KOTI MYYNTIKUNTOON

Ihan vielä ei ole aika jättää kokonaan hyvästejä meidän nykyiselle kodillemme, mutta edessä voi hyvin piankin olla muutto väliaikaiseen vuokra-asuntoon. Raksahommat tontilla alkaa vasta kesäkuussa, ja talon arvioitu valmistuminen on joulu-tammikuun aikaan, mutta koska emme voi pitää kahta kämppää samaan aikaan, on ensi  muutettava joksikin aikaa vuokralle. Kumma kyllä, itseäni tämä vaihe ei juurikaan jännitä tai hirvitä, sillä tiedän sen olevan suht lyhytaikainen vaihe – alle vuoden voi asua vaikka pahvilaatikoiden keskellä, jos päädymmekin nykyistä pienempään asuntoon. Eniten tässä varmaankin stressaantuu lapset, vaikka onneksi noin pienet on aika sopeutuvaista laatua.

Monet samalle alueelle rakentavat ovat jo hyvissä ajoin myyneet eniset asuntonsa pois alta, mutta me ollaan aika positiivisin mielin siinä suhteessa, että kyllä se oma varmasti kaupaksi menee kesällä viimeistään. En tiedä, voihan tämä olla vähän tyhmänrohkeaakin, mutta toisaalta kun projektillamme ei ole mikään pakottava kiire, niin joustovaraa aikataulujen kanssa on. Ja asunnon myynnissähän kyse on lopulta vain siitä, että hinta on sopiva ja kohtaa ostajan kanssa. Emme lähde tavoittelemaan taivaita, vaan toivomme saavamme tämänhetkisten markkinoiden saneleman arvoisen tarjouksen. Vielä pari vuotta sitten olisimme kuulema voineet helposti pyytää kymppitonnin enemmän, mutta minkäs teet, tilanteet elää niin asuntokaupassa kuin pankkien lainamarginaaleissa.

omakoti IMG006 omakoti IMG005

Olemme tässä viime viikkoina pyöritelleet erilaisia vaihtoehtoja mielessämme, perjantaina kävi yksi välittäjä jättämässä tarjouksensa asunnon myymisestä ja olemme muutenkin tutkineet välittäjien palkkioita. Nykyaikana vaan tuntuu melkein järjettömältä maksaa huikeita summia asunnon välityksestä, kun periaatteessa kauppaa voi tehdä itsekin. Vielä joitain vuosia sitten välittäjän palkkaaminen oli ihan paikallaan, mutta nyt en keksi kovinkaan montaa asiaa, joissa välittäjä toisi kaupantekoon lisäarvoa. Meillä on jo olemassa asunnosta loistavat myyntikuvat, osaamme itse stailata (lue: siivota ja piilottaa tavaraa) kämpän esittelykuntoon, näkyvyyttä voi pienellä summalla ostaa etuovesta ja kaupat voi hoitaa pankissa. Lisäksi olemme sen verran sosiaalisia persoonia, että yhden asunnon esitteleminen tuntemattomille ei tunnu kynnyskysymykseltä sekään. Ainut asia, minkä välittäjät osaa paremmin, on myyminen, mutta asuntoja ei myydä suostuttelemalla ja puhumalla, vaan ostajan on ihan oikeasti ihastuttava kohteeseen. Kuka olisi parempi kertomaan oikeita, positiivisia asioita kodistamme kuin me itse?

Niinpä me nyt lopulta päädyttiin siihen, että laitetaan ensi viikolla asunto itse myyntiin. Heti seuraavalla viikolla voisimme pitää ensimmäisen näytön, ja siitä sitten vain toivoa että ihmiset kiinnostuu ja tulevat paikan päälle katsomaan. Pientä fiksailtavaa meillä vielä on ennen näyttöä, mutta noin pääpiirteissään asunto on onneksi oikein hyvässä kunnossa! Jos jotain teistä sattuisi kiinnostamaan, niin täältä löytyisi 84m2 rivarikolmio noin 6km päästä Jyväskylän keskustasta. Vieressä on yksityinen päiväkoti, uimaranta ja veneranta, alakouluun on noin kilometrin matka.

