Luonnollisempi on parempi

Luonnollisempi on parempi, niin ruokavalion suhteen kuin melkeinpä minkä tahansa muunkin. Olen aiemmin ollut hieman huono pitämään huolta itsestäni, mikä johtuu varmaan ihan pelkästään vain siitä, ettei kropan kanssa ole koskaan ollut mitään ongelmaa. Kuten kerroin aiemminkin, minun on ollut todella vaikea motivoitua vähentämään sokerin määrää ruokavaliossani tai vielä vaikeampaa on ollut yrittää muistaa säännöllinen ihon kunnossa pitäminen, kun näppylöitä tai epäpuhtauksia ei muutenkaan ole ollut kuin muutamia hassuja koko aikuisiällä.

Hassusti sitä kuitenkin iän myötä ja ymmärryksen lisääntyessä alkaa keksimään uusia asioita, joihin arjessa voisi kiinnittää enemmän huomiota. Paremmat valinnat ekologisuuden näkökulmasta, terveellisemmät elintavat ja säännöllisempi unirytmi – tämä on se kolmikko, johon itse olen nyt pyrkinyt panostamaan. Parhaiten olen varmastikin onnistunut elintapojen muuttamisessa kun taas unien suhteen tilanne on selkeästi huonoin. Useimpina öinä saan nukuttua lähes kahdeksan tuntia, mutta ihan yhtä usein tulee myös niitä iltoja, jolloin valvon hyvinkin pitkälle yli puolen yön.

Uusin innostuksen aiheeni on luonnonkosmetiikka, jolla olen yrittänyt vähitellen korvata perinteiset markettituotteet. Yleensä ongelma on se, että ilman minkäänlaisia suosituksia on hankalaa lähteä yksitellen kokeilemaan erilaisia tuotteita, varsinkin kun moniakaan ekologisia tuotemerkkejä ei vielä myydä lähikaupoissa. Tästä syystä oma taktiikkani on ainakin tähän saakka ollut bongata mahdollisimman monipuolisesti tuotetestailuja blogeista ja instasta ja hommata hyväksi todettuja tuotteita myös omaan meikkipussiini. Näissäkin kuvissa näkyvät Evolven Miracle facial oil -tipat on juuri tällaisten suosittelujen tuloksena hankitut.*

Koska kokeiluni luonnonkosmetiikan kanssa on vielä suhteellisen uusia, ei minulla valitettavasti vielä ole listata teille omia luottotuotteitani. Atopikin* tuotteet vaikuttavat hyviltä ja niiden pakkauksetkin ovat niin kauniita, että ne voi huoletta unohtaa esille pitkin kylpyhuonetta. Mia Höytyn tuotteita olen testaillut pidempään enkä niistä osaa enää luopua, vähän samalta vaikuttaa myös nämä ihanat Zuiin* aurinkotuotteet. Ja auringosta puheen ollen, Biosoliksen ekologiset aurinkorasvat kuuluvat nykyäänkin meillä kesän perustuotteisiin.

Jos teillä on vinkata ekologisesta kosmetiikasta, niin jakakaa ihmeessä omia lemppareitanne kommenteissa! Itselläni olisi etenkin etsinnässä suihkutuotteita eli shampoot, hoitoaineet ja vartalon pesuaineet ja kuorinnat.

*tuote saatu

9 Comments

 1. jenni 19 maaliskuun, 2019

  Mulle natural goods company on ollut se vakkaripaikka, mistä olen luonnonkosmetiikkaa tilaillut, erityisesti Madara, Sante ja mossa on hinta-laatusuhteiltaan ollut hyviä. Ja toki ihan marketustakin saa jotain hyviä merkkejä. ai niin, yllättävän hyvää oli myös shampoo ja hoitis organic shop merkiltä ja oli tosi edullinen (saa mm. sokokselta)

  Vastaa
  • Melina 19 maaliskuun, 2019

   Kiitos vinkeistä! Käyn hakemassa testiin ainakin shampoon ja hoitoaineen kun ne on sopivasti just loppumassa ?

   Vastaa
 2. Piia 21 maaliskuun, 2019

  Suosittelen kotimaisia: Ekopharma ja unna nordic ???

  Vastaa
  • Melina 23 maaliskuun, 2019

   Täytyy laittaa nämäkin testiin! Onko sulla jotkut tietyt lempparit näiltä merkeiltä?

   Vastaa
 3. Eevi 27 maaliskuun, 2019

  OLisi hyvä, jos heti alussa mainittaisiin, että kyseiset tuotteet on saatu. Se vaikuttaa ainakin minulla lukemiseen, kun tietää jo etukäteen, onko kyseessä ns ”mainos” vai ei

  Vastaa
  • Melina 28 maaliskuun, 2019

   Tämä on ihan totta, ja yleensä niin toiminkin! Tässä tekstissä nämä saadut tuotteet on mainittu vain kahdessa lauseessa, joten merkitsin siksi tuotteet tällä kertaa eri tavalla. Eri asia on se, jos pohjaan tekstin pääasiassa saaduille tuotteille ☺️

   Vastaa
 4. Elina 27 maaliskuun, 2019

  Madaralla on hyviä hiustuotteita ja niissä työksikin hyvä, ei liian voimakas.

  Vastaa
  • Elina 27 maaliskuun, 2019

   Siis tuoksukin hyvä ei liian voimakas ?

   Vastaa
  • Melina 28 maaliskuun, 2019

   Okei, kiitos vinkistä!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.