Mustat kylpyhuoneen saippuat

Niin se vaan naisen mieli muuttuu, omalla kohdallani enimmäkseen silloin kun puhutaan mistä tahansa sisustukseen liittyvästä. Tai ehkä oma makuni jalostuu, tai vielä paremmin, olen vasta etsimässä sitä, mikä todella on se oma tyylini kodin suhteen. Pidän niin monenlaisesta, silmääni voi miellyttää täysin pelkistetty tehdasmainen tyyli mutta samaan aikaan ihailen toisten kokovalkoisia raikkaita koteja ja niin edelleen – lähes mikä tahansa toimii, jos sisustus on taitavasti tehty. Kun remontoimme edellistä kotiamme, olin aivan vannoutunut mannermaisen, runsaan jenkkityylisen sisustuksen puolestapuhuja, mutta nyt en voisi kuvitellakaan sisustavani runsailla kerroksilla, massiivisella valkoisella puulla ja silkkiverhoilla. Itse asiassa, juuri nyt en ihan täysin tiedä miten tyyliäni kuvailisin ylipäätään.

Kun olimme Nikon kanssa molemmat kyllästyneet edellisen kotimme tyyliin, vaihdoimme huonekalut pelkistetympiin, ja kuvioihin tuli mustavalkoisuus ja Ikea. Ja hyvin se sopikin 2010-luvun alkuun, mutta nyt olen viettänyt monta tovia pohtien, kuinka tehdä tästä nykyisestä sisustuksesta jotain muuta kuin sitä ihan perinteisintä musta-valkoista vastakkainasettelua. Molemmat värit on toki edelleen hyvin paljon mieleeni, mutta kaipaan niiden lisäksi jotain vähän enemmän, lisää värisävyjä ja lämmintä puuta rinnalle. Rakastan kaikkia tummia sävyjä, joten tummanharmaa, tummansininen tai tumma beigekään eivät ole huonoja vaihtoehtoja yhdisteltäväksi mustaan ja puuhun. Onneksi laitoimme vaneria seiniin ja kattoihin näinkin paljon, sillä ne lämmittävät yleisilmettä kivasti melko kovan lattian ja valkoisten seinien vastaparina.

Olen vihdoin saanut pikkuvessankin projektin etenemään (muistatteko vielä kun kirjoitin sen ongelmista tässä postauksessa), ja tänään ajelin paikalliseen puupinnoitteita valmistavaan firmaan nimeltä Siparila ja tilasin vessaan puukaton. Muutenhan tuo alakerran wc on hyvinkin mustavalkoinen, joten luulen ettei pieni lämpö ole yhtään pahitteeksi siinä tilassa. Nyt jälkikäteen olisin voinut valita vaikka tammisen kaapistonkin tai laatoituksen sijaan paneloida koko takaseinän puulla, sillä paneli jonka Siparilalta löysin, ansaitsisi päästä vähän isommallekin pinnalle.

Mustavalkoisuutta korostamaan meiltä löytyy molemmista kylpyhuoneista ja tuolta alakerran vessasta samat Dermosilin käsisaippuat, käsirasvat ja suihkusaippua. Vessoihin tilasin myös Menun saippuapullot, mutta ne eivät ole ihan parhaimmasta päästä käyttömekanismiltaan, joten olen täyttänyt näitä Dermosilin pulloja uudelleen ja pitänyt ne ennemmin lavuaarin reunalla. Samalla tilasin shampoon ja hoitoaineenkin niin että alakerran kylpyhuoneessa näyttää nyt melko yhtenäiseltä – lukuunottamatta lasten muumishampoota ja Nikon hienoa suomalaista shampoota (huom kuvien tarkka rajaus!). Lopulta mustat pullot levisivät myös keittiöön, ja sinnekin olen ostanut astianpesuaineet ja käsisaippuat kauniissa paketeissa niin niitä on kiva pitää pöydällä esillä. Saattaahan tämä olla vähän turhanpäiväistäkin saivartelua, mutta eräs tuttavani totesi, että nykyään kaikesta on saatavilla myös se astetta kauniimpi versio, joten miksi ihmeessä ei valitsisi sitä, jos tuote on yhtä hyvä. Tottahan se on, ennemmin valitsen sekä että kuin joko tai!

Mitä mieltä on raati, onko sillä väliä miten saippuat ja shampoot on pakattu vai onko sisältö ainut, jolla on merkitystä?

