RAKENTAJA PÄÄTETTY!

rakennusprojekti IMG003rakennusprojekti IMG001 rakennusprojekti IMG002  rakennusprojekti IMG004

Torstaina oli aika jännät paikat, kun istuttiin viimeistä neuvottelupalaveria meidän talon tulevien rakentajien kanssa! Ollaan tavattu nyt yhteensä neljä, vai viisi, kertaa ja vaihdettu useampia sähköposteja, viilattu talon pohjaa ja puhuttu budjetista. Sitä perusvääntöä siis, jota yleensäkin tehdään, jotta olisi yhtään helpompi valita rakennuttaja kaikkien niiden kymmenien vaihtoehtojen joukosta, joita markkinoilla on tarjolla.

Kaikenkaikkiaan olimme valintaprosessin aikana yhteydessä Jetta taloon, Design taloon, Mammuttikotiin, yhteen pienempään paikalliseen toimijaan sekä Kylätimpureihin. Vaikkei vaihtoehtoja ehditty koluta läpi kovinkaan montaa ennen kuin päätös alkoi jo syntyä, voin silti sanoa, että myyjissä on valtavia eroja! Suurin osa talomyyjistä on ihan ok, muutamien kanssa juttu on luistanut heti alusta alkaen, ja sitten löytyy niitä, joiden kohdalla mietin, haluavatko he oikeasti myydä yhtäkään taloa. Hyvänä esimerkkinä nimeltämainitsematon hirsitalofirma, jonka taloesittelypäivä missattiin, soiteltiin perään, soitettiin lopulta kolmesti i-t-s-e ehdottaen palaveria eikä kuitenkaan myyjä saanut meidän kanssa mitään sovittua, ei edes ehdottanut esitteiden lähettämistä meille. Tänä aikana luulisi jokaisen asiakkaan olevan yrityksille tärkeä, mutta kait joillain menee sn verran hyvin, että projekteja on jo liiaksi asti..

No keneen me sitten päädyttiin ja miksi? Kun oltiin kolmesta firmasta saatu tarjous omien suunnitelmien pohjalta, todettu että Jetta talon neliöhinta meidän materiaalivalinnoilla oli liian korkea meidän budjettiin ja että kahdella toimijalla oli suht sama hinta-taso, valittiin rakentajista se, joiden koettiin tarjoavan henkilökohtaisempaa rakentamista ja aitoa kiinnostusta meidän projektia kohtaan. Talonrakentajalle projekti voi olla pieni juttu kokonaistoiminnassa, mutta meille talonrakennus on valtava panostus, ja toivottavasti useiden vuosien koti, joten onhan se tärkeää, että kaikki sujuu alusta loppuun mahdollisimman hyvin. Rakentajan kanssa ei tarvitse alkaa kaveriksi, mutta hyvien tyyppien kanssa on varmasti helpompi sopia asioista ja hoitaa vastaan tulevia ongelmiakin. Pienenä extrana saatiin vielä tukea paikallista yrittäjyyttä, ison talofirman sijaan.

Ensi vuoden kesäkuussa kuokan maahan siis iskee Kylätimpurit. Sopivan kokoinen, luotettava, ammattitaitoinen ja inspiroiva paikallinen yritys, jonka toiminta on vielä kohtuullisen uutta, mutta taustalla häärää pitkän linjan raksapojat. Vaihtoehtoja läpikäydessämme meitä alkoi yhä enemmän innostaa ajatus rakennusprojektista, jossa tiedämme ketkä tontillamme häärää, kaikki pienetkin yksityiskohdat on erikseen neuvoteltavissa ja talo on ihan oikeasti suunniteltu juuri meidän tarpeiden mukaan, eikä kenenkään toisen pohjaa muokkaamalla. Toki Kylätimpuritkin tarjoaa talopakettimaisia ratkaisuja, mutta meidän on tarkoitus yhdistellä omaa työtä, itse hankittuja materiaaleja ja Kylätimpureiden ammattitaitoa. Taloon tulee joitain erikoisempia ratkaisuja, joita emme halua lähteä itse harjoittelemalla tekemään, ja tässä Kylätimpurit jälleen osoittivat osaamisensa ottamalla monista asioista selvää puolestamme, vaikka kauppoja ei oltu vielä edes lyöty lukkoon. Erinomaista asiakaspalvelua sanon mä!

