RAKENNUSLUPAA JA RAKSAMESSUJA

 

raksaupdate 01

Pitkästä aikaa jälleen kuulumisia meidän raksaprojektin tiimoilta.. Hommat ei ole konkreettisesti edenneet juuri mihinkään, mutta suunnittelun tasolla ollaan toivottavasti aivan loppusuoralla. Pohjakuva ja julkisivu piti olla jo lähestulkoon selvät, mutta aloin viime metreillä miettiä, josko sittenkin pitäisi vielä pyytää arkkitehti apuun. Tähän asti olemme itse suunnitelleet pohjaa niin että talorakentajamme Kylätimpurit on ollut isona apuna mukana suunnittelussa. Heidän kanssaan olemme vääntäneet yli kymmenen erilaista pohjaa, virallisia kuvia on piirtänyt rakennusinsinööri useampaan otteseen, ja siltikin halusin arkkitehdin kanssa vielä varmistaa, että etenkin julkisivusta tulee sellainen kuin toivomme. Paperilta on niin vaikea hahmottaa sitä lopullista ulkonäköä, arkkitehti taas osaa piirtää juuri oikeaa tyyliä, kunhan asiakkaan toiveet on tiedossa.

Tällä hetkellä tilanne on siis se, että talo on viimeisen kuukauden ajan ollut piirrettävänä arkkitehti Antti Heikkilällä, suunnittelijalla jota olimme ajatelleet taloprojektiimme mukaan jo ennen tontinkaan hankkimista. Talon kokonaispiirrokset olisi tulleet meidän budjettiin melko kalliiksi, joten siksi menemme nyt tällaisella niin sanotulla kevytversiolla. Toisaalta uskon, että tämä onkin se meille paras ratkaisu kaikenkaikkiaan, koska sisätilojen suhteen meillä oli toiveet jo alusta saakka niin selkeät, ja ne olemme nyt saaneet hyvälle mallille eikä arkkitehti olisi välttämättä tuonut suurempaa lisäarvoa. On enemmän kuin jännittävää nähdä, miltä kokonaisuus tulee lopulta näyttämään.raksaupdate 02

Paineita projektille luo aikataulukiireet, sillä arkkitehdiltä piirrokset tulevat ensi viikon alussa, ja kuun puolessa välissä pitäisi olla kaikki tarvittavat paperit lupahakemusta varten toimitettuna. Julkisivuun voi vielä tulla pieniä muutoksia, rakennekuvat sun muut tulee vielä laittaa insinöörin piirrettäviksi, naapurien kuulemiset on kokonaan tekemättä ja maaperätutkimuskin täytyisi siihen mennessä teettää. Monta asiaa on siis jäänyt viime tippaan, mikä ei meille ole todellakaan mitään uutta, mutta se johtuu suurelta osin julkisivukuvien puuttumisesta. Aavistuksen taas naurattaa, kun tajusin kaiken jälleen kasaantuvan tähän tulevaan kahteen viikkoon – rakennuslupa kondikseen, lapsille hoitopaikan hakeminen ja oma asunto v-i-h-d-o-i-n myyntiin. En tiedä, opinko koskaan ennakoimaan aikataulujen kanssa, vai miten itsestä tuntuu, että lasten myötä tilanne on vain huonontunut entisestään? Aina myöhässä tai tekemässä asiat viime hetkellä.

messut

Rakennusluvat, pankkilainat ja papereiden pyörittäminen edestakaisin on se projektin vaihe, joka ei herätä innostusta suuntaan tai toiseen, mutta onneksi täällä Jyväskylässä tapahtuu samaan aikaan jotain piristävääkin. Alle kahden viikon päästä, perjantaina 18.3., starttaa nimittäin Jyväskylän paviljongilla rakennusmessut! Messuille on ilmoittautunut huikea liuta näytteilleasettajia, ja katseltavaa riittää niin rakentajille, kodin remontoijille, sisustajille kuin pihan laittajille. Mukana on mm meidänkin raksaajat Kylätimpurit, ja itseäni kiinnostaa myös tsekata ainakin mitä inspiroivaa uuttaa on Laatta Leevillä, Idolla, Keittiömaailmalla ja monella monella muulla näytteilleasettajalla. Jos messut innostaa suakin, niin kurkkaa huomenna maanantaina insta @minishowblogi ja sieltä arvonta, jossa muutamalle onnekkaalle lähtee messulippupaketti!

0 Comments

  1. Satu 7 maaliskuun, 2016

    Olen nyt muutaman kerran kokeillut, mutta jostain syystä en pysty seuraamaan sinua snäpissä :0

    Vastaa
  2. Tiina 8 maaliskuun, 2016

    Yritin myös seurailla sua snäpissä mutta ei onnistunut. :0

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.