Olohuoneen uutuudet

Olohuone meni ja koki melko ison muutoksen, kun yksi asia johti toiseen ja lopulta lähes kaikki meni lumipalloefektin lailla uusiksi. Ensin halusin vaihtaa sohvan, sitten löysin jo pitkään etsityn sohvapöydän ja lopulta oli vaihdettava mattokin, kun vanha ei vain yksinkertaisesti enää sopinut uuden sävymaailman kanssa.

Meille valikoitunut sohva on Adean Bon alcantara-kankaalla sävyssä Dune. Alkuun jännitin onko beige sohva ehkä liian beige tai liian tumma meidän muuten niin valko-harmaaseen olohuoneeseen, mutta lopulta voin sanoa sävyn osuneen täydellisesti oikeaan. Yhtään vaaleampi beige olisi jättänyt kokonaisuuden jopa liian valjuksi, joten onneksi uskalsin lähteä tähän vaihtoehtoon. Joskus todella kannattaa mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle löytääkseen entistä parempia ratkaisuja!

Syy, miksi sohvan vaihtoa lähdettiin harkitsemaan, ei millään muotoa ollut se etteikö entinen sohva olisi ollut erittäin laadukas ja hyvä istua, päinvastoin siitä luopuminen tuntui jopa typerältä juuri siksi ettei sohvassa yksinkertaisesti ollut mitään vikaa. Ostaessa edellistä sohvaa olimme moneen kertaan miettineet kahden koon välillä ja lopulta päätyneet pienempään, 211cm leveään sohvaan. Kuitenkin heti sohvan saavuttua totesin sen olevan liian pienen näköinen pitkässä olohuone-keittiö tilassa, ja siitä syystä meillä nyt kolmen vuoden käytön jälkeen onkin uusi sohva – noin 20cm leveämpi sellainen.

Hauskaa tässä on se, että rakentamisen aikaan tekemissäni suunnitelmissa meidän olohuoneeseen olen valinnut juuri Adean Bon-sohvan ja vieläpä beigenä. Lisäksi noista samoista suunnitelmista löytyy Adean Plateau -marmoripöytä, joten ehkä nyt voisi sanoa ympyrän tietyllä tapaa sulkeutuvan. Plateau-pöydästä meille valikoitui ruskea Emperador Dark, jonka uskon olevan vuosia kestävä hankinta. Vaikka marmori on melko herkkä materiaalina, peittää se elävän pintansa ansiosta hyvin kaiken elämän jäljen.

Entä se matto sitten? Maton kanssa mentiin helpoimman kautta (tai ei ihan kirjaimellisesti kuten kaikki instaseuraajani tietävät) ja se haettiin mistäs muualtakaan kuin Ikeasta. Matto on kooltaan 2x3m ja nimeltään Tyvelse. Loistava löytö, sillä ensituntumalta matto tuntuu jämäkältä ja riittävän laadukkaalta eikä hintaakaan ollut kovin paljoa. Voi olla että tässä tullaan vielä näkemään muitakin mattoja ajan myötä, mutta toivon että sohva ja pöytä ovat tulleet jäädäkseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.