Paras laattakauppa?

Viime viikolla meidän tontilla tapahtui melkoisen paljon sillä välin kun me vietettiin Tampereella rentoa kesäpäivää! Talon seinät ja katto oli nostettu ja maalattu, ja tällä hetkellä talo alkaa jo näyttämäänkin ihan oikealta talolta – sisätilat tosin muistuttavat enemmän isoa hallia kuin asuintaloa, kun kaikki väliseinät ja -katot vielä puuttuvat. Matkan varrella on jälleen tullut uusia ajatuksia sen suhteen, mitä nyt tekisimme toisin, mutta luulen että mielen muuttuminen kuuluu melko monilla rakentamiseen. Koskaan et voi suunnittelussa huomioida ihan kaikkea, varsinkaan kun rakentaa ensimmäistä kertaa.

Seuraavat vaiheet raksalla on hieman tylsempiä siinä mielessä, että eteneminen ei ole ihan yhtä selkeästi nähtävissä kuin tähän saakka. Täysin en ole rakentamisesta perillä, mutta käsittääkseni tiedossa ikkunoiden ja ovien asennusta, villojen laittoa, sähköjen valmistelua ja lattiavaluja. Terassitkin varmasti valetaan piakkoin, kunhan saamme ensin alustavat laskelmat betoniterasseista, ja pohdimme teemmekö ne itse harkkojen avulla vai otammeko koko projektin Kylätimpureilta. Nyt ehkä vielä tuntuu siltä, että budjetti kestää pienet lisätyöt, mutta muutamien laskelmien jälkeen vaikuttaisi kuitenkin siltä, että lisätöitä on tullut jo vähintään yhden henkilöauton verran, eikä sitä koskaan tiedä, millaisia yllätyksiä vielä on edessäpäin.

laattaleevi IMG006

laattaleevi IMG005

Toistaiseksi meillä ei ole tontilla ollut kovin paljoa hommaa, vaan enemmänkin olemme alkaneet keskittyä sisätilojen suunnitteluun. Ensimmäisenä kävimme keittiösuunnittelijalla hakemassa alustavan arvion keittiön, eteisen ja kodinhoitohuoneen kaappien kustannuksista, ja nyt meillä on vuorossa kylpyhuoneiden ja vessan suunnittelu. Jyväskylästä löytyy yksi liike, joka erottuu varmasti edukseen mitä tulee laattavalikoimaan ja palvelun ystävällisyyteen. Laatta Leeviltä hankimme edelliseenkin kotiimme suurimman osan laatoista, sillä valikoima on Jyväskylän kattavin, ja suoraan varastosta tai tilaamalla löytyy kaikille jotain. Näitä uusia tiloja suunnitellessamme emme aio tuhlata aikaamme kiertämällä muissa kaupoissa, vaan menimme suoraan Laatta Leeville, ja noin tunnin valikoimisen jälkeen olimme valinneet laatat, hanat, wc-pöntöt, peilit, suihkut, lattiakaivot, säilytysratkaisut ja suihkukaapin kosteisiin tiloihin.

laattaleevi IMG004 laattaleevi IMG003

Laatta Leevin valikoimista löytyy mm tämän hetken sisustajien ykköslaattaa eli Terratintan Betontech -sarjaa, jonka kuuluisin esimerkkikohde lienee Musta ovi -blogin upeat kylppäritilat. Samaa Betontech-laattaa sävyssä white on suunniteltu myös meidän alakerran kylppäriin ja saunan lattiaan, mutta yläkerrassa aiomme ”räväyttää” ja lattiaan laitamme kuusikulmion muotoista vaalean betonin väristä laattaa. Olisi melkein tehnyt mieli valita jokin kuvioitu laatta, sillä ne ovat tällä hetkellä nousevassa suosiossa, mutta arkoina sisustajina ja yksinkertaisuuden rakastajina menemme melko varmoilla valinnoilla. Vaaleaa harmaata, valkoisia kalusteita, kirkasta valkoista valoa, suuria peilipintoja ja mustia piilotettuja hanoja. Kaikki on valmiiksi suunniteltu, mutta mitään ei ole vielä tilattu, joten muutoksille on vielä mahdollisuus.

laattaleevi IMG002 laattaleevi IMG001

Sisätilojen suunnitteleminen on ehkä rakentamisen kivoin vaihe, koska tässä vaiheessa lopputuloksen osaa jo huomattavasti paremmin hahmottaa mielessään. Huomasin alkavani huomaamattani suunnittelemaan huonekaluja olohuoneeseen ja lastenhuoneisiin, ja pihankin kanssa olemme edistymässä suunnitteluasteelle. Eihän tässä ole enää kuin kuusi kuukautta muuttoon – voin jo nyt sanoa, että tammikuussa ihmettelen, kuinka aika menikään niin nopeasti!

2 Comments

 1. Laura 2 elokuun, 2016

  Tästä huomaa sen, miten erilaista on jos on sitä näkemystä. Omasta mielestäni just esim laattojen valinta oli hullun stressaavaa, kun ei oikein ollut sellaista omaa tyyliä ja näkemystä tiedossa. Tosin sen vuoksi minäkin iloitsin laattaleevin hyvästä palvelusta, me otimme sieltä ihan kaiken mahdollisen – myös koko talon lattiat.

  Vastaa
  • Melina 16 elokuun, 2016

   Hehhehe enpä sanoisi, että täältäkään löytyy mitään näkemystä minkään suhteen! Olen ehkä enemmänkin ideoiden kopioija 😀 Rakastan esim Musta ovi -blogin kotia, ja sieltä olen poiminut aika paljon mieluisia juttuja – niin myös Seinäjoen asuntomessuilta ja ennen kaikkea instasta! Mutta todellakin, isot peukut Laatta Leeville ja hyvälle palvelulle!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.