Asiat järjestyy

Joulufiilis taisi juuri hiipiä tähänkin osoitteeseen. Kävin tänään laulamassa kauneimpia joululauluja ja sieltä autolle kävellessäni huomasin jo suuntaavani ajatuksia enemmän aattoon kuin siihen, mitä haluaisin vielä ehtiä ensi viikolla tekemään. Päätin lisätä spotifyihin oman joulubiisien listani, jota voin fiilistellä heti huomisesta eteenpäin, ehkä vähän jopa hyräillä mukana. Samalla reissulla istahdimme ystävän kanssa kaikessa rauhassa alas, söimme Green eggissä superhyvän illallisen ja kuin itsestään joulun menukin selkiintyi ajatuksissani. Siihen varmaan tarvittiin vain hetki omaa aikaa ilman että kukaan keskeyttää tai tarvitsisi itse olla laittamassa tarjottavia pöytään.

Vaikka nyt on todellinen voittajafiilis, ei viikonloppu ollut ihan ongelmaton. Yksi rikkoutunut maljakko, palanut sormenpää, rikkinäinen himmeli ja pahimpana kaikesta, oksentava lapsi. Olin jo ihan varma, että meille rantautui kuukauden sisään toinen oksennustauti, mutta optimistina elättelen toivoa, että kyse oli jostain muusta – ja jos ei ollut, niin päästäänpähän ainakin helpolla joulun kanssa, kun kenellekään ei maistu ruoka. 

Lauantaina käytiin lasten kanssa testaamassa Jyväskylän Leo’s leikkimaa (onko nimi kenenkään muun mielestä ihan hölmö?), ja pakko kyllä sanoa, että toimii! Valinnanvaraa on kaikenikäisille, vanhemmille on paljon istuskelupaikkoja ympäri leikkipaikkaa, ravintolan anti on ihan ok ja teema on hauska niin lasten kuin aikuistenkin mielestä. Vaikka paikka on iso, on erilliset leikkialueet rajattu fiksusti niin ettei lapsi pääse ihan heti livahtamaan karkuun vanhemman katsoessa muualle. Muutama tramppa oli epäkunnossa, ja onhan se 16 euron maksu aika suolainen hinta parin tunnin leikkimisestä, mutta kyllä meikäläinen voisi vielä välipäivinä suunnata lasten kanssa uudelleen Leon leikkimaahan. Kausikorttikin olisi jouluun asti tarjouksessa puoleen hintaan, mutta ihan niin vakkariksi ei ajateltu alkaa. Riittää että huonolla säällä on jotain extrakivaa tekemistä aina silloin tällöin.

Miten teillä on jouluhommat edenneet? Joko on kaikki valmista ja ensi viikko aikaa rauhoittumiselle vai menettekö samalla kaavalla meikäläisen kanssa eli ajatuksella ”ehtiihän tässä”? 

2 Comments

 1. Vivi 18 joulukuun, 2017

  Ehtiihän tässä. Ensimmäistä kertaa kuusi tuotiin puoliksi siivottuun kotiin(ei mitään järkeä siivota koko huushollia ja puolikkaankin joutuu vielä uusimaan?) laatikot on pakkasessa, lahjat lähes kaikki kääröissä, joten ihan hyvät fiilikset. Kyllä tässä varmaan joku paniikki vielä iskee, mutta yritetty on ottaa vähän iisimmin.
  Toivottavasti pysytte terveinä!!! Me olimme kaikki viisi viime keväänä x2 vatsataudissa vähintään neljä viikkoa. Yök, liian hyvin muistissa!

  Vastaa
  • Melina 18 joulukuun, 2017

   Teillähän on tilanne tosi hyvässä jamassa! Kuvittelin, että meilläkin olisi tässä vaiheessa ollut sama tilanne, mutta on tässä vielä viikonloppu aikaa, joten täytyy se pyhittää kokonaan valmisteluille.

   Luulin, että vatsatautiin tulisi edes hetkeksi suoja, mutta jos on eri pöpö niin kaipa se voi tulla heti uudelleenkin.. Nyt ainakin näyttää lupaavalta, ettei olisi vatsatautia – tai ainakaan tarttunut muille!

   Ihanaa joulun odotusta!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.