6-vuotiaan pastellisynttärit

Viikonloppuna vietimme kolmeviikkoisen synttäriputken viimeistä erää kun Minealla oli perjantaina omat kaverisynttärit. Minea toivoi pastellisia värejä, porkkanakakkua, pet shoppeja ja pinjataa. Kaikki toiveet toteutettiin, mutta melko pienessä mittakaavassa eli vain muutamilla koristeilla, simppelillä kakulla ja helpoilla tarjoamisilla. Minealle tärkeintä oli saada paikalle kaikki läheisimmät kaverit, ja niin lapsivieraita kutsuttiinkin lopulta yhteensä kaksitoista.

Juhlia on aina kiva järjestää, mutta kun molempien lasten synttärit sattuvat helmikuulle, ei jälkimmäisten juhlien suunnitteluun enää jaksa samalla tavalla panostaa kuin kuukauden ensimmäisiin bileisiin. Teimme lasten kanssa yhdessä samanlaisen palloviirin kuin mikä Nooan juhlissa oli harmaa-mustana, ja ostin pari ilmapalloa ja kertakäyttöiset astiat paikallisesta Confetista. Pinjata löytyi edullisesti lelukaupasta, mutta muita koristeita ei näiden lisäksi tällä kertaa hankittukaan. Suolaisena tarjottiin mozzarellapiirakkaa, pikkupizzoja, hodareita ja popparia. Herkkupuolelta taas löytyi porkkanakakku, toffeemuffinssit, vaahtokarkkitikut ja suklaafondue. Meillä on jo muutaman vuoden ajan ollut joka synttäreillä joko vaahtokarkkitikkuja tai cake popseja, koska ne on aina osoittautuneet hitiksi lasten keskuudessa.

Siinä se mintunvihreällä värjätty porkkanakakku on, sankarin itsensä asettelemilla petseillä. Lapset leikkivät, herkuttelivat, rikkoivat pinjatan ja saivat lopulta pienet kiitospussit joihin sujautimme jokaiselle pienen petsin, ja lapset itse keräsivät pusseihin pinjatasta tulleita karkkeja. Aika simppelillä meiningillä siis mentiin, mutta Minea tykkäsi ja vieraat viihtyi, joten ehkä taidan myöskin ensi kerralla jättää liian panikoimisen pois. Ehdin jo nimittäin valitella sitä, ettei synttäreillä ollut mitään selkeää teemaa enkä ollut kehitellyt kivoja leikkejä etukäteen, olisin nimittäin kyllä halunnut mutta aika ei vain yksinkertaisesti sitten lopulta riittänytkään kaiken miettimiseen etukäteen.

Millaisia lastenjuhlia teillä yleensä vietetään? Panostaen vai pihistäen?

7 Comments

 1. Marie 28 helmikuun, 2018

  Sattuipa sopivasti tämä postaus. Just täällä suunnittelen (panikoin) tytön 3v. juhlia. Kaikki auki 😀
  MUSTA TUNTUU, ETTÄ EHKÄ VOISIN PANOSTAA VÄHÄN VÄHEMMÄN, LÄHINNÄ TARJOILUJEN OSALTA. MITÄÄN LEIKKEJÄ TAI MUITA EN OLE VIELÄ KOSKAAN SUUNNITLELUT ENKÄ KYLLÄ VARMAAN NYTKÄÄN NIITÄ EHDI MIETTIÄ. EHKÄ ENSI VUONNA 😉
  HEI MITEN TEIT TUON VIIRIN? NÄYTTÄÄ TOSI KIVALLE. EHKÄ PYSTYISIN SAMAAN JOS ANTAISIT RAUTALANKAOHJEET? JA MILLÄ KIINNITIT KATTOON, TEIPILLÄ? PS. MEILLÄ OLI MYÖS KERRAN NOITA VAAHTOKARKKITIKKUJA JA OLIVAT TODELLINEN HITTI MEILLÄ MYÖS, JOTEN NIITÄ AINAKIN TULOSSA NYTKIN.
  MARIE

  Vastaa
  • Melina 28 helmikuun, 2018

   Sattuipa hyvin, sillä ihan justiinsa kohta on tulossa postaus tuosta viiristä. 😀 Siitä kyseli niin moni instassa että päätin laittaa nyt vielä ohjetta tännekin.
   Ja tämä kommenttiboksi näyttää kirjaimet jostain syystä tosi hassusti. Monilla menee isot ja pienet siksi sekaisin. 🙂

   Vastaa
 2. Marie 28 helmikuun, 2018

  ups, pahoittelut edellisen viestin isoista kirjaimista! Apua, ihan vahingossa tullut.
  Marie

  Vastaa
 3. eeka 1 maaliskuun, 2018

  Ihanat synttärit oli nääkin varmasti! Kiva saada ideoita kuvien kautta, kiitos! Millä muuten päällystit kakun?

  Vastaa
  • Melina 1 maaliskuun, 2018

   Kiva kuulla jos postaus inspiroi! Kakku on ihan perus porkkanakakku ja päälläkin on samaa täytettä eli 40g voita, 100g tuorejuustoa, 2tl vaniljasokeria ja oman maun mukaan tomusokeria (ehkä jotain 4-6dl?).

   Vastaa
 4. Marjo 3 maaliskuun, 2018

  Heippa! Saisko toffeemuffinsien reseptiä? Kuulostaa ihanilta 🙂

  Vastaa
  • Melina 3 maaliskuun, 2018

   Jees on tulossa! Laitan ens viikon alkupuolella 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.