Suklaapavlova

Pavlova on yksi kesän lempiherkkuja, eikä syyttä sillä siitä saa helposti varioimalla kaikille maistuvan jälkkärin. Perinteinen pavlova koristellaan marjoilla, mutta vaihtelun vuoksi meillä valmistui eilen pavlovan suklainen versio. Itse käytin appelsiinisuklaata yhdessä appelsiinilla maustetun rahkan kanssa, varmasti yhtä hyvin toimisi minttusuklaarahka ja Pätkis tai mikä tahansa muukin suklaa. Halutessasi voit myös tehdä monta pientä pavlovaa yhden ison sijasta, ja näin jokaisella vieraalla on oma kaunis jälkiruokansa. Variaatioita on yhtä monta kuin makujakin, parasta on se että pavlova taipuu lähes mihin tahansa!

SUKLAAPAVLOVA

5 kananmunan valkuaista

2 dl sokeria

2 tl maissijauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl valkoviinietikkaa

1 prk kuohukermaa

1 prk maustettua rahkaa appelsiini

1 levy Fazerina-suklaata

Vatkaa valkuaisia täysin kuivassa metalli- tai lasikulhossa. Kun valkuaiset ovat lähes valmista, kovaa vaahtoa, ala lisätä 1,5 dl sokeria vähitellen, koko ajan vatkaten. Vaahto on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Sekoita keskenään loput 0,5 dl sokeria, maissijauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe, ja lisää muuten valmiiseen vaahtoon vaahtoon. Lopuksi sekoita joukkoon valkoviinietikka.

Nostele vaahto leivinpaperilla vuoratulle pellille haluamaasi muotoon ja paista 125-asteisessa uunissa 1h-1h15min. Sulje uuni ja anna pavlovan vielä jäädä uunin jälkilämpöön vajaa puoleksi tunniksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.