Tuusulan asuntomessut 2020

Olen valikoiva asuntomessuilla vierailija. Ensinnäkin harkitsen joka vuosi sitä, onko minusta messuille lähtijäksi juuri sinä kyseisenä vuonna, sillä kiinnostavia kohteita pitää olla yleensä useampia, jotta Jyväskylästä saakka kannattaa lähteä ajamaan messuille (missä ne nyt silloin sattuvatkaan sijaitsemaan). Toiseksi valitsen aina etukäteen ne kohteet, joissa haluan ehdottomasti vierailla ja muissa käyn vain sitten, jos aikaa jää. Messuilla kun helposti pysähtyy haaveilemaan pienimmistäkin yksityiskohdista, ja aikaa yhdessä kohteessa voi hyvinkin hujahtaa enemmän kuin oli tarkoitus.

Tänä vuonna vierailin Tuusulassa asuntomessuilla, jo ihan senkin vuoksi että sieltä löytyi kahden tutun suunnittelijan kohteita. Lisäksi koko kesän jatkunut pihaprojektimme kaipasi vielä muutaman ajatuksen selkiyttämistä, joten inspiraatio pihasuunnittelussa oli ihan tervetullutta. Tälläkään kertaa en kuitenkaan ehtinyt kiertää kuin murto-osan kohteista ja kuvasaldokin keskittyy sen vuoksi omiin suosikkeihini. Olkaapa hyvät siis, muutama kiinnostava kohde tämän vuoden messuilta!

Honka Huomen

Honka Huomen ihastutti maanläheisyydellään niin sävyvalinnoissa kuin pohjan suunnittelussakin. Talo ei ole millään muotoa pröystäilevä, vaan ennemminkin se viestii tehokkaasti käytetyistä neliöistä, järkevästä rakentamisesta ja toimivasta sijoittelusta. Missään nimessä Honka Huomen ei ole liian tavallinen tai tylsäkään, vaan ihana perhekoti, josta löytyy tarvittava ja vähän päällekin. Rakastuin erityisesti ajatukseen erillisestä sauna-kylpyhuonetilasta joka yhdistyi muuhun taloon ihastuttavan viherhuoneen kautta. Ystäväni Maru Hautala on tehnyt oikein hyvää työtä sisustussuunnittelun kanssa, ja talon ulkokuori on täydellisessä symbioosissa sisätilojen kanssa. Tämä on kohde, jonka pohjapiirustus kannattaa laittaa itselle ylös, jos kompaktin yksitasoisen perhekodin rakentaminen on haave tulevaisuudessa!

Hevi kivitalo Lumitiikeri

Kivitalot hyvinkin usein luovat mielikuvan jostakin hulppeasta, ja niin on kyllä asian laita Laura Seppäsen sisustaman Lumitiikerinkin kanssa. Kokonaisuudesta ei tunnu puuttuvan mitään, talo on täynnä kiinnostavia huoneita sekä yksityiskohtia ja sisustusesineet on suoraan tämän hetken trendeistä. Jos jostain kohteesta voisi viedä omaan kotiin kaikki irtokalusteet, olisi oma valintani epäilemättä tämä. Lumitiikerin suurin vahvuus upean sisustuksen lisäksi on Blau interiorin käsittämättömän hienot kiintokalusteet niin keittiössä, kylpyhuoneissa kuin vaatehuoneessakin.

Finnlog Hetena

Jos tarkastellaan pelkästään taloa, sen arkkitehtuuria, materiaaleja sekä tunnelmaa, on yksi alueen taloista ylitse muiden. Ilmeensä uudistaneen Finnlogin Hetena on nimittäin upea kaikkinensa, talo jollaisen rakentaisin itsellenikin milloin tahansa! Täydellinen atrium-piha, yksitasoinen clt-talo joka henkii 70-lukua käytävineen ja rimoituksineen ja kekseliäästi käytetty puupinta, jota ei ole maalattu lainkaan (talon väritys on saatu aikaan ”polttamalla” laudan pintaa). Tämän kohteen sisustus olisi mielestäni saanut mukailla talon henkeä paljon selkeämmin (sisällä ei tullut kuvattua juurikaan inspiraation puutteen vuoksi), mutta kaikki muu talossa oli niin upeaa että kohde jätti selvän raksakuumeen jälkeensä. Itse asiassa tämän nykyisen talomme kanssa lähdimme aikanaan suunnittelussa liikkeelle yksitasoisesta atriumpihaisesta talosta, mutta suunnitelmat muuttuivat matkan varrella. Jos vielä joskus rakennamme toista kotia, kaivan silloin esiin Finnlog Hetenan kuvat ja aloitan haaveilun niistä.

Kastelli Kuori 115

Kastellilta messuilta löytyy parikin kohdetta, mutta itse ehdin tutustua vain Kastelli Kuori 115:een. Kuori 115 sisustusta on ollut suunnittelemassa taitava Sanna Siik-Keskisarja, ja lopputulos on mitä harmonisin ja rauhoittavin yhdistelmä tämän hetken trendejä ja kestäviä klassikoita. Beigen eri sävyt, pehmeät materiaalit ja paljon puuta. Kastelli 115 on kuin valmiina odottamassa tulevia asukkaitaan. Veikkaan että tämä kohde nousee kaikessa ihanuudessaan useimpien messukävijöiden top3-listalle.

Joko te olette ehtineet käydä messuilla tai tutustua kohteisiin median kautta? Löytyikö omia lemppareita ja vaikuttaako suosikin valitsemiseen enemmän itse talo vai sisustus?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.