Pätkiskakku

Pätkis taitaa olla yksi suomalaisten lempparisuklaita, ja kenellepä se ei maistuisi! Itsekin olen testaillut ties mitä leivonnaisia Pätkis-suklaasta ja kaikki on onnistuneet jo senkin takia, että itse suklaan maku on sen verran voimakas ja koukuttava että leivonnaiset on hävinneet parempiin suihin melko nopeasti. Ystäväni tarjosi syksyllä vaatekutsuillaan Pätkis-juustokakkua, johon ei ollut käytetty ollenkaan liivatetta, ja nyt isänpäivänä meilläkin syötiin tätä herkkua. Ohje on Fazerin sivuilta, muuten ohjetta noudattaen mutta vaihdoin Marianne-keksit Dominoihin. Lopputulos on suklaisen täyteläinen juustokakku, jonka kyllä tunnistaa Pätkiksen makuiseksi. Testatkaa, ja selailkaa muutenkin Fazerin sivuja, sillä sieltä löytyy läjäpäin hyviä ruoka- ja leivontaohjeita. Pätkiksen rakastajille esimerkiksi myös tämä Pätkis-mutakakku ja Pätkis-kääretorttu.

POHJA

1 pötkö Domino-keksejä

50 g voita

Sulata voi ja murskaa keksit. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (20cm) pohjalle ja taputtele seos päälle. Laita odottamaan jääkaappiin.

TÄYTE

2 pussia Pätkis Mini Bites -suklaata

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

1 dl tomusokeria

Sulata miedolla lämmöllä Pätkikset. Suklaa ei sula kokonaan, vaan jää paksuksi ”tahnaksi”. Sekoita samassa kattilassa sekaan tuorejuusto niin seos notkistuu ja sekoittuu lämmössä hyvin. Vatkaa kerma, ja sekoita yhteen suklaa-tuorejuustoseos, kerma ja tomusokeri (kakku toimii ilman tomusokeriakin!). Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.