luukku 15: Toivolan vanha piha

Viikonloppu on ollut ystävien tapaamisaikaa, kun ensin saimme hyvin mieluisia vieraita pidemmän matkan takaa, ja täksi päiväksi olin sopinut treffit Evelinan kanssa Toivolan pihalle. En ole koskaan päässyt joulun aikaan Keski-Euroopan joulutoreille, missä tunnelma on varmasti ihan omaa luokkaansa, mutta ajatus täydellisistä joulumarkkinoista on kuitenkin niin houkutteleva että koto-Suomesta olen yrittänyt koluta läpi kaikki lähiseudun jouluisat tapahtumat. Viikko sitten päästiin käymään ihanassa Porvoossa, jonka vanhassa kaupungissa olisin voinut istuskella ja ihmetellä useammankin tunnin.

Jyväskylän Toivolan vanhasta pihasta oon kirjoittanut jo viime vuonna, mutta kerrottakoon niille, joille paikka ei ole tuttu, että kyse on pienestä pihasta Jyväskylän keskustassa, jonka vanhoihin puurakennuksiin on perustettu pieniä putiikkeja ja kahvila. Näin joulun alla piha muuttuu teeman mukaisesti hyvinkin jouluisaksi ja tarjolla on vanhanajan herkkuja, käsitöitä ja pihapiiristä voi löytää joulupukin, tiernapojat ja lampaita. Me satuimme tänään kuulemaan tiernapoikien lisäksi nuorten opiskelijoiden joulukuoron.

Tänään ei tarkoituksenani ollut ostaa mitään, vaan istuskelimme kahvilla, nautimme musiikista ja kävimme tietenkin myös sanomassa lampaille heipat. Minea asteli aitaukseen tomerasti ja alkoi määkiä niin ettei kellekään jäänyt epäselväksi mitä lammas sanoo :). Joulupukki jäi tällä kertaa näkemättä, mutta parempi näin niin säästyttiin itkuilta! Minean ja joulupukin ensikohtaaminen pari viikkoa sitten oli nimittäin sen verran jännittävä, ettei joulupukki ehdi tänäkään vuonna käydä meillä aattona näyttämässä naamaansa. Piipahtakaa Toivolan pihalla jos liikutte täällä päin!

Mistä löytyy teidän joulun ajan lempipaikat?

0 Comments

 1. Seija 15 joulukuun, 2013

  Kiitos tästä ihanasta postauksesta! 🙂 On tosi ilo lukea erilaisista joulun ajan tapahtumista ja toreista 🙂 Näyttää varsin viihtyisältä ja teillä on varmasti ollut mukavaa! 🙂 <3

  Vastaa
  • Melina / Minishow 18 joulukuun, 2013

   On tosiaan kiva nähdä millaisia erilaisia paikkoja ympäri Suomea löytyy! Näistä saa itekin hyviä vinkkejä tulevaisuuden varalle.

   Vastaa
 2. Mä olin tänään myös tuolla, ja tiernapojat tuli nähtyä! Eipä törmätty 😉

  Vastaa
  • Melina / Minishow 18 joulukuun, 2013

   Voi harmi! Me kyllä lähdettiin tiernapoikien aikana et ehkä mentiin ristiin.

   Vastaa
 3. Ansku 16 joulukuun, 2013

  Minäkin olin suunitellut käyväni porvoossa joulufiilistelemässä, mutta ei sitten löytynytkään tarpeeksi aikaa. Vähän harmi. Olen kuullut paljon hyvää Porvoosta, näin niinkuin joulumielessä 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 18 joulukuun, 2013

   Porvoossa oli valtavan ihana joulutunnelma! Olisin halunnut istua jokaisessa kahvilassa ja ostaa jotain pientä joka putiikista :).

   Vastaa
 4. Marjukka/Nuapurissa 16 joulukuun, 2013

  Toivolan vanha piha on aivan ihana ja tunnelmaltaan täydellinen! Kuopiossa on muuten myös jouluinen Pikku-Pietarin torikuja. On avoinna kesäisin ja aina näin joulun alla. Kannattaa piipahtaa siellä, jos täällä päin liikuskelette. 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 18 joulukuun, 2013

   Kiitti vinkistä! Täytyy laittaa korvan taakse, kun Kuopiossa tulee välillä kyläiltyä ystävän luona.

   Vastaa
 5. Kanneli 16 joulukuun, 2013

  Ihania kuvia:-). Voitit arvonnassani!

  Vastaa
  • Melina / Minishow 18 joulukuun, 2013

   Kiitos ihanasta arvonnasta! Sain vähän kuin joululahjan etuajassa :).

   Vastaa
 6. Sanna 16 joulukuun, 2013

  Kauniita kuvia! Toivolan piha on kyllä kiva paikka. Aika usein tulee vierailtua Titityyssä 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 18 joulukuun, 2013

   Titityyssä mäkin välillä käyn lankoja hakemassa, mutta viime aikoina on ostokset siirtynyt Poppeliin. Sieltä löytyy ehkäpä paremmin myös vähän edullisempia lankoja..

   Vastaa
 7. Ruut 16 joulukuun, 2013

  Itse tosiaan kävin tuolla vasta viime viikolla elämäni ensimmäisen kerran ja ihan kiva paikka se oli! 🙂 ei ehkä vedä vertoja joulumarkkinoille keski-euroopassa, mutta tänne oikein mukava paikka!! ja se kahvila on aika ihana myös!! 🙂 mukavaa alkanutta viikkoa!

  Vastaa
  • Melina / Minishow 18 joulukuun, 2013

   Joo tuskin tällä Keski-Euroopan kanssa kilpaillaan :). Mä kävin tuolla kahvilassa ekaa kertaa, ja olin ehkä aavistuksen pettynyt. Latte ja suklaakakku ei ainakaan olleet niin mahtava makuelämys, että niitä enää uudelleen tahtoisin.

   Vastaa
 8. Marianne 17 joulukuun, 2013

  Ihanan tunnelmallisia (ja jouluisia) kuvia! Meidänkin täytyisi tuolla vielä käydä, viime vuonna se jäi väliin, joten me ei olla joulupihalla vielä edes käytykään!

  Vastaa
  • Melina / Minishow 18 joulukuun, 2013

   Kyllä se käymisen arvoinen paikka on, joten nyt kiireen vilkkaa sinne :)!

   Vastaa
 9. Jenni/Talosanomat 18 joulukuun, 2013

  Hih, satuimme paikalle varmaan samaan aikaan! ;D Sama kuoro ainakin lauloihttp://www.talosanomat.fi/toivolan-vanha-piha/

  Vastaa
  • Melina / Minishow 18 joulukuun, 2013

   No niinpä näkyykin! Voihan harmitus ettei törmätty..vai olisko toi kuoro sitten laulanut useampaan otteeseen.. No, ehkäpä me vielä jossain merkeissä törmäillään :).

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.