 helmikuun, 2019

    Joo monia makeita pystyy leipomaan etukäteen, vaikka itse tykkään usein tehdä sellaista, mitä ei voi pakastaa. suolaisista tulikin mieleen, olisiko sinulla mitään hyväksi todettua ja suht helppoa kanapiirakan ohjetta???

    Vastaa
    • Melina 28 helmikuun, 2019

     Joo on! Jos haluat tehdä pohjan helpolla itse, niin googlaa ”minishow kinkkupiirakka”. Sillä pohjalla teen usein pikapiirakan. Täytteeksi paistaa 300g kanaa, sekaan lasipurkista säilöttyä punaista paprikaa sopivasti, purkki smetanaa ja mausteita. Päälle vielä juustoraastetta. ????

     Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.