Putiikkipäivä vol 2

Meidän Keski-Suomen bloggaajien Putiikkipäivän ensimmäisessä osiossa vierailtiin De Cafessa, Sisustus Ilossa ja Sisustuskärpäsen kioskissa, mutta matka jatkui vielä näiden jälkeen neljään kiinnostavaan ja käymisen arvoiseen paikkaan.

Kioskin jälkeen vuorossa oli kauppa, jonka voin varmasti sanoa tulevaisuudessa kuuluvan suosikkeihini, suuntasimme nimittäin Marimekolle. Marimekon klassiset kuosit on meille kaikille suomalaisille tuttuja, vai kukapa ei olisi omistanut jotain unikko-kuosista sen kulta-aikana. Unikko saa ensi vuonna juhlavuotensa kunniaksi ainakin mustavalkoisen ulkoasun, ja klassikoiden lisäksi löysin monta ihastuttavaa kuosia tämän hetken uutuuksista. Pienenpienen hankinnan tein jo lauantaina, mutta joulun Kuusikossa-kuosi ihastutti niin valtavasti, etten melkeinpä oo saanut nukutuksikaan ajatellessa mustavalkoisia kuusia meidänkin olohuoneessa ;)!

Aika moni muukin meiän porukasta huokaili Kuusikossa-kuosin edessä, mutta huokaukset ei loppuneet siihen, vaan Pienikamari vain nosti sisustuskuumetta entisestään! Pienikamari on meidän jyväskyläläisten oma ylpeys. Kyllä täältäkin löytyy jotain ihanan omalaatuista ja niin kiinnostavaa, että muuallakin Suomessa mielenkiinto on herännyt tätä putiikkia kohtaan. Onneksemme Pienikamarin nettikauppa avataan pian ja pääsemme tulevaisuudessa kotisohvaltakin selailemaan valikoimaa, joka sisältää lähes kaikkea maan ja taivaan väliltä.

Pienikamari on pikkuruinen lelukauppa, josta voi tehdä löytöjä niin äideille kuin tyttärillekin. Pieneen tilaan on saatu mahtumaan valtavat määrät kiinnostavia esineitä, on nukkekodin kalusteita, pehmoleluja, astioita, koruja, karkkia, pelejä, pikkuautoja, pieniä salkkuja… Pienikamari on kauppa, josta etsivä löytää ja aika pysähtyy, kun yhden hyllyn edessä voi seisoskella ihmettelemässä ties kuinka kauan. Ja krääsää karttaville voin sanoa, ettei täältä löydy niitä halpamuovisia, persoonattomia markettitavaroita, vaan aitoja muistoja.

Pienikamarista hyppäsimme maalaisromantiikan ja joulun tunnelmiin Pentikille. Pentik on kotoisia tuoksuja, muhkeita tekstiilejä, maanläheisiä sävyjä ja kuuluisan tyylikkäitä paketteja. Pentikin myymälässä ihastelin punaiseksi sisustettua joulua, ja mukaani lähti yksi erityisen kaunis joulukoriste, josta postailen vielä myöhemmin ihan erikseen. Pentikin hopeinen joulupuu olisi myös upea joulunajan koriste eikä ihmekään, että siitä on tullut valtava blogihitti. Kuinka monelta teiltä se löytyy kotoa tai haavelistalta?

Mahtavan päivän tunnelmia menimme purkamaan Figaron Winebistroon, jossa omistaja viihdytti meitä tarinoillaan sekä herkullisilla tapaksilla ja viineillä. Jäin ihmettelemään, miksen vielä koskaan aiemmin ollut Winebistrossa käynyt, paikka kun tuntui jo ensinäkemältä niin omalta. Winebistrossa on kivan lämmin ja kotoisa tunnelma eikä yhtään huono ollut viinitarjontakaan ;)!

Viinin kaveriksi Winebistrosta saa purtavaa, ja löytyyhän seinän toiselta puolelta Jyväskylän lempiravintolani Figarokin. Meiän ilta Winebistrossa oli juurikin niin ihana kuin mahdollista, paljon naurua, herkullisia makuja, puheensorinaa, hyviä viinejä ja parasta seuraa! Valtava kiitos teille ihanat naiset! Olen varma, ettei lauantai jää viimeiseksi!

10 Comments

 1. littleB 20 marraskuun, 2013

  Meikä kuuntelee kuvassa Nikon juttuja kyllä tosi keskittyneesti :))) Mahtava päivä, aina hymyilyttää kun lukee näitä postauksia 🙂

  Vastaa
 2. Iisa 21 marraskuun, 2013

  Ihanan jouluisia kuvia! Putiikkipäivän kuvista olen ihastellut kuusikko-tyynyä ja pentikin tähteä. Voipi olla että ne vielä meille kotiutuu.. 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 21 marraskuun, 2013

   Mäkin sorruin sitten lopulta vielä tänään hakemaan kuusikko-kuosia meillekin :)!

   Vastaa
 3. Marjukka/Nuapurissa 21 marraskuun, 2013

  Nättiä, nättiä! 🙂

  Vastaa
 4. Seija 21 marraskuun, 2013

  Ihana ja antoisa päivä teillä ollut kerrassaan <3 Tosi kiva oli lukea teidän päivästänne 🙂 Mukava henki tulee ruudun toiselle puolelle :-)Sateisen mukavaa päivää! <3

  Vastaa
  • Melina / Minishow 21 marraskuun, 2013

   Nauru raikas meiän porukassa niin, että siitä riittää vielä pitkäksi aikaa eteenpäin! Iso kiitos päivän onnistumisesta kuuluu tietenkin myös mukana olleille yrityksille, mutta kiva jos fiilikset välittyy sinne toisellekin puolelle ruutua :).

   Vastaa
 5. Jenna 21 marraskuun, 2013

  Jyväskylän Pentik on ihan paras Pentik kaikista! Niin kaunis ja kodikas! 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 21 marraskuun, 2013

   Enpä ookaan osannut ajatella asiaa, mutta tottahan se on että täällä on aika erityisen nätti Pentikin myymälä!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.