Neuletyöt jotka ei koskaan valmistu

Tykkäättekö te neuloa, virkata tai ommella? Muistan, kuinka innoissani olin pienenä tyttönä koulun käsityön tunneilla, kun osasin ihan itse tehdä itselleni vaatteita, tai noh villasukat ja lapaset nyt ainakin. Ompelukonetta minulla ei koskaan ole ollut, ja neulominenkin unohtui moneksi vuodeksi ennen kuin innostuin jälleen uudelleen Minean raskausaikana. Aloitin varmaan kymmeniä melko kunnianhimoisiakin projekteja, mutta niistä valmistui korkeintaan kolmasosa.

Joskus olen tainnutkin mainita, kuinka helposti innostun uusista projekteista ja ideoista, mutta jos niitä ei ole pakko viedä loppuun, jäävät ne helposti roikkumaan. Joka syksy huomaan kaupassa hipelöiväni uusia, pehmeitä lankakeriä, pian niitä alkaa ilmestymään myös kotiini ja heti illalla olen jo aloittanut neulomaan vähintäänkin pipoa tai tyynynpäällistä. Simppelit ja nopeat neulontatyöt on parhaita, sillä valmistumisen näkee konkreettisesti hyvin pian eikä ohjeiden kanssa tarvitse pähkäillä ja menettää hermojaan. Tälläkin hetkellä kaapissa odottaa kassillinen uusia lankoja – ja niin myös kopallinen keskeneräisiä töitä.

Omalla kohdallani neulomisessa on enemmänkin kyse tunnelmasta ja siitä, että Netflixiä katsoessa on jotain hyödyllistä tekemistä. Varmaan siksi kaikki projektini jäävätkin kesken, että usein ihastun johonkin lankaan ja vasta myöhemmin yritän keksiä sille käyttötarkoituksen. Todellisesta tarpeesta neulomisvimmani tuskin koskaan kumpuaa.

Viime viikonloppuna tuli jälleen ostettua muutama uusi kerällinen pehmeää tunnelmaa, koska en voinut vastustaa syksyisiä murtettuja sävyjä. Suosikkilankojani ovat Drops designin langat jo pelkästään siksi, että valikoima on todella laaja ja hinta hyvinkin kohtuullinen. En nimittäin taida olla valmis maksamaan kymppiä yhdestä kerästä, kun jo pelkkään pipoon tarvitaan niitä yleensä kaksi. Muutenkin luulen, että edullisemmat langat sopivat kaltaiselleni neulojalle, joka ei ehkä koskaan pääse nauttimaan työnsä lopputuloksesta. 

Ja mitä meikäläisellä tällä hetkellä sitten on puikoilla? Yksi vauvan myssy, kaksi tyynynpäällistä, kaksi lasten pipoa ja pipon Nooalle ehdin jo aloittaa kunnes muutin mieleni ja purin koko työn. Lupasin itselleni, että tyynynpäälliset valmistuu tänä syksynä, joten voisin ehkä jo alkaa suunnittelemaan jotain näistä Drops Designin Nepal-langoista. Ostin valkoista, harmaata, murrettua sinistä ja violettia, joten ehkä niistä saisi lapsille pipot vai keksittekö parempia ideoita?

6 Comments

 1. Henna 18 lokakuun, 2017

  Hei! Ihana tuo kuvassa näkyvä lyhty. Muistatko mistä olet sen hankkinut? kiitos etukäteen vastauksesta, sekä ihanan hyväntuulisesta blogista! Tätä on ilo aina lukea 🙂

  Vastaa
  • Melina 19 lokakuun, 2017

   Kiitos tuhannesti kauniista ja mieltä lämmittävästä kommentista!! On aivan mahtavaa saada positiivista palautetta 🙂

   Lyhdyn ostin ihan vasta parisen päivää sitten Kärkkäiseltä.

   Vastaa
 2. Riikka 19 lokakuun, 2017

  Hei! Saako dropsin lankoja ostettua Jyväskylästä? Kauniit sävyt olet valinnut. Mukavaa syksyn jatkoa.

  Vastaa
  • Melina 19 lokakuun, 2017

   Dropsin lankoja myy Kärkkäinen. Valikoima on kylläkin tosi suppea täällä Jyväskylässä, ja nämä kuvienkin langat on ostettu Lahdesta.

   Kiitos samoin, myös sinne rentoa syksyä!

   Vastaa
 3. Heli 21 lokakuun, 2017

  Ajoittain jaan samat tuntemukset. Rakastan uusia lankoja ja niitä tarttuu matkaan. Siivosin juuri lankakorini ja sieltä lähti roskikseen reilulla kädellä tavaraa… myös niitä vuosia sitten aloitettuja tekeleitä. En vaan enää nähnyt järkeä niiden säilyttämisessä. Käsityöprojektit ovat itselläni kausiluonteisia ja sijoittuvat lähinnä syksyyn ja talveen, kesällä sitten muita juttuja. Mukavaa syksyä teille! 🙂

  Vastaa
  • Melina 21 lokakuun, 2017

   Kuulostaa hyvinkin tutulta! Täytyisi itsekin ottaa työn alle tuo lankalaatikon siivoaminen, sillä ne työt mitkä olen aloittanut aikoja sitten, tuskin valmistuvat enää koskaan. 😀
   Ihanaa syksyä myös sinne!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.