Viikonloppuvinkki: banoffee

Banoffee eli ihana banaanin ja kinuskin yhdistelmä on meillä ollut viime päivinä niin kova hitti, että kuluneella viikolla olen tehnyt banoffeeta jo neljästi. Kyllä, neljä kertaa viikon sisään! Tämä herkku on nimittäin yksi helpoimmista ja nopeimmista leivonnaisista valmistaa, ja vielä kun makukin hipoo täydellisyyttä, niin on ollut harvinaisen helppo turvautua banoffeehen nyt kun meillä on jo pariin otteeseen käynyt vieraita. Tästä kakusta harvoin jää mitään seuraaville päiville, ja voit olla varma että monet vieraista tulee kyselemään reseptiä itselleen. Kunnia leipomisesta kannattaa siinä tilanteessa toki ottaa itselleen, mutta samalla sitä joutuu myöntämään, kuinka hävettävän helpolla voi saada jotain näin syntisen hyvää aikaan!

Banoffee

13 Digestive-keksiä

vajaa 100g voita tai margariinia

1prk karamellisoitua maitotiivistettä eli kondensoitua maitoa (rusehtava tölkki)

2 banaania

2dl kuohukermaa

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos vuokaan (halkaisija 20-22cm). Levitä päälle valmis kinuski eli karamelisoitu maitotiiviste sekä siivuiksi pilkotut banaanit. Vatkaa kerma ja levitä kakun päälle.

8 Comments

  1. Westend Mum 19 helmikuun, 2017

    Oih, kunnon viikonlopun herkku 🙂
    http://westendmum.fi

    Vastaa
  2. PeePee 19 helmikuun, 2017

    Kiitos ohjeesta! Kokeiluun menee ehdottomasti.
    Onnea uuteen kotiin!

    Vastaa
    • Melina 19 helmikuun, 2017

      Kiitos! Ja hyviä herkkuhetkiä 🙂

      Vastaa
  3. Meiju 19 helmikuun, 2017

    On kyllä niin helppoa ja hyvää! Mä teen banoffeen LU Bastonge -kekseistä, mutta Digestivet heti seuraavaksi testiin.. kuulostaa jopa terveelliseltä niillä 😀
    Odotan hirmuisesti kotikuvia ja -postauksia, mutta ymmärrän, että teidän pitää saada asettua… Mutta toki meitä lukijoita ei keskeneräisyyskään haittaa!

    Vastaa
    • Melina 19 helmikuun, 2017

      Melkein terveellistä, hahaha! Eihän banoffeehen tule kuin digestiveä ja vähän banaania ;D Ja tänään tulee ihan pian jo eka kotipostaus 🙂

      Vastaa
  4. Erika 26 maaliskuun, 2017

    Miksiköhän kommenttiani ei ole julkaistu? Olen kommentoinut viikko sitten, että tein banoffeen tämän reseptin mukaan ja tykkäsin!

    Vastaa
    • admin 26 maaliskuun, 2017

      Hmmmm.. Olisikohan kommentti kadonnut blogimuuton myötä johonkin bittiavaruuteen?! Mutta kiva kuulla että tykkäsit banoffeesta! Se on meillä ihan suosikki 🙂

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.