meidän perheen sottapytty

Huoh! POMPin kutsut on takanapäin, ja tällä hetkellä voin sanoa olevani melko poikki! Leipomista kuitenkin jäi vielä tällekin päivälle, sillä halusin suolaisten tarjoamisten olevan mahdollisimman tuoreita, ja siivoamiseen kului eilinen päivä. Kovin helpolla ei siis tällaisia kutsuja järjestetä, vaikka tällä kertaa yritinkin pitää tarjoilut mahdollisimman yksinkertaisina ja helposti toteutettavina.

Siivoamisesta on nykyään tullut meidän perheessä melkoinen projekti. Pablo on aina pelännyt imuria sekä luuttua, ja imuroidessa Minea usein pyytää syliin (taitaa siis imurin hurina vähän jännittää Mineaakin), joten mitään suursiivouksia meillä ei tehdä ellei molemmat lapset ole hoidossa. Pikaimurointeja harrastamme taas sitäkin useammin, ja minä jos joku tiedän, ettei siisti ja puhdas ole sama asia! Meillä on useimmiten hyvinkin siistiä ja tavarat piilossa kaapeissa omilla paikoillaan, mutta lattiat on hyvin harvoin putipuhtaat tai kylpyhuoneen tasot ja hanat tahrattomat. En tiedä, onko kellään teistä samaa vikaa, mutta minä en vain pysty rentoutumaan sotkussa enkä siedä irtonaista tavaraa ympärilläni. Myöskin reissusta tullessa laukut on purettava ihan ensimmäisinä ennen kun kotona voi tehdä mitään muuta!

Meillä on jo pitkään ollut sisustuksen päävärinä valkoinen, ja moni varoitteli meitä etukäteen siitä, kuinka mahdotonta olisi elää lapsen kanssa valkoisessa kodissa. Kokemukseni perusteella lapsen kanssa on jopa helppoa elää siististi, mutta mahdottomaksi homma menee jos omistaa koiran. Varsinkin jos koira on ryttykuonoinen kuten meidän Pablo! Eilen sain nimittäin jälleen hangata seinistä Pablon turkin jättämiä tummia vanoja ja ovista kuolatahroja. Lisäksi sohviemme alaosat tummuvat hetkessä, kun Pablo sattuu tykkäämään itsensä kyhnäämisestä niitä vasten, mikäli ulkona on ollut yhtään sateinen keli.

Tottakai Pablosta on hurjasti meille iloa, ja varsinkin Minea suorastaan jumaloi Pabloa. Usein ensimmäisenä herättyään Minea huutaa Pabloa meidän makuuhuoneeseen ja alkaa kikattamaan kun Pablo tulee nuolemaan varpaita. Aikoinaan halusimme ehdottomasti koiran, joka olisi riittävän pieni mukaan otettavaksi eikä rodulle ominaisiin piirteisiin kuuluisi haukkuminen. Ranskanbulldogit ovat myös ihanan peruslaiskoja koiria, suurimman osan ajasta Pablokin tykkää loikoilla sohvalla ja tarkkailla toisella silmällä muiden perheenjäsenten toimia. Ainut mutta tässä rodussa on tuo sottaisuus, jonka virkaa ainakin Pablo toimittaa meillä täydellisesti.

Minä olen elänyt lähes koko elämäni koiran kanssa, joten ilmankaan en oikein osaisi olla..ehkä joskus tulevaisuudessa meidänkin roduksi vielä valikoituu jokin ihana valkoinen pieni puudeli, mutta toistaiseksi täällä taistellaan yhä valkoisille laatoille pudonneiden mustien karvojen ja satunnaisesti seinistä löytyvien kuolajälkien kanssa..

Kun nyt siivoamisesta innostuin höpisemään, niin jatketaan samalla linjalla ;)! Jostain syystä meillä on viime aikoina jäänyt yhä useammin Minean vaaleisiin vaatteisiin tahroja, jotka ei ole lähteneet pesussa edes Vanishillä. Löytyisikö keltään hyviä vinkkejä? Harmittaa kun niin monet paidat ja housut ovat käyttökelvottomia sotkujen vuoksi enkä olisi valmis luovuttamaan tahrojen suhteen ihan vielä. Yhdetkin kerran käytetyt Pompin leggarit ovat nyt toinen lahje violettina, kun Minea kaatoi päällensä mustikkakakeittoa, ja Zaran uudessa raitapaidassa on joka toisessa valkoisessa raidassa ties mitä ruokaa..

P.S. Bongasitteko kuvista jotain pientä uutta olohuoneen sisustuksessa? Niistä ja POMPin kutsuista myöhemmin lisää, nyt hyvää yötä kaikille!

0 Comments

 1. SatuMaria 4 syyskuun, 2013

  Ihana ruttunaama <3 Itselläni oli aikoinaan oli aikoinaan tiikerinjuovainenbokseri ja kyllä vaan ruttukuonot ovat komeita!

  Vastaa
  • Melina / Minishow 5 syyskuun, 2013

   Ne on kyllä komeita, mutta siinä kuonossa tuntuu juurikin piilevän se kovan sottaamisen ydin :). Meilläkin oli itse asiassa aikoinaan yhtenä vaihtoehtona bokseri..

