Askartele helppo viirinauha

Nyt olisi tarjolla niin takuuhelppoa askartelua että ihan kuka tahansa selviää tästä! Nooan robottisynttäreillä ja nyt Minean juhlissa käytin koristeena ruokapöydän päällä paperista tehtyä viirinauhaa, joka tuo mielestäni aika hauskasti esiin juhlien väriteeman. Monesti näkee niitä perinteisiä kolmioviirejä, mutta tämä palloversio on vieläkin helpompi tehdä, jos kotoa löytyy tarvittavat välineet. Lapset osallistuvat mielellään itsekin nauhan askarteluun eikä aikaakaan mene kuin ehkä vartin verran.

Tarvitset: lankaa, erivärisiä kartonkeja, kuvioleikkurin (löytyy askartelukaupoista) ja pikaliimaa (tai ompelukoneen)

Tee näin: Leikkele kuvioleikkurilla kartongeista tarvittava määrä erivärisiä palloja. Itse käytin noin 23-25 palloa per nauha. Leikkaa pitkä pätkä lankaa, laita kartonkipallojen toiselle puolelle pieni tippa liimaa ja kiinnitä pallot peräkkäin lankaan sopivin välein. Anna kuivua ja ripusta kattoon sitomalla esim lamppuihin, kaihtimiin tai kiinnitä naru nuppineuloilla seinään. Jos sinulta löytyy ompelukone, valmistuu viiri näppärästi ommellenkin!

2 Comments

 1. Eevis 3 maaliskuun, 2018

  Hieno viiri. Itse tein esikoisen ristiäisjuhliin neljä vuotta sitten samalla tyylillä, mutta laitoin kaksi pahviympyrää päällekkäin ja sitten ompelin ja ompelun jälkeen levitin niitä, jolloin tuli vähän niinkuin kolmiulotteinen siitä! Muistan niitä palluroita leikanneeni lasin pohjaa apuna käyttäen ja nyt mietin et miksen hommannut tommosta leikkuria?samaa koristetta olen sitten käyttänyt pojan joka synttäreillä? voisin tehdä ”tyttöväreissä” kuopuksen 1-vuotis synttäreille tämmösen!

  Vastaa
  • Melina 3 maaliskuun, 2018

   Onpa hyvä idea tuo kolmiulotteisuus!! Se on varmaan tosi hieno! Ainut tietty että sellaisen tekemiseen täytyy olla se ompelukone, ei varmaan kestäisi liimalla tehtynä. 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.