luukku 9: taatelikakku

Viime jouluna minulla oli aikaa vaikka kuinka paljon suunnitella ja toteuttaa toiveideni joulu, mutta tänä vuonna työssäkäyvänä äitinä saakin käyttää mielikuvitustaan keksiäkseen helppoja ja nopeita joulukoristeita tai leivonnaisia. Ihan vain omaa kiirettäni helpottaakseni aloin jo hyvissä ajoin leipoa herkkuja pakkaseen (stressin helpottamisesta en voi puhua, sillä jouluihmisenä lähes kaikki jouluun liittyvä on minulle mieluisaa!). Jonkin verran olen myöskin joutunut harrastamaan valikoimista, sillä ihan kaikkeen ei aika vaan yksinkertaisesti riitä. Mitä teillä tehdään hyvissä ajoin ennen joulua?

Joulun herkkupöydässä meillä tulee tänä vuonna olemaan perinteisiä joulusuklaita, rocky roadia, muffinsseja, juustokakkua sekä paria erilaista kuivakakkua. Toisena kuivakakkuna aion leipoa arabialaisen suklaakakun, ja taatelikakku valmistui jo viime viikolla pakkaseen odottelemaan. Sain työkaveriltani toimivan ja helpon reseptin taatelikakkuun, ja täytyy sanoa, että mielikuvani kuivasta ja mauttomasta kakusta muuttui kertaheitolla! Tällä ohjeella nimittäin valmistuu mehevä, maukas ja jouluinen kuivakakku, joka pääsee minun kahvini seuraksi useamminkin.

Taatelikakku

Tarvitset:
250 g kivettömiä taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
Keitä taateleita ja vettä niin että seos on tasaista.
Kaada taatelit kulhoon ja lisää sokeri.
Sulata voi ja lisää seokseen.
Lisää seokseen myös loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Paista korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 40 minuuttia.

0 Comments

  1. Annika /Karkkipurkki joulukuu 9, 2013

    Nam, kuulostaa ja näyttää hyvälle! 🙂

    Vastaa
    • Melina / Minishow joulukuu 11, 2013

      Kannattaa joskus kokeilla! Olin nimittäin itekin yllättynyt että taatelikakku voi olla niinkin hyvää.

      Vastaa
  2. Blondi joulukuu 9, 2013

    Ihana ohje! Enpä ole vielä ikinä muuten taatelikakkua tehnyt. Syönyt kyllä. Itse ajattelin tehdä porkkanakakkuja lahjaksi, mausteisuuden vuoksi sopii sekin jouluun ihan hyvin.

    Vastaa
  3. Jenni / Juhlahuuma joulukuu 10, 2013

    Oi nam!! Näyttää niin herkulle!!! Oon vasta viime hetkinä alkanut opetteleen ja tykkään taatelien mausta, tätä olisi kyllä kokeiltava, tai kiikutettava resepti anopille 🙂

    Vastaa
    • Melina / Minishow joulukuu 11, 2013

      Mulla on vähän sama juttu ja kummastelinkin että miten taatelikakusta voi oikeesti tykätä :).

      Vastaa
  4. Seija joulukuu 10, 2013

    Tuo on varmasti tosi herkullinen 🙂 Kokeilu listalle! 🙂 Kiitos tästä! <3Kaunista päivää! 🙂

    Vastaa
    • Melina / Minishow joulukuu 11, 2013

      Mä kyllä tykkäsin ja toivottavasti maistuu sielläkin, jos kokeilet :), ihanaa päivää sullekin Seija!

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.