Päivityksiä Nooan huoneessa

Nooan huoneessa on tapahtunut joitakin muutoksia sitten viime näkemän. Osa on jo instassa ehtinyt vilahtaa, vaikka toisaalta tykkään joitain asioita myös rajata pois instan puolelta, jotta niin blogissa kuin instassakin olisi kiinnostavaa sisältöä teille luettavaksi ja katseltavaksi. Oletteko muuten jo Minishown instaseuraajia? Jos ette, niin meidät löytää halutessaan nimellä @minishowblogi.

Nooan huoneeseen hankittiin pieni työpiste jo aikoja sitten, mutta se pääsi vasta äskettäin seinälle, kun ensin saimme hieman vaihdettua liukuoven paikkaa. Työpisteen lisäksi uutta on betoniruukku yöpöytänä ja joitain pieniä juttuja seinillä. Oikeastaan muuta huone ei toistaiseksi kaipaakaan, kun kaikki tarpeellinen eli sänky, säilytyskalusteet ja piirustuspöytä ovat paikoillaan. Nyt huone tuntuu toimivalta 2-vuotiaan leikeissä.

Minea on selkeästi äitinsä tyttö. Laitoin pari Nooan vauvakuvaa tuohon betoniraudoitusverkkoon klipseillä kiinni, ja Minea meni samantien viereen huokailemaan: en kestä, miten ihana Nooa on vauvana, meinaa tulla itku!

String-hyllykokonaisuus asennettiin sellaiselle korkeudelle, että se toimii kasvavalla lapsella pitkään. Piirtely pöydän ääressä onnistuu jo nyt loistavasti, mutta tuolilla voi yhtä hyvin istua vähän isompikin koululainen, ja tarpeen vaatiessa hyllyä voi jatkaa lisäosilla kohti kattoa.

Ikesta löytyi uutuutena kahdenlaisia nahkaisia vetimiä, ja Nooan bestå-kaappeihin hankittiin nämä pienemmät versiot. Metalliset kiinnikkeet näissä oli alunperin hopean väriset, mutta Niko maalasi ne mustiksi kätevällä spraymaalilla. Myös takaseinällä roikkuva lamppusarja on Ikean löytöjä, niin myös suurin osa säilytystavaroista työtasolla.

Siinä se pieni poika nyt reippaana piirtelee! On ollut jotenkin niin hellyyttävää, kuinka Nooa säilyttelee omia tärkeitä juttujaan työpisteen rasioissa ja hakee niitä sieltä tarvittaessa. Taidan välillä unohtaa, miten iso Nooa jo on, koska niin usein huomaan yllättyväni siitä, mitä kaikkea se jo osaa. Ja osaahan se, joskus jopa liian paljon ja liian omatoimisesti, kun matkan varrella sattuu ja tapahtuu.

31 Comments

 1. Vilma 11 elokuun, 2017

  Onpa se soma huone ? täytyy todeta, että oma poika oli sen verran sähäkkää sorttia 2 veenä, etten olisi voinut kuvitellakaan hänelle samanlaisia kivoja sisustusjuttuja huoneeseen ?

  Vastaa
  • Melina 11 elokuun, 2017

   Hehhe, ymmärrän! Nooa on ihme kyllä antanut esim noiden kaktusten olla täysin rauhassa. Muuten kyllä tavarat vaihtelevat paikkoja päivittäin, äiti sitten vaan siivoilee ne joka ilta 😀

   Vastaa
 2. Nimetön 11 elokuun, 2017

  Hei,

  Ihana huone ja monta tämän hetken it-juttua.
  Mutta,2-vuotiaalla raudoitusverkko lattialla sekä kaktus. En kyllä ikimaailmassa laittais edes meidän 4-vuotiaan huoneeseen esille.

  Vastaa
  • Melina 12 elokuun, 2017

   Okei, miksi et?

   Vastaa
 3. kukkis 11 elokuun, 2017

  missäs ne pojan itsensä asettelemat tärkeät tavarat huoneessaovat? Ai niin, ei niitä ollutkaan missään…

  Vastaa
  • Melina 12 elokuun, 2017

   Kyllä huoneessa on paljonkin meidän pojan tärkeitä tavaroita, ihan nyt vaikka esimerkiksi autot tuossa lelukorissa. Sekä pikkuesineet työpöydän kipoissa. Tai lelut kaapeissa.