omakoti IMG004 omakoti IMG003 omakoti IMG002 omakoti IMG001

Ihan täysin emme myymisen kanssa ole itse liikkeellä, sillä vaikka multa löytyykin oma järkkäri ja olen ottanut kymmeniä kuvia kodistamme, luotan kuvissa ammattilaiseen. Yksi tärkeimpiä myyntivaltteja on edustavat kuvat! En voi tarpeeksi korostaa, kuinka kauheaa on asuntoilmoituksista katsella suttuisia, pimeitä kuvia kodeista, jotka olisivat niin paljon paremman näköisiä, jos asunnossa olisi edes vähän siistitty paikkoja. Sisustus ei ole mulle mikään ykkösprioriteetti, joten tiesin jo etukäteen, että ihan pienillä muutoksilla meidänkin kodista saisi paremman käsityksen esim tilojen avaruudesta ja valoisuudesta. Tähän tarkoitukseen me palkattiin ammattilainen stailaamaan ja kuvaamaan.

Ihanat ystäväni Jenni ja Kerttu ovat ihan vasta perustaneet oman bisneksen, joka tarjoaa palveluja juurikin asunnon myyjille. Parhaiten palvelu toimii meidän kaltaisille itse myyjille tai niille, joilla asunto on ollut jo pidempään myynnissä. Toisaalta, luottaisin ehdottomasti Jenniin ja Kerttuun siinäkin, jos toivoo asunnolleen heti myynnin alusta positiivista pöhinää tyylikkäällä stailauksella, hyvillä kuvilla ja kattavalla mainostuksella.

Mitä me sitten saatiin muutamilla satasilla? Jenni tuli kameran ja jalustan kanssa meille kahdeksi, kolmeksi tunniksi, mä katselin Nooa sylissä vierestä kuinka Jenni siirteli ylimääräistä tavaraa piiloon, asetteli huonekaluja parempiin paikkoihin, pyyhki välillä pölyjä, pöyhi tyynyjä, petasi sängyt jne. Olin valehtelematta ihan ihmeissäni, kuinka touhukkaana Jenni täällä hääräili, vaikka edellisenä iltana olin vielä epätoivoinen kaiken tämän normaalin sotkun keskellä. Jenni sai huoneet näyttämään täydellisen harmoonisilta, osasi sijoittaa tavarat kauniisti ja sai otettua upeat myyntikuvat. En olisi voinut olla tyytyväisempi – enkä rehellisesti sanottuna osannut odottaa mitään näin kattavaa!

Kertokaahan omia kokemuksianne asuntojenne myymisestä tai ostamisesta! Kaikesta voi olla apua meille tulevina viikkoina, sillä ensikertalaisia tässä kuitenkin ollaan ja kaikkea ei kuitenkaan osaa ottaa huomioo.

0 Comments

 1. Minttu-Maaria 31 tammikuun, 2016

  Saatte asunnon ihan varmasti myytyä, en epäile sitä hetkeäkään 🙂 Enemmän epäilen sitä, että mistä saatte hyvän vuokrakämpän kohtuullisella vuokralla, vai onko teillä jokin jo kiikarissa? Tässä kaupungissa kun on ihan älyttömät vuokrat ihan hirveistäkin luukuista.

  Vuosien aikana olen kiertänyt (tuloksetta) monissa asuntoesittelyissä ja joistain paikoista olen joutunut kääntymään jo ovelta takaisin. Syynä asunnon hajut. Homeen haistan välittömästi, mutta eräs ongelma on se, että asunnon luontaisia hajuja yritetään piilottaa tai luoda tunnelmaa esim. pullantuoksulla tai hajusteilla. Tämä karkottaa ainakin meikäläisen ja monet muut, jotka haluavat selvittää asunnon sisäilmatilaa. Samoin se vaikeuttaa tutustumista, että käytetään liian voimakkaita pesuaineita, jolloin ei voi tietää, tuleeko oireet asunnosta vai käytetyistä kemikaaleista.

