Kuinka paljon mietit sitä, mitä muut sinusta ajattelevat?

Kaikkihan sitä jossain määrin varmasti ajattelee, mutta kuinka paljon muiden mielipiteet vaikuttavat valintoihisi ja tekemisiisi? Jätätkö joskus jotain tekemättä siksi, ettet kehtaa tai jääkö jokin mieluinen vaate kauppaan, koska epäilet ihmisten kummastelevan valintaasi? Tiedätte varmaan myös sen tunteen, kun huomaat erottuvasi joukosta joko hyvässä tai pahassa – pyritkö silloin piiloutumaan muilta vai tuletko entistä rohkeammin esille?

Blogini oli suljettuna viimeiset kolme päivää, ja tänä aikana mielessäni pyörähti ajatus, josko jättäisikin koko blogin sille tielleen. Olen viime aikoina vähän tuskissani yrittänyt tasapainoilla eri aihepiirien välillä, sillä en oikein osaa sijoittaa itseäni mihinkään blogikategoriaan – paitsi siihen perinteisen tylsään lifestyle-porukkaan, joka tarkoittaa juurikin sitä, että kirjoitat vähän siitä sun tästä. Toisaalta tiedän, että tämä jokavuotinen kriisi tulee yleensä tähän samaan vuodenaikaan, eli silloin kun töiden jälkeen on jo ihan liian pimeä kuvata yhtään mitään, ja viikonloput mielellään käyttäisi perheen yhteiseen tekemiseen valokuvaamisen sijasta. Postausaiheita kyllä olisi, mutta kuvat puuttuu.

Vaikka ajatus blogin hautaamisesta kävikin tässä epätoivon hetkessä pikaisesti mielessä, ymmärsin kuitenkin että en olisi valmis luopumaan rakkaasta harrastuksestani. Olen blogiurani aikana saanut useampaankin otteeseen perustella bloggaamista, sitä kuinka paljon se voi viedä vapaa-aikaani ja myöskin sitä, miksi olen valinnut esitellä perhettäni ja kotiani kaikelle maailmalle, täysin tuntemattomille ihmisille. Työni kautta saan osakseni ihmettelyä, vielä silloin kun olin aktiivinen snäppääjä pystyin joidenkin ilmeistä suoraan lukea heidän mielipiteensä siitä, että aikuinen nainen snäppää melko avoimesti elämästään. Toisinaan sama piiloarvostelu jatkuu nykyäänkin, koskien vain muita kanavia, ja ymmärrän kyllä senkin, että monet ihmiset ajattelevat koristetyynyistä ja syksyn sävyistä bloggaamisen olevan pinnallista, epäaitoa ja itsensä korostamista. Tietyllä tapaahan bloggaaminen on aina itsensä korostamista, jos asian haluaa siltä kantilta nähdä. Onhan se vähän absurdia ajatella, että tuntematonta ihmistä voisi kiinnostaa juuri sinun ajatuksesi, vaatteesi, kotisi tai elämäsi ylipäänsä, sillä tuskin kukaan meistä niin kovin erikoinen on?

Sitten kuitenkin olen tehnyt tietoisen päätöksen olla välittämättä siitä, millaisena joku minulle tuntemattomampi ihminen haluaa minut blogini kautta nähdä. Olen myöskin jo aikaa sitten päättänyt, etten välitä niistä työkavereiden huvittuneista katseista, kun yhteisessä tilaisuudessa päivitän instagramia, olen nimittäin aina ollut muutenkin aavistuksen avoimempi, suoraviivaisempi ja rönsyilevämpi kuin minun ehkä odotetaan olevan. Ja vaikka arvostelu ei koskaan tunnukaan hyvältä, niin on myös jossain vaiheessa elämää pystyttävä toteamaan, ettei kaikkia voi miellyttää kuitenkaan, joten miksi ei panostaisi niihin asioihin, joista todella nauttii – olivat ne muiden mielestä kuinka hölmöjä tahansa.

Ehkä se, mitä tässä nyt yritän sanoa, on että haluan jatkossa panostaa blogiini entistäkin enemmän. Päivittää useammin, löytää arjesta aikaa kirjoittamiselle, suunnitella kuvaamiset ja kirjoittaa ylös ideat. Niin kauan kun se ei ketään loukkaa, aion edelleen olla aavistuksen hölmö oma itseni instagramin stooreissa, puhua siitä mistä huvittaa vaikka se olisi kuinka höttöä ja merkityksetöntä. En missään nimessä ole muiden arvostelusta vapaa, mutta en anna sen päättää puolestani, mitä saan tai en saa elämässäni tehdä.