   Vastaa
 2. Kultu 4 syyskuun, 2013

  Teidän Pomppi-ostokset kiinnostaa ;). Tahranpoisto-vinkkinä sappisaippua ja punertaville ruokatahroille aurinko. Mustikkaan taitaa tehota fairy.

  Vastaa
  • Melina / Minishow 5 syyskuun, 2013

   Pomppeja on tulossa piakkoin ;)! Mitenkäs ton auringon kanssa toimitaan? Vaate vaan aurinkoon ja tahra pitäisi hävitä vai? Fairya täytyy kokeilla heti tänään niihin Pompin leggareihin..

   Vastaa
  • Kultu 6 syyskuun, 2013

   Sopii parhaiten valkoisille tai vaaleille vaatteille. Tahrakohdat vain aurinkoakohti eikä tarvi olla edes määrän vaatteen, jos eimuuten ulkona halua kuivata. http://www.tiede.fi/uutiset/4743/puhdistaako_aurinko_pyykin_Oon kyllä käyttänyt esim. raidallisillekin vaatteille, mutta niitä ei passaa unohtaa, ettei haalistu pahasti ;). Enää en stressaa tomaatista ja porkkanasta.

   Vastaa
 3. Anonymous 5 syyskuun, 2013

  hei!kiitos kivasta blogistasi!meillä on 2 koiraa ja eipä tullut aikoinaan ajateltua tuota koiran väritystä.toinen koira on vaalea ja toinen musta eli meillä näkyy aina koirankarvoja.ikuinen siivoustaistelu. vaatteisiin tulleisiin tahroihin olen käyttänyt sappisaippuaa,on toiminut ainakin meillä 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 5 syyskuun, 2013

   Kiva että olet löytänyt tänne! Enpä minäkään osannut ajatella, ettei valkoinen lattia ja mustat karvat ole paras yhdistelmä, mutta toisaalta tuleepahan imuroitua riittävän usein :). Ja onneksi karvanlähtöaika on vaan kahdesti vuodessa..

   Vastaa
 4. Katariina 5 syyskuun, 2013

  Ihana Pablo 🙂

  Vastaa
 5. Elina /Elinamaista 5 syyskuun, 2013

  Meillä on saatu tahroja pois sappisaippualla. Olen hangannut tahroja suoraan saippualla ja sit antanut vaikuttaa ja koneeseen. Meillä ainakin toiminut!

  Vastaa
 6. Elina /Elinamaista 5 syyskuun, 2013

  Ps. Kiva kuulla että on rotu, joka ei hauku, meidän Edi haukkuu varmaan sit muidenkin koirien puolesta (tosin meillä ei sit lähde koirasta karvaa). Meillä valkoiset matot kokeneet kovia koiran takia (oksentaa aina matolle).

  Vastaa
  • Melina / Minishow 5 syyskuun, 2013

   Kääk, jostain kumman syystä ne eläimet aina valitsee just maton oksentaessaan! Meiän matto oli joskus luonnonvalkoinen, mutta nykyään vaan likainen (eikä minkään värinen), kun Pablo möyrii siinä päivittäin. Uus oliskin toiveissa, yks on tälläkin hetkellä sovituksessa ;)..

   Vastaa
  • Elina /Elinamaista 5 syyskuun, 2013

   Meidänkin valkoinen matto on pesun jäljiltä aina aika pian harmahtava 😉 Varmaan pitäisi hankkia muun värinen matto olohuoneeseen.

   Vastaa
 7. Anonymous 5 syyskuun, 2013

  Sappisaippua! 🙂 ihan paras tahranpoistoon, eikä saippuapala maksa kuin n. 2e! saa ainakin isommista ruokakaupoista, pesuaineosastolta.. :)- jenni

  Vastaa
  • Melina / Minishow 5 syyskuun, 2013

   Olin ihan unohtanut sappisaippuan! Meiltä löytyy sellainen nytkin kaapista.

   Vastaa
 8. Annika /Karkkipurkki 5 syyskuun, 2013

  Ihana karvakuono! En tiennytkään, että teillä on koira 🙂 Sotkuhommat on kyllä tuttua juttua, näin neljän terrierin omistajana… 😀

  Vastaa
  • Melina / Minishow 5 syyskuun, 2013

   Pablo on aina välillä vilahdellut täällä, mutta ei nyt vähään aikaan :). Enkä mäkään tajunnut, että teiltä löytyy noin monta karvakuonoa! Aikamoinen meno teillä varmaan on..

   Vastaa
 9. Lefa 5 syyskuun, 2013

  Pablo-sottapytylle rapsutuksia täältä kaukaa <3

  Vastaa
 10. Kanneli 6 syyskuun, 2013

  Tuoreeseen mustikkatahraan tepsii myös kiehuvan veden veden kaataminen tahran päälle. Sillä keinolla olen saanut pelastettua monta vaatetta. Mutta en tiedä käykö tämä enää vanhaan tahraan:)

  Vastaa
  • Melina / Minishow 6 syyskuun, 2013

   Tää kikka täytyy muistaa tulevaisuudessa! Ja voishan tota koklata muillekin tahroille, jos vaikka sattuis toimimaan..

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.