Viikonloppuvinkki: rahkamurupiirakka

rahkapiirakka IMG002 rahkapiirakka IMG001

Tämä resepti on luokkaa yksi parhaimmista ikinä ja muunneltavissa melko moneen makuun! Rahkapiirakkaa meillä tehdään vähintään joka syksy, kun pakkanen on täynnä mustikoita, puut pursuavat omenoita ja metsästä löytyy puolukoita. Puolukat ei itselleni uppoa missään muussa muodossa, mutta tähän piirakkaan voi piilottaa mitä tahansa ja lopputulos on silti takuuhyvä. Alkuperäisen reseptin ideana on käyttää maustamatonta maitorahkaa ja lisätä joukkoon ripaus sitruunanmehua, mutta meillä piirakka on aina tehty maustettuun rahkaan ja marjoja tai hedelmiä lisänä käyttäen. Toimii varmasti kummin tahansa, tämä ohje on muunneltu omaan makuuni täydelliseksi!

Rahkapiirakka

250g voita tai margariinia

8dl vehnäjauhoja

3,5dl sokeria

2tl soodaa

2tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

”Sulata voi ja sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Ota taikinasta 1/3 sivuun odottamaan.”

2dl piimää tai maustamatonta jugurttia

1 kananmuna

”Lisää loppuun taikinaan piimä ja muna, ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.”

Rahkatäyte:

2prk sitruuna- tai vaniljarahkaa

2 kannamunaa

1dl sokeria

2tl vaniljasokeria

”Sekoita rahkatäytteen ainekset. Levitä rahkatäyte pohjan päälle ja lisää halutessasi omenoita/mustikoita/puolukoita… Lopuksi murustele sivuun laitettu taikinanosa piirakan päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.”

6 Comments

  1. Minttu-Maaria 5 syyskuun, 2016

    Tämä kuuluu myös mun suosikkeihin ja tämä on todella täydellinen niin maultaan kuin muunneltavuudeltaankin, puhumattakaan helppoudesta 🙂

    Piirakka on meillä jopa ”legenda”, koska olin leiponut tätä edellisiltana ennen kuin lähdin synnyttämään. Tein vierasvaraksi, mutta en todellakaan tiennyt, että lähtö sairaalaan tulisi seuraavana päivänä. Kun oltiin menossa synnärille, niin kiljahdin autossa, että ”Apua, se piirakka jäi pakastamatta” ja vielä saman päivän iltana puhelimessa kysyin, että onko piirakka pakastettu 😀

    Vastaa
  2. saara 6 syyskuun, 2016

    Rakastan rahkatäytettä, mutta tällä kertaa kokeilin ilman (koska jääkaappi huusi eioota). Pohjataikinan jugurtiksi päätyi turkkijugu. Tuli tosi mehevää ja makoisaa! Laitoin sekä puolukkaa että omenaa 🙂

    Vastaa
  3. Milla - Sukhimatot 8 syyskuun, 2016

    Täydellisen rahkapiirakan resepti onkin ollut hakusessa, joten kiitos – tässä on siis seuraava kokelas!

    Vastaa
  4. Tuula 10 syyskuun, 2016

    Kiitos ohjeesta! Kokeilin tätä eilen ensimmäistä kertaa. Käytin turkkilaista jugurttia ja vaniljarahkaa sekä mustikoita. Niin hyvää 🙂

    Vastaa
  5. Pia Mikkonen 10 syyskuun, 2016

    Tämä resepti on ollut suosikkini vuosia. Siihen voi laittaa mitä tahansa hedelmiä ja marjoja ja lopputulos on ihana maukas?

    Vastaa
  6. Hanna 14 syyskuun, 2016

    Oli tosi hyvää, kiitos reseptistä!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.