ihan ite tein!

Kerrankin ehdin postata jotain lähes reaaliajassa, sillä vasta tänään olin iltapäivän askartelemassa ja jo nyt sain kuvat tänne blogiinkin! Lopetimme työnteon aikaisemmin ja lähes kymmenen naisen voimin askartelimme muutaman tunnin ajan jouluisia koristeita ja kortteja. Touhu oli totaalista rentoutumista oman ajan parissa, keskittyen glögin juomiseen ja herkkujen syömiseen, mutta tuli sivutuotteena jotain ihan valmiiksi asti tehtyäkin.

Muutama meistä oli etukäteen ideoinut ja hankkinut materiaalit, me muut seurasimme näiden idearikkaitten toimeenpanijoiden mallia :). Olisin voinut tehdä jouluisen viirin Minean huoneeseen tai vaikkapa kuusenkoristeita kävyistä ja timanteista, mutta päädyin lopulta askartelemaan erilaisia joulukortteja. Napeista tein kuusia sekä joulupalloja, ja tekstin painoin leimasimella. Näistä tuli sen verran painavia, että taidan jättää kortit meille koristeiksi, mutta pienemmässä koossa ne toimisi kivoina pakettikortteina.

Toisena korttimallina tein pitsikoristeisia kortteja, jotka valmistui supernopeasti käyttämällä kakkupaperia ja kultaista spraymaalia. Kakkupaperista leikkasin sopivan pätkän kuviota, kiinnitin sen alustaan kortin päälle teipillä ja maalasin päälle. Paperi pois, teksti leimaten ja helppo joulukortti on valmis! Onnistuisi ihan varmasti niiltäkin, jotka ei yleensä askartelusta niin kovin innostu.

Työkaverini oli laittanut esille myös muutaman muunkin kivan jouluisen idean. Heillä joulukalenterina toimii kuuseen ripustetut neulotut pikkusukat ja lahjaksi viedään itse tehtyjä kerrostarjoilulautasia. Tähän hommaan tarvitaan lautasten lisäksi myös oikeanlaista poraa ja metallitankoa, mutta päätin aloittaa samanlaisen valmistamisen itekin :).

Askarteluiltapäivän tarjoiluista täytyy sanoa sen verran, että maistoin tosi hyvää super food -kakkua, jonka ohje näyttäisi löytyvän ainakin täältä. Kakku näytti ihan tavalliselta suklaakakulta, mutta maku oli mieto ja kevyt (ja kevyt on muuten tämä kakku kalorienkin osalta!). Mä päästin itteni tällä kertaa helpolla ja tein valmiista lehtitaikinasta rullia, joiden väliin laitoin punaista pestoa ja parmesan-juustoa. Hyviä nämäkin, mutta se keveys onkin ihan toinen juttu :)..

Mistä teiän joulukortit yleensä tulee, kaupan hyllyltä vai oman käden tuotoksena?

0 Comments

 1. Kanneli 14 marraskuun, 2013

  Ihania askarteluja. Useimmiten teemme itse joulukortit, toki joskus ostankin. Joku kiva malli ja porukalla toimeksi, kivaa puuhaa:)

  Vastaa
  • Melina / Minishow 16 marraskuun, 2013

   Askartelu on ihanaa! Siihen pitää vaan aina varata kunnolla aikaa, tilaa ja hyvät materiaalit niin hermot pysyy kasassa.

   Vastaa
 2. Jenni / Juhlahuuma 15 marraskuun, 2013

  Oi miten kaunis tuo pitsikortti, ihana! 🙂 Täytyykin napata tuo suklaakakun ohje itsellekin ja aivan ihana tuo kerrostarjotin!! 🙂 Itse tilasin ystävän kautta sellaisen paketin jolla sama onnistuu, mutta tuollainen alusta asti itse tehty on vaan niin paljon upeampi!!! 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 16 marraskuun, 2013

   Mä oonkin jossain törmännyt niihin valmispaketteihin ja tosi kivoja tarjottimia niistäkin saa. Toi pitsikortti on kiva kun se käy mihin juhlaan tahansa ja menis kivoina pakettikortteinakin.