Tehdäänkö kaikki itsellemme pieni palvelus tänä viikonloppuna? Päätetään tehdä jotakin sellaista, mikä on aiemmin jäänyt tekemättä siksi ettemme ole kehdanneet tai uskaltaneet muiden mielipiteiden vuoksi. Ihan vasta ymmärsin, että minulle itselleni sisustaminen on eniten sellainen asia, jota teen itseäni ja perhettäni varten välittämättä yleisestä mielipiteestä. Kunpa samaa itsenäisyyttä saisi sovellettua enemmän muillakin elämän osa-alueilla. Ehkä se on asia, jota tulee vähitellen opetella ja johon on tietoisesti pyrittävä?

15 Comments

 1. Jii 8 joulukuun, 2017

  Itse tykkään eniten nimenomaan lifestyle-blogeista. pelkästään esim. sisustus- tai muotiblogia jaksan harvemmin niin kauan seurata… Jotenkin musta tuntuu, että tää tietyn kategorian alle sijoittuminen olis bloggaajille itelleen tärkeempää kuin lukijoille? ? Lifestyle on ihan yhtä hyvä kategoria!

  Vastaa
  • Melina 8 joulukuun, 2017

   Tämä on varmaan ihan totta! Ehkä ongelma on nimenomaan enemmän itselläni kuin kellään muulla. Kiitos kommentistasi 🙂

   Vastaa
 2. anna 8 joulukuun, 2017

  Ihmisten pitäisi tehdä useammin juuri sitä mitä itse haluavat ja kokevat oikeaksi.

  Vastaa
  • Melina 8 joulukuun, 2017

   Nimenomaan! Ei tulisi liikaa ajatella sitä, millaisia meidän pitäisi olla ja mitä muut meiltä odottavat – usein se vaan unohtuu.

   Vastaa
 3. Mari 8 joulukuun, 2017

  ”Hömppä ja syvemmät ajatukset yhdessä on kaunista”
  ”Elämä ei ole suoritus”
  Olet <3

  Vastaa
  • Melina 8 joulukuun, 2017

   Ihanasti sanottu <3<3

   Vastaa
 4. Satu 8 joulukuun, 2017

  Jatka samaan malliin!! Eläkä missään nimessä lopeta, myöskään niitä instastooreja:) itse en ”uskalla” insta stooriin höpötellä mutta ihana kuunnella ja katella muiden höpinöitä 🙂

  Vastaa
  • Melina 8 joulukuun, 2017

   Kiitos ihanasta palautteesta! Ja rohkeasti vain kokeilemaan sitä höpöttelyä itsekin 🙂 Kerrankos täällä vaan eletään!

   Vastaa
 5. Marika 8 joulukuun, 2017

  Harvoin kirjoitan kommenttilaatikkoon mitään vaikka blogeja seuraankin aktiivisesti. Mutta nytpä teen poikkeuksen, koska alituisesti liittyy omaan ajatukseni. Mikä siinä on, että visuaalisia ihmisiä pidetään pinnallisina ja ajatellaan että on oikein arvostella heitä siitä? Tuntuu käsittämättömältä ajatus, että olisin huonompi ihminen koska haluan kotini näyttävän tietyltä eikä minulle ”kelpaa” joku asia. Tähän liittyy myös rahankäyttö-eikös se ole ihan jokaisen oma asia mihin rahansa käyttää?

  Vastaa
  • Melina 11 joulukuun, 2017

   No mutta tosi kiva juttu, että kommentoit! Olen ihan samoja asioita pyöritellyt itsekin mielessä ja ihmetellyt, kuinka ihmisen tyyli voisi määrittää pinnallisuutta. Kukaan tuskin haluaa kotinsa näyttävän rumalta? Meillä kaikilla vain on oma tyylimme ja taitomme tehdä kaunista, ne joilla se erityisesti on ovat muka jollain tapaa huonompia. Ehkä tämä on jollain tapaa myös tasa-arvokysymys. Naisten ”hömpötykset” on pinnallista, mutta kuka puhuu pinnallisista miehistä, jotka panostavat esim elektroniikkaan?

   Vastaa
 6. Marika 8 joulukuun, 2017

  Siis ajatuksesi!

  Vastaa
 7. Tiia - Littlebigthings 8 joulukuun, 2017

  <3

  Vastaa
  • Melina 9 joulukuun, 2017

   <3 :)

   Vastaa
 8. Vivi 11 joulukuun, 2017

  Yhdyn edellisiin; älä lopeta!!
  Blogisi on todella mielenkiintoinen ja tykkään lähes aiheesta kuin aiheesta. Minä pidän visuaalisesta silmästäsi todella paljon! Teidän koti on tosi ihana ja tyylikäs! Olen saanut paljon inspiraatioita täältä!
  <3

  Vastaa
  • Melina 11 joulukuun, 2017

   Aivan ihana tämä kommenttisi, kiitos että jätit sen blogiini ja piristit kovasti mieltäni!! <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.