Siinä se nyt on, talon pohjapiirustus ainakin noin suunnilleen! Joitain muutoksia siihen vielä tehdään, eikä tuo julkisivuluonnoskaan taida kauheasti tuollaisenaan kertoa mitään lopputuloksesta. Nyt seuraavina kuukausina suunnitellaan vielä tarkempia yksityiskohtia ennen kuin kesäkuun alussa aloitetaan. Silloin tänne blogiinkin päivittyy raksakuulumisia viikottain, siihen asti vähän harvemmin.

Sattuuko kellään teistä olemaan raksahommat suunnitelmissa tai ihan vasta tehtynä? Heittäkäähän omia kokemuksianne toimittajan valinnasta kommenttiboksiin!

0 Comments

 1. Elina 13 joulukuun, 2015

  Hyvältä näyttää 🙂 Tsemppiä raksaprojektiin!

  Vastaa
 2. Viivi / Valkoinen Soihtu 13 joulukuun, 2015

  Oi vau! Näyttää ja kuulostaa hyvältä! Jättimäiset tsempit, teille tulee varmasti ihanuustalo <3

  Vastaa
 3. Kerttu / Modernisti Kodikas 13 joulukuun, 2015

  Tuosta tulee superihana koti!

  Vastaa
 4. Vierailija 13 joulukuun, 2015

  Hyvältä näyttää pohja. Me rakensimme myös kahteen kerrokseen muutama vuosi sitten ja lisäsimme yläkertaan myös suihkun ja pesukoneen ja kuivurin. Huomattavasti kivempaa pestä pyykki ylhäällä kun kuljetella pyykkejä rappusissa. Itse varmaan suurentaisin yläkerran kylppärin ulkoseinään asti. Saisi mahtumaan kaiken tarvittavan ja ikkunankin. Samalla lisäisin oven vaatehuoneeseen. Suoraan vaatteet kuivurista hyllyille 😉 Alakerrastakin toki pyykkitorni löytyy jossa pyöritellään sitten ulkovaatteet, pyyhkeet yms… Korkea tila olohuoneessa ihana, meillä on myös. Kannattaa kiinnittää akustiikkaan huomiota jo rakennusvaiheessa. Hyvä kaikukoppa 😉 Jos nyt rakentaisin laittaisin akustiikkalevyt kattoon.

  Vastaa
 5. Maarit 13 joulukuun, 2015

  Paljonko tulee neliöitä? Tuleeko kattoterassi, vai tulkitsinko väärin? Suosittelen, meillä on ja ihana <3 Jatkaa kesäkautta ihanasti, voi fiilistellä saunan jälkeen jne. Meillä uusi koti, kahdessa kerroksessa siis. On korkeaa tilaa, äänieristeet huomioitu ja valaistus – sekin tosi tärkeä juttu. Epäsuora valo on ihana ja tunnelmallinen <3 Meillä on yläkerrassa makkareita, wc, sauna, pesutilat, pukuhuone (kunnon kokonen erikseen – iso suositus lapsi perheessä!) ja samassa kompleksissa kodari. Tosi kätevää, vaikka AINA kahdessa kerroksessa on sitä tavaroiden/vaatteiden roudaamista. Alakerrassa myös suihku ja arkieteinen – myös elintärkeä lapsi/koiraperheessä! Olohuone ja keittiö on aika avaraa tilaa. Ollaan panostettu materiaaleihin, ja yritetty tehdä paljon niin että unelmakoti olisi unelma vielä pitkään. Siis aika ajattomia ratkaisuja, värimaailma ja materiaalit. Isot ikkunat ovat ihanat, tuovat hurjasti valoa ja ulos on ihana katsella vaikka saarekkeelta kokatessa. Näkee myös lasten leikit kivasti. Kesken on vielä sisustaminen – varmaan ikuisuus projekti tämä toki muutenkin 😉 Leffahuone on kesken ja samoin ulkosauna. Ei vielä tänä jouluna 😉 Varastotilaa on tosi paljon. Kahdelle autolle paikat, autotalli myös. Kompromisseja joutuu varmasti tekemään jo ihan budjetinkin vuoksi mutta isot linjat on tärkeä miettiä pitkällä tähtäimellä. Ja raksaprojektiin, siihen tosi paljon tsemppiä. Suunnittelutyöhön kannattaa panostaa! Ja sitten toteutus, niin vinkiksi että pitkää pinnaa koska raksamaailmassa huominen ei ole välttämättä huomenna eikä ylihuomennakaan 😉 Joustoa siis tarvii ja itellä pitää olla aika tiukkis että sovitusta pidetään kiinni. On rankka vaihe, mutta ajatus "väliaikaista" kantaa pitkälle ja toisaalta, omaan kotiin jos mihin kannattaa satsata! 🙂

