Porkkanakakku

Nooan nimipäivän kunniaksi leivoin tänään porkkanakakkua, hieman jouluisemmalla ulkonäöllä tällä kertaa. Löysin kakun reseptin ruotsalaiselta Allt on mat sivustolta, kuorrutteen tein omasta päästäni ja kuukausi sitten postiluukkuun kolahtaneesta joululehdestä löytyi idea koristeluun. Leivoin kakun muuten ihan normaalisti, mutta päälle tein vielä kakun kokoisen piparin, johon painoin kuusimuotilla kuvion heti piparin tultua uunista. Aika hauska idea vai mitä! Ja toimii minkä tahansa kakun päällä, joten eikun kokeilemaan.

PORKKANAKAKKU

2 dl sokeria

2 kananmunaa

1,75 dl rypsiöljyä

1 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl soodaa

2,25 dl vehnäjauhoja

3-4 porkkanaa

Sekoita keskenään sokeri, öljy ja kananmunat. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi raastetut porkkanat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 18cm irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa puolisen tuntia.

täyte:

40 g voita tai margariinia

100 g maustamatonta tuorejuustoa

4-6 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Vatkaa ensin huoneenlämpöinen voi tuorejuuston kanssa. Lisää vaniljasokeri ja makusi mukaan tomusokeria. Levitä täyte jäähtyneen halkaistun kakun väliin ja päälle.

4 Comments

  1. Vivi joulukuu 17, 2017

    Kiva idea kakun koristeluun! Tulinpa vaan huikkaamaan, että sain vihdoin himmelin valmiiksi. Tuolla se nyt roikkuu olohuoneessa. Kiitos siis hyvistä selkeistä ohjeista! Ainut ongelma, joka projektia venytti, oli liian lyhyet pillit. Suurimman kuution teko aiheutti päänvaivaa, sillä täältä en pitkiä pillejä löytänyt. Myyjä vakuutteli, että laitat vain kaksi peräkkäin. No, eihän siten mitään saa kasattua. Ratkaisuksi kyhäsin niitä vähän sisäkkäin ja kait se niinkin kasassa pysyy. Mieheni tuskaili, että miksi niissä blogien hyvissä ideoissa ei koskaan kerrota miten ratkaistaan käytännön asiat esim.kiinnitys hankaliin korkeuksiin!😉 Ja tämä oli ihan huumoria!!😂

    Vastaa
    • Melina joulukuu 17, 2017

      Harmi homma, että meni vähän erityissäätämiseksi, mutta pääasia että sait valmista ja himmelistä tuli varmasti hieno! Meillä on jo ehditty testata himmelin kestävyyskin – Nooa nimittäin talloi sen ja sain silti suoristeltua osat takaisin paikoilleen 😀 Terkut miehelle, että niin se meilläkin usein menee, naiset ideoi kaikenlaista ja miehen tehtäväksi jää käytännön hommat :D:D

      Vastaa
  2. Nimetön joulukuu 21, 2017

    Miten tuo pipari toimi kakkua syödessä?

    Vastaa
    • Melina joulukuu 21, 2017

      Loistavasti toimi! Jätin piparin aavistuksen vaaleammaksi, ja kun se oli ollut kakun päällä jääkaapissa, pehmeni se vielä sen verran että leikkaantui oikein nätisti kakun mukana.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.