*kaikki kuvissa näkyvät kiinteät kalusteet ja laatat on Jyväskylän Laatta Leeviltä

12 Comments

 1. Anniina / Raidoilla 14 kesäkuun, 2017

  Vastikään tein tilausta Dermosilille ja meinasin tilata tuota samaa käsisaippuaa mustassa pullossa, mutta en sitten tilannutkaan kun luin verkkokaupan kommenttiboksista, että saippuan tuoksu on tosi voimakas. Sinä varmaan osaat kertoa tuoksuuko tuo saippua normaalia voimakkaammalle? Pullo on kyllä niin nätti, että kiinnostaa! Eli todellakin esillä olevan pesuainepullon ulkonäöllä on väliä, mutta en halua ostaa nättiä pulloa, jos sisältö on surkeaa.

  Vastaa
  • Melina 14 kesäkuun, 2017

   Meillä nuo käsisaippuat on jo pariin kertaan täytetty muilla saippuoilla, että nyt en pääse tuoksuttelemaan sitä alkuperäistä. Kyllähän niissä joku tuoksu oli, mutta en muista että olisi ollut perus markettisaippuoita voimakkaampi.. itsestä tuntuu että kaikki saippuat tuoksuu suht paljon, jos niitä haistelee suoraan pullosta.

   Vastaa
 2. Heli T 16 kesäkuun, 2017

  Hei! Blogiasi on ollut ihana seurata. Rakennamme itse tällä hetkellä ja olisin halunnut tietää että minkä merkkisiä musta suihku, peili ja naulakko ovat?

  Vastaa
  • Melina 16 kesäkuun, 2017

   Ihana kuulla positiivista palautetta! Mustat suihkut on Tapwell, peili Svedbergs ja naulakko on ihan seinään teipattava ja ostettu K-raudasta. Tsempit rakennusprojektiin!

   Vastaa
 3. Linda 16 kesäkuun, 2017

  Hei! Aivan upeat nuo seinälaatat! täydellisen harmaat. Muistatko mikä väri & malli kyseessä? 🙂

  Vastaa
  • Melina 16 kesäkuun, 2017

   Se on Jyväskylän Laatta Leeviltä sellainen kuin City Crigio. On aivan täydellisen harmaa, kaikki ovat kehuneet, jotka ovat livenäkin nähneet. Lattiassa meillä on kuusikulmiota ja seinässä 30×60 laatta. Kannattaa kysellä Laatta Leeviltä tarjousta!

   Vastaa
 4. Elina 21 kesäkuun, 2017

  Meillä on just kylppärissä kokoelma värikkäitä shampoo-ja suihkugeelipulloja ja tällä hetkellä alakerran vessassakin on krotiilin kuvalla varustettu Palmoliven vaahtosaippua käsienpesuun 😉 Tiskiaineen vaihdan aina mustaan pumppupulloon.

  Vastaa
  • Melina 21 kesäkuun, 2017

   Meillekin kyllä jotenkin vaan tuppaa ilmestymään ties mitä pulloa ja purkkia kylppäriin, mutta pääasiassa lapset haluaa vain kivoja hammastahnoja, muulla ei tunnu olevan niin väliä. 😀

   Vastaa
 5. Eriika 13 tammikuun, 2018

  Hei. Haluaisin kysyä kokemuksia mustasta suihkusta, onko siellä kalkkinen vesi ja jättääkö vesi suihkuun läiskiä tms?

  Vastaa
  • Melina 14 tammikuun, 2018

   Kyllä noihin jonkun verran jää valkoista, mutta niinhän sitä jää ihan perus kromisiinkin suihkuihin. Toki mustassa se näkyy hieman paremmin. Me ei olla mitään himopyyhkijöitä oltu näitten kanssa, mutta hyvin menevät silti eikä ole mitenkään ruman kalkkeutuneet. Vähän on kuluneet kovimman käytön kohdista, mutta kuulin että tapwellilla on nykyään uusi maalipinta, joka kestää paremmin. Voisin tehdä vaikka postausta näistä ensi viikolla.

   Vastaa
 6. Silja 23 huhtikuun, 2018

  Hei, onko tuo kylpyhuoneessa oleva laatta liukas?

  Vastaa
  • Melina 23 huhtikuun, 2018

   Ei ole ollenkaan!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.