Yläkerran aulassa

Tiedättekös, että hoitokuviot on lähteneet sujumaan jo ihan aavistuksen paremmin! Se on ehdottomasti ollut eilisen ja tämän päivän paras juttu, ja olen täysin vakuuttunut, että parin viikon päästä näitä alun hankaluuksia ei enää edes muisteta. Niin se vaan arki vie mukanaan, hyvässä ja pahassa.

Kuka vielä muistaa (instatarinoiden seuraajat nyt ainakin?), kun suunnittelin yläkerran aulaan hankintoja pienellä budjetilla? Hurautettiin melkein samantien maalikauppaan ja Ikeaan ja laitettiin sinä viikonloppuna aula täysin uuteen kuosiin, koska olin niin kyllästynyt siihen, että se oli kodin virallinen varastohuone. Kaikki ylimääräinen oli liian helppo jättää tyhjään tilaan lojumaan, vaikka toisaalta taas aula on se, mitä ensimmäisenä katsoo kun saapuu yläkertaan. Ihmiset varmaan jo ehtivät luulla, että meille on tulossa perheenlisäystä, kun Nooan vanha pinnasänky majaili aulassa useamman kuukauden!

Aulasta tehtiin löhöilytila, joten divaani, sävyihin sopivat kukat ja kannettava kaiutin sopivat kaikki hyvin teemaan. Käden ulottuville kaapinovien taakse piilotin erilaisia pelejä ja kirjoja, ja taisi sinne sujahtaa pari kynttiläpakettiakin syksyn pimeiden iltojen varalle. Ennestään meiltä löytyi kaikki ruukut ja kynttelikkö, sekä peili ja Normann Copenhagenin pyörillä kulkeva kärry siirtyivät muista huoneista tähän aulaan. Ikeasta ostettiin valkoinen puuvillamatto, Söderhamn divaani valkoisella kankaalla ja kolme tammikuvioitua Bestå kaappia. Beståt asennettiin pystyyn niin että ovet aukeavat ylöspäin, minkä vuoksi sisähyllyjen kanssa joutui aavistuksen nikkaroida ylimääräistä – valmiina Beståta ei kuitenkaan olisi saanut näin kapeana, emmekä olleet valmiita sijoittamaan mittatilauskaappeihin. Myöskin jossain vaiheessa ajatuksissa pyörinyt daybed vaihtui Söderhamn sohvaan, koska niin hinta, käyttömukavuus kuin ulkonäkökin kaikki puhuivat järkevän ratkaisun puolesta.

Musiikkia rakastavana ihmisenä aulan erikoisuutena on uusi Jollyroomista saatu IOluxin PIC.Sound valaisin*, joka samalla toimii myös kaiuttimena. Tai oikeastaan en osaa vielä sanoa, kumpi tuo enemmän on, valaisin vai kaiutin, sillä meillä se on toiminut yhtä ahkerasti molemmissa tehtävissä. Maanantaina syötiin terassilla suklaakakkua samalla kun kaiuttimesta soi Bruno Mars, ja tänään illalla sytytin valaisimen tunnelmavaloksi lasten iltapuuhien aikaan. IOluxin PIC.Sound on erityisen kätevä, sillä ladattu akku kestää 8h käyttöä, ja mikäli valkoinen valo kyllästyttää, voi kaukosäätimestä vaihtaa muita värejä tai musiikin mukana vaihtuvan ”discovalon”. Musiikin saa soimaan yhdistämällä PIC.Soundin esimerkiksi kännykän bluetoothiin.

Meidän oli tarkoitus laittaa PIC.Sound valaisin (vai kaiutin) Minean huoneeseen, mutta lopulta taisinkin omia sen itselleni! PIC.Sound on seilannut meillä huoneesta toiseen, käyttäjältä toiselle, välillä siinä huudatetaan musiikkia lapsille ja joskus se taas toimii arkitouhujeni taustamusiikkina. Kumma juttu, mutta niin se vaan ruoanlaittokin tuntuu paljon helpommalta kun taustalla soi oma lempimusiikki – ja kun kaiuttimen voi tuoda pöydälle viereen, niin koko talon ei tarvitse kuunnella samaa musiikkia. Taidankin tietää, millä aloitan tänä perjantaina viikonloppuni. Perinteisellä Minna bakesin kuppikakulla yhdistettynä tuohon yläkerran divaaniin ja omaan tämän hetken lempimusiikkiin.

*toteutettu yhteistyössä Jollyroomin kanssa

17 Comments

 1. Sandra 17 elokuun, 2017

  Onpa kaunis tuo bestå-kokonaisuus!

  Vastaa
  • Melina 17 elokuun, 2017

   Se on kyllä yllättävän kiva!

