Säilytysvinkki

Nämä on niitä todellisia first world problems mutta eipä tässä blogissa ole ennenkään niin kovin syvällisellä, maailmankaikkeutta syleilevällä tasolla liikuttukaan – itselleni blogi on oman arjen kauniimpien asioiden taltioimista, kun realismia kaikkine ahdistuksineen ja epävarmuuksineen löytyy riittävästi siitä tosielämästä. Oikeaa elämää toki blogissanikin on, ja todella toivon sen näkyvän teillekin saakka, että täällä kirjoitetaan ja kuvataan autenttisia asioita, ei sen enempää tai vähempää. Muistan muuten jostain lukeneeni kuinka bloggaajia itsejään on nykyään alkanut ahdistaa blogien korkea, jopa ammattimainen taso jota heidän on ylläpidettävä, mutta minä en tuota lausetta allekirjoita, koska bloggaaminen ei itselleni ole ahdistavaa ollut oikein missään vaiheessa. Onhan se kiva mikäli blogi voi vuodesta toiseen vastata lukijoiden odotuksiin, mutta en osaa kuvitella, että jättäisin jonkun itseäni inspiroivan postauksen siksi julkaisematta, etten ajattelisi sen vastaavan jotain kuvitteellista laatustandardia. Itse minä ne standardini luon ja blogini on juuri sen näköinen kuin olen itsekin – tässä tapauksessa joskus huoliteltu, useimmiten hyvinkin hetkessä elävä ja konstailematon.

Mutta sitten takaisin päivän ajatukseen eli säilytysvinkkiin, jonka halusin teille jakaa. Uudessa kodissa olen koittanut etsiä mahdollisimman tehokkaita tavaransäilytystapoja, jotta kaikella olisi oma tietty paikkansa, ja näin paikat ehkä pysyisivät siistinä pienemmällä vaivalla. Yksi askel siisteyteen oli hankkia kaappeihin mahdollisimman paljon kannellisia laatikoita, sillä kaappien sisukset on yksi pahimmista siivottavista mitä tiedän. Pientä tavaraa kertyy joka paikkaan, etkä koskaan löydä tarvitsemaasi esinettä sillä hetkellä kun sitä etsit. Laitoin laatikoita niin keittiöön kuin kodinhoitohuoneeseenkin, ja myös lasten kaapit ovat kaikki täynnä erikokoisia pienempiä laatikoita, joihin lelut on lajiteltu jonkinlaisella logiikalla. Usein se olen edelleenkin minä, joka lelut iltaisin siivoaa, mutta onpahan ainakin helpompi saada ne siististi ja nopeasti omille paikoilleen.

Makuuhuoneessa yksi yleisimpiä ongelmia on keksiä paikka päiväpeitolle, tyynyille ja vilteille, joita sängyn päällä saattaa päivisin olla. Jotkut tykkäävät sängynpäätyraheista, mutta meille ei sellainen ole edes vaihtoehto kapean tilan vuoksi. Olin jo laittamassa myyntiin Hayn naulakkoa, joka oli lojunut meillä toimettomana pidemmän aikaa, mutta yhtenä päivänä päätin nostaa sen meidän makuuhuoneeseen ja luontevasti satuin siivotessa heittämään kaikki viltit ja peitot naulakon päälle. Siihen ne jäivät, ja niin jäi naulakkokin. Koristetyynyt lojuvat edelleen lattialla naulakon vieressä aina yöaikaan, mutta huoneeseen on tarkoitus vielä joskus hankkia puunvärinen y-tuoli, jonka päälle voisi aina heittää tavaraa väliaikaiseen säilytykseen. 

 Mitäs tykkäätte tästä systeemistä? Olin ensin ajatellut nikkaroida peitoille pitkistä puukepeistä sisustustikkaat, mutta onpahan nyt yksi projekti vähemmän toteutettavana. Finnish design shopissa myös törmäsin melko näppärään peiliin (taisi olla Menun tai Muuton?) jonka seinäkiinnike toimii samalla tankona vaatteille tai miksei juurikin peitoille ja vilteille. Vaihtoehtoja siis varmasti löytyy kunhan vain vähän etsiskelee ja käyttää mielikuvitusta. Luulen että aika monilla on ongelmana vaatteet, jotka eivät ole puhtaita muttei vielä pesuakaan vaille, koska on hankala päättää, missä tällaisia voisi oikein säilyttää. Hayn naulakko toimii mielestäni loistavasti tähänkin tarkoitukseen, ja yhtä hyvin menisi ne sisustustikkaatkin. Miten teillä säilytetään näitä, lattialla paras vai ehdottomasti joku oma säilytysratkaisu?