  Vastaa
 6. anni 14 joulukuun, 2015

  ei pitäisi äitiyslomalaisen edes vilkaista tällaisia kun heti alkaa tehdä mieli suunnittelutöihin 🙂
  yläkerran pohjan pyöräyttäisin vielä uudelleen, jotta saisi löysät neliöt pois – ne on kuitenkin kalliita neliöitä rakentaa. kulkureitit haukkaavat nyt tosi ison osan ja esim. aula on vaikea kalustettava. tsemppiä projektiin!

  Vastaa
 7. Tintti 15 joulukuun, 2015

  Muistittehan huomioida ilmansuunnat. Meillä arkitehti piirsi keittiö”nurkkauksen” kohtaan, johon päivä paistaa eniten. Onneksi tajusin sen välittömästi ja piirsin keittiön nurkkaan, jonne pvä paistaa vähiten. 🙂 Keittiö ja olkkari kuitenkin samaa tilaa isoineen ikkunoineen, mutta keittiön alkuperäinen paikka olisi kuitenkin blokannut päivä- ja iltavalon ikävästi myös olkkarista.

  Meillä yläkerrassa parasta walk-trough vaatehuone makkarista kylppäriin. Eivät jää vaatteet lojuun minnekään kun ne riisutaan suoraan vaatehuoneeseen ennen kylppäriin menoa.

  Tsemppiä ja pitkää pinnaa! 🙂

  Vastaa
 8. Eerika 15 joulukuun, 2015

  Onnea raksaprojektiin! Juuri talo valmistuneena ja paljon viisaampana vinkki, jota en itse uskonut ja luotin sinisin silmin vääriin ihmisiin, kannattaa pieninkin asia tehdä kirjallisena ja aika usein kannattaa olla mielummin vähän liiankin tarkka, kuin luottaa ammattilaisiin. Toki moni ammattilainen osaakin hoitaa hommansa ja tekee sitä sydämestä, mutta valitettavan moni tekee juuri sen mistä aita on matalin.
  Meillä raksa projekti meni sen verran mönkään, että nyt joudutaan puimaan asia päätökseen käräjillä, eikä sekään todennäköisesti auta juuri mihinkään. Suomessa kun saa häärätä rakennusalalla aikamoista sakkia.
  Joten alusta saakka olkaa tiukkoja työnjäljestä ja varsinkin sopimuksista mitä teette ja pitkää pinnaa koko perheelle! 🙂

  Vastaa
  • Maarit 15 joulukuun, 2015

   Yhdyn vielä tähän että pirun tarkkana saa olla…saatetaan luvata ensin toista, ja sitten olla vailla toista – siis kun puhutaan rahasta.. Ja todella, erikoisia tyyppejä mahtuu mukaan kuten varmaan joka alalla mutta myös maailman hauskin mies, Leikola, on tehnyt raksamiehistä hyvin kuvaavan laulun oman projektinsa jälkeen 😀 Tsemppiä siis tarvitaan.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.