   Vastaa
   • kukkis 12 elokuun, 2017

    ööh..niin, mutta ei esillä. Parempi piilossa, kuin käytössä. Siis siististi näkymättömiin siivottuna?

    Vastaa
   • Nimetön 12 elokuun, 2017

    Mitä keittiöpsykologiaa tuo oli?

    Vastaa
    • Melina 13 elokuun, 2017

     ??

     Vastaa
 4. hÄMMENTYNYT 12 elokuun, 2017

  Wou, ei iki päivänä uskoisi, että huone on kaksivuotiaan. pIKEMMININ 12 VUOTIAAN.
  lAPSET VARMAANKIN PÄÄSÄÄNTÖISESTI RAKASTAVAT VÄREJÄ? mISSÄ VÄRIT 🙁
  rAUDOITUSVERKKO NÄYTTI MYÖS HIEMAN VAARALLISELTA ENKÄ OIKEIN YMMÄRTÄNYT SEN FUNKTIOO PIENEN POJAN HUONEESSA…

  Vastaa
  • Melina 12 elokuun, 2017

   Ei kaikki lapset rakasta värejä, ihan niin kuin ei kaikki aikuisetkaan. Ja kyllä meillä on väriä lastenhuoneissa, lelut on jo itsessään hyvin värikkäitä. Sitä paitsi, lapsi ei jää mistään paitsi vaikka ympäristö olisi hieman hillitymmän sävyinen, se toimii jopa paremmin yksiin mielikuvituksen kanssa.
   P.S. Verkko ei ole vaarallinen. 😀

   Vastaa
 5. Sara 13 elokuun, 2017

  Aivan ihana huone nooalla ?

  Vastaa
  • Melina 13 elokuun, 2017

   Kiitos tuhannesti Sara <3

   Vastaa
 6. Hanna 14 elokuun, 2017

  Toi kirjoituspöytä vaikuttaa hyvältä kun ei ole jalkoja! helppo siivota, helppo lisäillä hyllyjä yms menee kaikenikäiselle. Tommosta täytyy itekin miettiä tytön huoneeseen sitten kun pöydän hommaaminen on ajankohtaista. Kiitos ideasta! Ja tuo yöpöytä on myös hyvä idea, ei aina tartte olla niitä perusjuttuja. Kekseliäs ja kiva huone!

  Vastaa
  • Melina 14 elokuun, 2017

   Kiitos, onpa ihana kuulla että tämä voi toimia muillekin inspiraationa! Työpöytä hankittiin juuri siksi, että se olisi mahdollisimman pitkäikäinen hankinta. Sisustusta voi muunnella ajan kuluessa matoilla, tyynyillä ja muulla vastaavalla, mutta olisi kiva, jos nämä isot linjat säilyisivät vuodesta toiseen 🙂

   Vastaa
   • Hanna 16 elokuun, 2017

    Just näin, ja tulee halvemmaksikin esim. vaihtaa matto kuin ostaa uusi pöytä ja sänky jatkuvasti. Peukku sille :D.

    Vastaa
    • Melina 16 elokuun, 2017

     Kyllä! 😀

     Vastaa
 7. Viivi 14 elokuun, 2017

  Ihana huone! Siis miksi ei 2-vuotiaan huone sais näyttää hyvältä 😀 kyllä lapset osaa varoa kaktustakin, meillä ainakin on saanut viherkasvit olla rauhassa lattioilla. Lapsia on etilaisia, kaikilla ei oo koko ajan täystuhomeiningit päällä ja voi elää ihan normaalia elämää 😉

  Vastaa
  • Melina 14 elokuun, 2017

   Nimenomaan! Meillä on kaktus ollut Nooan huoneessa koko kesän eikä poika ole koskenut siihen kertaakaan. Luulen, että kyse on vain siitä, mihin lapsi tottuu 🙂

   Vastaa
 8. Anna 14 elokuun, 2017

  Ihana huone! Mistä tuo lelukori on peräisin?