10 Comments

 1. Jenni 10 toukokuun, 2017

  Kiitti vinkistä, tikkaat voisikin sopia meidän pieneen makkariin 🙂 Mistä tuo musta seinävalaisin muuten on?

  Vastaa
  • Melina 10 toukokuun, 2017

   Valaisimet on Louis Poulsenin, tilasin Finnish design shopista. Siellä on usein tarjouksia osta 500€:lla ja saa 100€ alennusta. Kannattaa katsella niitä! 🙂

   Vastaa
 2. Vivi 10 toukokuun, 2017

  Blogisi on todella tyylikäs ja viimeistelty ja moni aihe hyvine kuvineen, asetteluineen miellyttää ainakin minua! näppärää hyötykäyttöä tuli vanhalle naulakolle. Me säilytämme tyynyt ja päiväpeitteen ferm livingin metallikorissa. Siellä ne säilyvät niin hyvin, että laiska petaaja ei jaksa siistiä sänkyään? Minun ”puolipitoiset” vaatteet ovat kodinhoitohuoneen pöydällä ja miehen olohuoneen lasikaiteella, joten tähän ongelmaan otetaan mieluusti vinkkejä vastaan.

  Vastaa
  • Melina 10 toukokuun, 2017

   Kiitos, ihana kuulla! 3>
   Meiltä löytyy sama fermin kori mutta se on ollut pojan autojen säilyttimenä 🙂 Yhtä hyvin tosiaan toimisi kyllä melkein missä vaan! Noi puolikäytetyt vaatteet on ehdottomasti hankalampi juttu. Meillä lasten vaatteet on myös kodarin pöydällä, omat pidän oven takana vaatekaapissa hyllytasolla ja miehen vaatteet on kodarissa liukuovien takaa löytyvän ikean korihyllyn päällä. Ovat ainakin pois näkyvistä 😀

   Vastaa
 3. Susanna 10 toukokuun, 2017

  Mikä teidän makkarin tuon päätyseinän väri on? ?

  Vastaa
  • Melina 10 toukokuun, 2017

   Se on Tikkurilan pro grey sävy 1947. Todella nätti neutraali harmaa, ja sopivan tumma!

   Vastaa
   • Sussu 31 heinäkuun, 2017

    Hei! Meillä on tarkoitus maalata makkarin päätyseinä samalla värillä. Haluaisin kuulla sinulta mielipiteen mustat vai valkoiset pistorasiat laittaisit kaveriksi?

    Vastaa
    • Melina 31 heinäkuun, 2017

     Apua, on kyllä vaikea kysymys! Samaa nimittäin pyöriteltiin itsekin ja nyt ollaan päädytty siihen, että kokeillaan maalata rasiat tuolla harmaalla maalilla. Lopputulos voi tosin olla jotain hirveän ja ihanan väliltä 😀 Mutta jos musta tai valkoinen, niin ehkä kuitenkin musta. Ellei teillä ole paljon valkoista ympärillä? Tai selkeästi valkoiset ikkunakarmit lähellä?

     Vastaa
     • Sussu 2 elokuun, 2017

      Muut makkarin seinät valkoisia. Mulla vain pyörii se ajatus siitä päässä, että jos ne ei ole mustat niin ne pomppaa sieltä silmille. Olosiko suuri vaiva saada muutama kuva tuosta seinästä eri valaistuksissa sähköpostiin? ?


     • Melina 3 elokuun, 2017

      Kyllähän se valkoinen aavistuksen pomppaa.. Miten olisi harmaat rasiat? Niitä ainakin saa kaupasta ihan hyllytavarana? Voin laittaa huomenna seinästä kuvia kun olen päiväaikaan kotona 🙂


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.