Heinolassa

Olipa taas viikonloppu, sellainen josta riittää lapsille muisteltavaa viikoiksi eteenpäin! Oli nimittäin ystäviä, nauramista, yöhön venyneitä iltoja, veneilyä, vesipyssyjä, polskimista, vohveleita ja ties mitä muuta kivaa. Tänään kotimatkalla lapset olivat yksimielisesti sitä mieltä, että uudestaan on päästävä pian ja olisi aika jees jos meilläkin olisi vene. No olisihan se, etenkin jos siinä veneessä mahtuisi kyyditsemään isompaakin porukkaa ja veneranta olisi kivenheiton päässä kotoa.

Joka kerta reissatessamme Etelä-Suomeen tulee ajettua Heinolan ohi. Harvemmin siellä kuitenkaan tulee pysähdyttyä tai tutustuttua kaupunkiin sen tarkemmin, vaikka Heinola vaikuttaa oikein kivalta kesäkaupungilta. Rannasta löytyy mitä upeimpia taloja (joista yksi näytti olevan hieman alle miljoonalla myynnissäkin..) ja sataman alue on viihtyisä hengailupaikka kesäisin. Me käytiin testaamassa Harjupaviljongin vohvelit, jotka oli ihan jees muttei ehkä kuitenkaan riittävän övereitä omaan makuuni.

Tämä viikonloppu Heinolassa taisi olla meidän ihan ensimmäinen kesäreissu, sillä vielä ei olla ehditty muuta kun Nikolla lomatkin alkaa vasta viikon päästä. Nyt kun ei ulkomaan lomia ole suunnitteillakaan, niin sitähän voisi enemmänkin tutustua kotimaan kohteisiin, niihinkin joihin ei ihan ensimmäisenä osaisi ajatella lähtevänsä. Mitä sellaisia paikkoja Suomesta löytyy, jotka sun mielestä on ehdottomasti nähtävä (järkevän välimatkan päässä tietenkin)? Onko sun kotipaikkakunnalla jotain kivaa puuhaa lapsille tai mikä loma on teille jäänyt mieleen?

8 Comments

 1. anna 9 heinäkuun, 2018

  Minulle on jostain syystä jäänyt mieleen 2vkon purjehdusreissu Ahvenanmaalla 14-vuotiaana. Oli niin kiva reissu.. Erilaisia satamia vaikka kuinka monta

  Vastaa
  • Melina 9 heinäkuun, 2018

   No kuulostaa kyllä upealta ja kokemisen arvoiselta! Ahvenanmaa olisi varmasti kaiken kaikkiaan tosi ihana paikka kierrellä, olen käynyt siellä vain kerran mökkeilemässä.

   Vastaa
 2. Mari 10 heinäkuun, 2018

  Me meinataan suunata Ouluun. Nallikrariin ja Tietomaahan, jota olen kuullut kehuttava paljon! Ja meidän isolle perheelle se on suht edullinenkin.
  Kalajoki kuuluu kans aina kesäämme, siellä käymme vähintään pari kertaa.

  Vastaa
  • Melina 10 heinäkuun, 2018

   Tuohon toiseen kommenttiin juuri vastasikin että Nallikari ja Kalajoki houkuttelisi kovasti! Kalajoelta löytyisi vieläpä Jukupark, josta lapset olisi varmasti aivan innoissaan. Täytyypä selvitellä reissua Ouluun 🙂

   Vastaa
 3. Romppu 10 heinäkuun, 2018

  Muutaman päivän reissu Ouluun. Käymisen arvoinen paikka on Nallikari, jonka leirintäalueella tai Edenin kylpylässä on hyvä lapsiperheiden majoittua. Lisäksi löytyy mm. vauhtipuisto, liikennepuisto, tietomaa, Turkansaaren ulkoilumuseo, Ainolan puisto. Lisäksi on superparkkia, hop loppia jne.

  Vastaa
  • Melina 10 heinäkuun, 2018

   Nallikaria olenkin itse asiassa nähnyt joidenkin instassa ja se näyttää ihanalta! Ja tänään huomasin että Kalajoki on suht lähellä Oulua ja siellähän olisi myös ihana käydä.. Kiitos vinkistä!

   Vastaa
 4. Niina/ Kuiskauksia-blogi 11 heinäkuun, 2018

  Meidän vakkarikohteiksi on tulleet Tampere ja Kuopio. Tampereella on tietty Särkänniemi ja Kuopiossa sitten kaikkea muuta katseltavaa. Kumpikin sopivan matkan päässä Jyväskylästä. 🙂

  Vastaa
  • Melina 16 heinäkuun, 2018

   Tampere on meidänkin vakkaripaikka ja se on kyllä aina vaan niin ihana! Kuopiossakin ollaan toki käyty, mutta pitäisi ehkä osata tutustua vielä paremmin. Jos siis tiedät jotain tiettyjä käymisen arvoisia paikkoja sieltä, niin tarkempiakin koordinaatteja otetaan vastaan 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.