   Vastaa
 2. Marie 17 elokuun, 2017

  näyttää tosi hyvälle! onko seinässä jotain harmaansävyistä maalia, mitä? 🙂 Muistatko tarkemmin.
  yst. Marie

  Vastaa
  • Melina 17 elokuun, 2017

   Kiitos! Maali näyttää näissä kuvissa aika harmaalta, mutta on todellisuudessa vaalea beige eli Tikkurilan Mulperi.

   Vastaa
 3. Eeppa 17 elokuun, 2017

  Heippa.
  Minkä kokoinen teidän talo on kokonaisuudessaan? Meille tulossa hyvin saman tyylinen, myöskin suorilla portailla. 🙂 Oletteko olleet kaikkiin ratkaisuihin tyytyväisiä, vai tekisittekö nyt jotain toisin?
  Ihanalta näyttää aula!

  Vastaa
  • Melina 17 elokuun, 2017

   Moikka! Meillä on 164 asuinneliötä ja kokonaisneliöt noin 200. Olohuoneesta nousee noin 15m2 aukinaista tilaa.
   Suorista portaista oon tykännyt tosi paljon! Jos nyt rakennettaisi tekisin arkieteisen niin ettei käyttöeteisessä olisi kaappeja ollenkaan. Laittaisin myös vähän vähemmän ikkunoita/pienempiä ikkunoita, niin tiloja olisi huomattavasti helpompi sisustaa. 🙂 Tsemppiä raksalle!

   Vastaa
   • Eeppa 18 elokuun, 2017

    Kiitos vastauksesta! Meillä vähän pienempi asunto tulossa, ajattelin myös jättää vieraseteisestä kiinteät kaapit pois. Meillä myös olohuone korkea tila. Kiitos!

    Vastaa
 4. milla 18 elokuun, 2017

  Ihanan seesteinen tunnelma <3 Kyselisin teidän olohuoneen ikkunoista, ovatko ne kiinteitä? Onko niissä sälekaihtimet pinta-asennettuna myös yläikkunoissa? Oletteko kokoneet toimivaksi ratkaisuksi? Kiitos vastauksestasi jo etukäteen ja oikein ihanaa syksyä 🙂

  Vastaa
  • Melina 18 elokuun, 2017

   Kaunis kiitos! Melkein kaikki ikkunat on meillä kiinteitä, kun ovat sen verran isoja ettei niitä olisi helppo avata ja liikutella.

   Me hommattiin nyt toistaiseksi nämä sälekaihtimet, kun ei osattu päättää screenien kanssa laittaako ulos vai sisälle. 🙂 Kaihtimet maksoin noin kymmenesosan niistä. Tällaiset pinta-asennetut kaihtimet toki keräävät pölyä, mutta huiskuttelen ne pölyhuiskalla vähän ennen imurointia. Tykkään kaihtimien tuomasta fiiliksestä, mutta toisaalta screenit olisi varmasti paremmat kun estävät lämmön pääsyn sisälle. Screeneillä taas ei saa täyttä näkösuojaa.. Täydellistä ratkaisua ei siis oikeastaan ole, siksi meilläkin asia ratkaistiin tällä edullisimmalla vaihtoehdolla ainakin nyt.

   Vastaa
 5. Vivi 19 elokuun, 2017

  Todella kaunis kokonaisuus!

  Vastaa
  • Melina 19 elokuun, 2017

   Kiitos tuhannesti!

   Vastaa
 6. Ssss 21 elokuun, 2017

  Hei, olisi kiva nähdä teidän makkarista sekä Minean huoneesta enemmän kuvia ?

  Vastaa
  • Melina 21 elokuun, 2017

   Minean huoneesta on tulossa postausta tänään illemmalla, ja laitanpa tuon makkarin muistiin itselleni 🙂

   Vastaa
 7. Teea 28 elokuun, 2017

  Ihan nerokas ajatus tuo bestån asentaminen toisin päin! Onko toiminut käytännössä? Olen haaveillut kyseisestä säilytysratkaisusta mutta se on ollut juurikin liian leveä mutta tämä voisi ratkaista ongelman..

  Vastaa
  • Melina 28 elokuun, 2017

   On se meillä toiminut tosi hyvin, mutta nämä kaapit ei olekaan päivittäin käytössä. Ovi aukeaa pomppusaranalla ylöspäin, joten aavistuksen hankalaa on tavaroita liikutella kun kaapit on suht alhaalla, mutta onniatuu kyllä 🙂

   Vastaa
 8. Minna 10 helmikuun, 2019

  Hei. Mikä valkoinen maalinsävy on sinulla tuossa olohuoneessa?

  Vastaa
  • Melina 24 helmikuun, 2019

   Meillä on ihan täysin sävyttämätön valkoinen eli melko puhtaanvalkoinen 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.