Gluteeniton suklaakakku

Tadaa! Tässäpä teille huikean suklaakakun ohje, jonka olen aikanaan saanut tuosta ihan meidän naapurista ihanalta Katja-ystävältäni. Mutakakku on aina ollut lemppareitani, mutta väkisinkin sitä alkaa kaivata jotain uutta, kun on ensin tehnyt yhdellä ja samalla ohjeella mutakakkua usean vuoden ajan. Niinpä maistettuani tätä kakkua, etenkin sen gluteenitonta versiota jossa kaurajauho antaa makua ja hyvän koostumuksen, jäin lopullisesti koukkuun. Tämäkin kakku on tietynlainen mutakakku, aavistuksen vain ”sitkeämpi” ja jopa rouhea, sillä sokeria tulee niin runsaasti, että kakun koostumus on ihanan pureskeltava ja samaan aikaan mutakakkumaisen löysä. Vaikea selittää, joten suosittelen jokaista testaamaan ihan itse!

Pohja:

2 dl sokeria

2 kananmunaa

100 g voita

2 tl leivinjauhetta

1 dl fariinisokeria

2,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja  (itse käytän Myllärin lilaa pussia)

3-4 rkl tummaa kaakaojauhetta

50 g tummaa suklaata (tai variaatioita voi tehdä esim käyttämällä Pätkistä)

Vatkaa munat ja valkoinen sokeri vaahdoksi. Kaada joukkoon sulatettu, vähän jäähtynyt voi ja sekoita. Sekoita keskenään kaikki loput kuivat aineet (myös fariinisokeri) ja sekoita varovasti taikinaan. Kaada voideltuun vuokaan (22-24cm). Pilko suklaa ja painele palat taikinan päälle. Paista 150 asteessa 17-24 minuuttia. Kakku tulee jättää keskeltä aavistuksen raa’aksi, joten olethan tarkka paistoajan kanssa. Liian kypsä kakku ei toimi yhtä hyvin kuin hieman raaka!

2 Comments

  1. Mari maaliskuu 6, 2018

    Hei, loistava vinkki! Tytöllä on gluteeniton ystävä, tämä maistuu varmasti synttäreillä kaikille 😀 Oletko testannut kaurajauhoja suolaisessa leivonnassa? Se olisi ravintoarvoiltaan parempi kuin gluteenittomat vaaleat jauhot.

    Vastaa
    • Melina maaliskuu 6, 2018

      Tää kakku on ihan huippu, kannattaa kokeilla! Oon joo tehnyt suolaisia piirakoita noilla samoilla Myllärin kaurajauhoilla ja todellakin toimii!

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.