   Vastaa
 3. Laura - Heinässä Heiluvassa 15 marraskuun, 2013

  Teen usein itse, viime vuosina olen oikaissut ja tilannut jouluiset kuvat lapsista ja tehnyt niistä kortit. Näin sukulaiset ja ystävät ovat saaneet samalla lapsista muiston.

  Vastaa
  • Melina / Minishow 16 marraskuun, 2013

   Mäkin teetkin viime vuonna kortit Mineasta ja samalla systeemillä mennään tänäkin vuonna. Ihan kaikille niitä ei raaski laittaa, joten muille menee sitten näitä ite tehtyjä.

   Vastaa
 4. Seija 15 marraskuun, 2013

  Askartelu on niin huippu hommaa 🙂 olet tehnyt tosi hienoja kortteja ♡ täällä alkaa pian kortti askartelut :-)Mukavaa päivää ♡

  Vastaa
  • Melina / Minishow 16 marraskuun, 2013

   Kiitos Seija! Kiva nähdä sunkin askartelut, voin nimittäin jo kuvitella että niistä korteista tulee hienoja!

   Vastaa
 5. Pauliina 15 marraskuun, 2013

  Oi miten hyvä idea tuo kultainen ja pitsi! Ja sama tuo napeista tehty joulukuusi, tosi kauniita ideoita! :)Joskus oon väsännyt kortit itse, mutta nykyään lähtee ajanpuutteen vuoksi kaupan hyllyltä :/

  Vastaa
  • Melina / Minishow 16 marraskuun, 2013

   Kiitos! Ois varmaan jäänyt multakin askartelematta ellei ois ollu tätä erityistä tilaisuutta siihen.

   Vastaa
 6. Sanna 15 marraskuun, 2013

  Kauniita joulukortteja todellakin! Me lähetetään yleensä joulukorttina jonkinlainen jouluinen valokuva, koska mies valokuvaa ja käsittelee kuvia innokkaasti. Jos mulle iskee askartelupuuska, niin askartelen sitten vaikka pakettikortteja 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 16 marraskuun, 2013

   Kuvat joulukortteina on varma valinta ja niitä on ihana saada! Yritän itekin olla tänä vuonna kerrankin asian kanssa ajoissa ja tilasin jo Minealle korttikuvia varten hameen!

   Vastaa
 7. Teillä oli niin ihan tunnelma askartelupajassa ja nyt kun jälkeenpäin ajattelen, niin olisin voinut minäkin tulla sinne askartelemaan… Mutta toisaalta mun perinne joulun alla on levittää kaikki askartelutarvikkeet lattialle, tehdä kortit ja paketoida lahjat ja kuunnella samalla joulumusiikkia. se kuuluu joulun odotukseen. Tänä vuonna korttiaskartelu onkin helppoa, koska poimin tuon kakkupaperi-spraymalli-idean.

  Vastaa
  • Melina / Minishow 16 marraskuun, 2013

   Noi kakkupaperikortit oli ihana idea ja kerrankin jotain noin helppoa askartelua, jota ei melkein edes voi sanoa askarteluks :). Jouluperinteet on se paras tunnelman luoja jouluna ja sitä ennen!

   Vastaa
 8. Ruut 16 marraskuun, 2013

  ihania juttuja! ja kiva kun löysit mun blogiin (vaikka sitten siellä ne kuvat ei oo niitä ihan parhaita 😉 ) mä tulin heti ettii sut, arvasin, että tästä tykkään! 🙂 oli kiva nähdä!

  Vastaa
  • Melina / Minishow 16 marraskuun, 2013

   Oli ihana nähdä ja päivä oli huippukiva! Piti heti käydä googlettamassa sun blogiin :). Ja kuvat on kuule tosi jees (toisin ku tää mun kielioppi!).

   Vastaa
 9. Nonna 17 marraskuun, 2013

  Ihanan jouluisia tunnelmia!

  Vastaa
 10. Emilia 18 marraskuun, 2013

  Ihania kortteja ja joulutunnelmaa :)Mukavaa uuden viikon alkua!

  Vastaa
  • Melina / Minishow 18 marraskuun, 2013

   Mä en ihan oo vielä täysillä päässyt joulutunnelmaan, mutta eiköhän se tästä vähitellen.. Jos sitä alkais korttien lisäksi askarrella jo jotain muutakin joluista.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.