Ei lupauksia mutta yksi lakko kuitenkin

En ole yleensä tehnyt uuden vuoden lupauksia, ehkä siksi että ne muutamat kerrat kun olen jotain luvannut, eivät ole onnistuneet niin kovin hyvin. Yhdenkin kerran päätin olla tammikuun ostamatta mitään, mutta sorruin jo päivän päästä ostamaan nahkasaappaat, jotka olivat liian hyvässä alennuksessa jättääkseni ne kauppaan. Vähintään kymmenen kertaa olen myös päättänyt lenkkeillä säännöllisesti läpi vuoden, mutta joka talvi viimeistään kovien pakkasten koittaessa sekin lupaus on tullut rikottua. Silti uusi vuosi tuntuu aina jollain tapaa uudelta alulta, ja sitä alkaa pohtia, missä asioissa voisi itsekin hieman petrata.

Tänäkin vuonna voisin keksiä vaikka kuinka monia arkisia asioita, joihin kiinnittää huomiota. Voisin olla ekologisempi, harrastaa enemmän hyötyliikuntaa, vähentää ruutuaikaa, syödä monipuolisemmin, liikkua enemmän, vähentää sokeria, olla parempi ystävä, panostaa työtehokkuuteen ja niin edelleen. Sen sijaan että kiinnittäisin huomiota kaikkeen siihen, mitä voisin tehdä paremmin, olen päättänyt keskittyä niihin elämän osa-alueisiin, jotka jo ovat hyvin. Panostan täysillä siihen, mitä osaan ja missä suoriudun jo valmiiksi hyvin, jotta saan arkeen vieläkin enemmän sitä sisältöä josta todella nautin. On turha lupailla asioita, joita ei kuitenkaan tule toteuttamaan – matkan varrella kokee itsensä vain epäonnistuneeksi ja pahimmassa tapauksessa lähtötilannettakin huonommaksi.

Ihan täysin ilman elämäntapamuutoksia en kuitenkaan tänäkään vuonna selviä, sillä jonkinlainen hetkellinen sokerilakko on välttämätön. Siihen ryhdyn vain siksi, että jaksaisin paremmin jälleen lenkkeillä eli harrastaa arkena sitä, mistä nautin. Totaalikieltäytymiset ei yleensä kuulu tapoihini, mutta sokerin kohdalla vain joko-tai toimii omassa tapauksessani. Myös sen tiedän kokemuksesta.

2 Comments

 1. Eeka 9 tammikuun, 2019

  Tsemppiä sokerilakkoon! Jos vaan pystyy olemaan ne ensimmäiset pari viikkoa, niin ainakin itselläni sen jälkeen on helpottanut. Voi kun saisinkin taas olon, että jättäisi sokerit ja turhat hiilaritkin pois. Ne vaan on niin koukuttavia.

  Asiasta aiempiin postauksiin, oli ihania teidän lahjat, joissa annatte toisillemme aikaa. Ehkä tuo sokerilakkokin sujuu paremmin, kun on mukavia reissuja odotettavissa. Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle ja teidän perheelle!?

  Vastaa
  • Melina 16 tammikuun, 2019

   Kiitos tuhannesti tsempeistä ja hyvää vuotta 2019 myös sinne! Itselleni motivaatio lakkoon löytyi siitä, että herkkujen syöminen riistäytyi niin käsistä, että söin herkkuja monta kertaa päivässä, vaikka oikeasti ei edes tehnyt mieli. Tiedän, että lakon jälkeen on taas helpompi palata niin sanottuun normaaliin sokerinkulutukseen eikä enää tarvitse ahmia kaksin käsin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.