  Vastaa
  • Melina 14 elokuun, 2017

   Kiitos! <3 Kumpaa koria tarkoitat? Musta metallikori on Ferm Living ja kaislakori on Ikeasta 🙂

   Vastaa
 9. Laura 14 elokuun, 2017

  Kotoisaa ja ajatonta! ???

  Vastaa
  • Melina 15 elokuun, 2017

   Kiitos! ?

   Vastaa
 10. Meiju 15 elokuun, 2017

  kysyin 4v pojaltani väritoivetta hänen uuteen huoneeseensa ja näytin useita eriäsvysioå sinisiä/vihreitä … poika totesi nopeasti että ”tykkään valkoisesta ja mustasta, eli valkoiset seinät ja musta pimennysverho, jotta on hyvä nukkua” ? Eli ei kaikki lapset rakasta värejä! Mun mielestä string on myös tosi toimiva lapsen työpöytä, joskin meillä se tulee vasta 5-vuotiaalle ja 2v pikkuveli piirtelee vielä mun vanhassa perintöpöydässä (Lundia/Artek).. maalailtiin ne valkoiseksi muutama vuosi sitten. Nooan huone näyttää kivalta ja eiköhän siellä epäilijöistä huolimatta ole ihan leluja ja lapsen lempparitavaraakin ? Mukavaa syksyä!

  Vastaa
  • Melina 16 elokuun, 2017

   Kiitos! Ystävä naureskelikin tässä toissapäivänä mulle, että tietäisivätpä ihmiset vaan kuinka värikästä Nooankin huoneessa yleensä on, kun kaikki tavarat on levällään joka paikassa 😀 Ehkä täytyy lähiaikoina tehdä vielä joku reality-postauw!

   Vastaa
 11. Jenna 16 elokuun, 2017

  Ihana huone! Antaa nimenomaan tilaa myös lapsen omalle mielikuvitukselle, kun ei ole ahdettu täyteen kirkkaita värejä <3

  Vastaa
  • Melina 16 elokuun, 2017

   Kiitos! Näin mäkin ajattelen, plus että tykkään pikkupojan huoneessa musta-harmaa-valkoisesta 🙂 Olin jo aiemmin ostamassa eri sinisen sävyisiä maaleja, mutta ajattelin, että maalataan vasta sitten, kun Nooa osaa itse toivoa jotain väriä.

   Vastaa
 12. Iina 16 elokuun, 2017

  Kaunista ja inspiroivaa! Tekeillä 3v tytön huone ja täältä ammensin runsaasti idiksiä. Mukavaa syksyä teille!

  Vastaa
  • Melina 16 elokuun, 2017

   Voi kuinka ihana kuulla, kiitos sinulle! <3

   Vastaa
 13. Krista 18 elokuun, 2017

  Aivan ihana huone! Olipa ikävää lukea kommentteja mitä tähän tekstiin oli tullut, Kaikesta ei tarvitse tykätä, mutta voisiko sitten olla vain hiljaa… tuli aivan paha mieli puolestasi. minä kyllä tähän huoneeseen nyt täysin ihastuin ja rakastuin! Kyllä tuolla kelpaa touhuta, leikkiä ja kasvaa! Lapsia on niin erilaisia, meillä esikoisen huoneessa on aina voinut olla mitä vaan, kun taas keskimmäinen on täysi tuho, hah! (Tänään väritti mm. Componibilin mustekynällä…) Ihanaa viikonloppua!

  Vastaa
  • Melina 18 elokuun, 2017

   Kaunis kiitos rohkaisevasta kommentista <3 Itse olen jo tottunut hyvinkin kärkkäisiin kommentteihin, mutta on se silti edelleen joskus käsittämätöntä, miksei jotain voi vain yksinkertaisesti jättää sanomatta.

   Huh, kuulostaa menevältä tapaukselta teidän keskimmäinen 😀 Kyllä Nooakin osaa, poika taitaa vaan tarkasti valikoida kohteensa ja on todennut, että esim kaktuksiin koskiessa pilkka osuisi niin sanotusti omaan nilkkaan :DD

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.