Makuuhuoneen uusi sävy

Olemme asuneet tässä rakennuttamassamme kodissa nyt jo kolme vuotta. Se tuntuu toisaalta niin kovin lyhyeltä ajalta, etenkin kun ajattelee kuinka paljon keskeneräisyyttä kodissamme vielä on, mutta sitten taas kolme vuotta on riittävän pitkä aika, jotta joidenkin päätösten kanssa on ehtinyt mieli muuttua. Monesti ollaan muiden rakentajien kanssa naurettukin että siinä vaiheessa kun kaikki on valmista, saa jo todennäköisesti aloittaa toisesta päästä remontoimaan vanhaa. Joskus kuvittelin, että uuden talon rakentamisen etuna on nimenomaan se, että saa kerralla valmista eikä tarvitse olla aina rakentamassa tai remontoimassa jotain. Taisin olla kuitenkin melko väärässä, sillä ainakaan tässä talossa ei vielä koko kolmen vuoden aikana ole ollut sellaista kuukautta jolloin ei tehtäisi mitään.

Isompiakin projekteja meillä on edessä, mutta viimeisin valmistunut ”remontti” on makuuhuoneen seinien sävyn muutos. Rakentaessamme maalattiin kaksi makuuhuoneen seinää tummanharmaalla ja se tuntui silloin juuri oikealta valinnalta. Nyt myöhemmin koko kodin sävymaailma on kuitenkin aavistuksen pehmentynyt harmaasta ja valkoisesta kohti beigeä, puuta ja valkoista. Niinpä makuuhuone tuntui hieman eripariselta muun kodin kanssa ja päätin maalata harmaat seinät rauhoittavan vaalealla beigellä. Väriksi valitsin ihanan Tikkurilan muskoviitin (X484).

Muskoviitti on osoittautunut täydelliseksi valinnaksi. Lähdin alunperin ostamaan ajopuuta, mutta yhtäkkiä se tuntuikin liian tummalta edellisen intensiivisen tummanharmaan jälkeen ja niin päädyin katselemaan väriviuhkasta muita vaihtoehtoja. Kotona makuuhuoneen valaistuksessa muskoviitti tuntui heti hyvältä ratkaisulta – se oli enemmän lämpöiseen kuin harmaaseen taittava ja tummuusaste oli selkeästi valkoisesta erottuva mutta kuitenkin ihanan lempeä.

Tunnelma makuuhuoneessa muuttui oikeaan suuntaan vielä kun teimme spottivalojen keskelle paikan Ikean isolle pyöreälle paperivalaisimelle. Pehmeät neutraalinsävyiset pikkumatot haettiin myös Ikeasta ja vanhat Louis Poulsenin yövalot saivat jäädä paikoilleen.

Tällä hetkellä huoneessa ei juurikaan ole muuta kuin sänky, vaikka reilu 14m2 kyllä antaisi tilaa muullekin. Yöpöydät ovat hankintalistalla, verhot samoin ja Ikean Stockholm-kaappi oli alunperin suunnitelmissa. Yöpöydäksi olen katsellut mm &traditionin Lato LN8 -sivupöytää, mutta tarvitsisimme pöydät molemmille puolille eikä kyseinen pöytä ehkä sovi siihen tyyliin sommiteltavaksi. Hyviä vinkkejä kauniista yö- tai sivupöydistä otetaan siis ilolla vastaan!

Maalausprojekeilla on usein tapana levitä suunniteltua isommiksi ja niin meinasi käydä tässäkin tapauksessa. Pohdintaan nimittäin jäi se, pitäisikö myös olohuoneessa maalata sekä piristää Nooan huonetta jollakin tehostevärillä. Toistaiseksi olen tyytynyt vain lisäilemään alakertaan verhoja, mutta katsotaan kuinka pitkälle se riittää.

2 Comments

 1. Emilia 21 toukokuun, 2020

  Näyttää niin ihanalta!! Mistä on tuo päiväpeitto? 😍

  Vastaa
  • Melina 26 toukokuun, 2020

   Kiitos! Päiväpeitto on Annon ☺️

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.