Viherkasvivinkki

Aika keskeneräistä on i know, mutta uskalsinpa silti ottaa muutaman kuvan meidän makkarista, koska jotain lähes historiallista tapahtui. Mun makkarissani on viherkasvi. Ihan oikea kasteltava ja huolenpitoa vaativa viherkasvi. Elävä sellainen. Tai noh, ainakin vielä toistaiseksi elossa oleva, mutta ensi viikosta en voi mennä takuuseen, puhumattakaan että se vielä pidemmän ajan päästä tuossa seisoisi.

Nimenomaan siitä syystä ettei viherpeukalon taitoihini ole juurikaan (ollenkaan!) luottamista, on minulla ollut kesälläkin tapana uusia pihan kukat ehkä jopa kolmesti sen mukaan, miten entiset aina kuihtuvat. Ongelmani on se, etten yhtään muista kastella kukkia tai jaksa lannoittaa, vaihtaa ruukkua, nyppiä lehtiä tai yhtään mitään. Yleensä välttelen muiden kuin leikkokukkien ostamista, mutta nyt törmäsin aika ohittamattomaan tarjoukseen kauppareissulla – tälle kasville, jonka nimeä en todellakaan tiedä, oli Lidlissä lätkäisty hinnaksi hieman alle 20€. Nappasin kasvin kainalooni ja kiikutin sen alkajaisiksi makkarin tummanharmaan seinän kaveriksi, ajatuksena siirtää se vielä alakertaan kun ehdin ostaa uuden ruukun. Mutta se mitä tulin teille tänne sanomaan, on että kannattaa koukata Lidlin kautta, jos yksi nahkealehtinen kumppani voisi sopia teidänkin seinänvieruksia koristamaan.

8 Comments

 1. LinneG 22 helmikuun, 2017

  Olet tainnut tuoda kotiisi palmuvehkan. Helppohoitoinen yksilö, kulkee täällä Ruotsissa lempinimellä ”garderobsblomma” juuri helppohoitoisuutensa vuoksi. Et siis taida saada tuota kaveria hengiltä vaikka kastelu joskus unohtuisikin ;).

  Vastaa
  • Melina 22 helmikuun, 2017

   Aivan mahtavaa, juuri tällaisen kukan tarvitsinkin 😀 Toivoa siis on, että tämä pysyisi jopa meilläkin elossa!

   Vastaa
 2. Miia 24 helmikuun, 2017

  Tuo on itseasiassa kumiviikuna eli huonekumipuu 🙂

  Vastaa
  • Melina 25 helmikuun, 2017

   Kumikasvi ei sekään kuulosta kovin pahalta hoitaa 😀

   Vastaa
   • Iina 26 helmikuun, 2017

    Meillä on kumipuu, jonka mies on saanut mummoltaan viisi vuotta sitten! Ja se on edelleen hengissä 😀 😀 T. toinen viherpeukalo

    Vastaa
    • Melina 26 helmikuun, 2017

     Uuu mahtavaa!! Ja tästä muistinkin, etten ole vielä kertaakaan kastellut tuota meidän kukkaa 😀

     Vastaa
 3. Marika 27 helmikuun, 2017

  juu, tämä on viikuna. kannattaa hankkia alta kasteltava ruukku, pysyy paremmin hengissä. pintamulta saa kuivahtaa kastelujen välillä mutta muuten kannattaa pitää kosteana. ei myöskään nauti suorasta auringonvalosta vaan hajavalosta. terveisin kasveihin hörähtänyt tuleva naapuri 😉

  Vastaa
  • Melina 27 helmikuun, 2017

   No nythän mä tiedän kenet pyytää viikottain meille kahville ja samalla hoitamaan kukkia :DD

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.