SITRUUNAMUFFINIT

Ihastuin siinä määrin Minna bakesin sitruuna-valkosuklaa cupcakeihin, että päätin pääsiäisen aikaan kokeilla omaa versiotani tyydyttämään pahinta makeannälkääni. Muffineista tuli oikein herkullisia, ja tänään leivoin niitä jälleen kun kaapista löytyi kaikki ainekset valmiina. Löysin perusohjeen muffineihin Leivontaa rakkaudella -blogista, ja lisäsin siihen omat variaationi. Tällä reseptillä saat sopivan sitruunaisen lopputuloksen, mutta halutessasi voit kokeilla jättää sitruunan taikinasta pois ja lisätä joukkoon valkosuklaata. Luulen, että lopputulos toimii miten vain, ja nämä maistuu kaikille!sitruunamuffinit IMG001

SITRUUNAMUFFINIT 12 kpl

taikina:

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

2 rkl sitruunamehua

2 munaa

75 g voita

3/4 dl maitoa

lemon curd -tahnaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sitruunamehu, munat, sulatettu voi ja maito. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja tipauta päälle 1/2 tl lemon curdia. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

täyte:

50 g voita

1/2 prk sitruunatuorejuustoa

noin 1/3 pkt tomusokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja lisää tuorejuusto. Lisää vielä tomusokeria oman maun mukaan (seos saa olla suht jämäkkää, muttei ylimakeaa). Pursota jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele.

0 Comments

  1. mi huhtikuu 6, 2016

    Moikka! Oon aika harmissani, kun sitä Timon porkkanakakun reseptiä ei tullutkaan. 🙁 Pyysin sitä Katriinalta, mutta en saanut ja sitten luulin teidän helmikuusten juhlien jälkeen, että lupailit yhdessä postauksessa sitä reseptiä, mutta kai sitten käsitin väärin. Harmi, kakku on nimittäin meidän perheen suosikki, mutta ei nyt enää sitten onnistu! :'(

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.