  Arvostaisin myös sitä, että asuntokuvat olisivat realistisia. En tykkää yhtään panoraamatyyppisistä kuvista, joilla jonkin kämäsen kämpän keittiö saadaan näyttämään paljon todellisuutta suuremmalta. Toki kuvien pitää olla houkuttelevia ja kivoja, että ostaja kiinnostuu. Mä en mene ollenkaan mihinkään stailauslankaan vaan lähinnä vaan tuhahtelen teennäisiin paikkoihin laitetuille maljakoille, vilteille ja ruukkukasveille, jotenkin näkee heti, että on feikkiä ja laitettu vain kuvia tai näyttöä varten. Mutta siis tietysti rojut pitää raivata pois ja paikkojen pitää olla siistejä ja kai kaikki muut katsoo asunnoista pintaa, kun meikäläinen haluaa syynätä rakenteet ja kosteusvauriot 🙂

  Vastaa
 2. Tiia - Littlebigthings 1 helmikuun, 2016

  Mua kyllä niiiin kiinnostais tuo asunto!

  Vastaa
 3. Lilli 1 helmikuun, 2016

  Me myytiin myös itse meidän rivitalo-osake. Osakkeen myyminen on aika yksinkertainen homma, joten hyvin voi itse hoitaa ja pankissa tosiaan paperit kuitenkin tehdään. Ei sitä välittäjää mun mielestä tarvita. Välittäjät tietysti on tästä eri mieltä 😉

  Vastaa
 4. Susa 1 helmikuun, 2016

  Osakehuoneisto kyllä kannattaa myydä ehdottomasti itse, kiinteistökauppa jo vähän monimutkaisempi. Ostaja varmasti pienelle perheasunnolle luulis löytyvän tässä kaupungissa. Edullisia väliaikaisia vuokrakämppiä kannattaa kysellä JVA:lta, jos haluaa säästää.

  Vastaa
 5. * 1 helmikuun, 2016

  Tsemppiä myyntiin! 🙂 Me myytiin juuri meidän rivariasunto 4h+k+s. Käytettiin välittäjää, koska ostettiin uusi heidän kauttaan myös. Välittäjä myi asunnon kiinteään palkkioon, joka oli ok. Myynti kesti noin 4 kk. Itsekin oltais voitu myydä, mutta näin tällä kertaa. Ehkä seuraavalla kerralla koitetaan itse. Mistä tuo teidän keittiön pöytä muuten on ja onko se miten leveä? Sopii kivasti tuohon Stokken tuoliin. 🙂 Pitäisi nyt hommata uusi vähän kapeampi ruokapöytä uuteen kämppään.

  Vastaa
 6. Sini 1 helmikuun, 2016

  Samoissa puuhissa täällä! Me ei tosin ennätetty vielä laittaa virallisesti myyntiin edes mihinkään sivustolle vaan vinkkasin muutama pvä sitten omassa fb profiilissa ja meidän kaupungin puskaradio fb sivuilla, että tämmöinen olisi tulossa myyntiin. Nyt on jo 4 näyttöä sovittuna, kiirettä pitää 😀

  Me aiateltiin kokeilla itse myyntiä, koska en usko meille olevan välittäjästä juurikaan hyötyä. Itseä ei myöskään haittaa höpötellä tuntemattomille ja kuvat otin kanssa itse!

  Tsemppiä myyntiin!

  Vastaa
 7. Tiina S. 1 helmikuun, 2016

  Tsemppiä myyntiin! Me laitettiin keväällä meidän rivari kolmio itse myyntiin, kuvatkin ihan näpsin itse 😉 Muutama välittäjä kävi heittämässä arvion, jotta osattiin itse asettaa optimaalinen hinta. Asuntoa kävi katsomassa ekan viikon aikana n. 5-10 pariskuntaa, seuraavalla viikolla se oli jo mennyt kaupaksi.

  Uskon, että asunnot menee kaupaksi jos hinta-laatusuhde on kohdallaan. Ei se tarvitse kuin sen yhden kiinnostuneen.

  Vastaa
  • Tiina S. 1 helmikuun, 2016

   Ps. Meillä oli tosi huonoa tuuria väliaikaisen vuokra-asunnon kanssa. Siinä melkein teidän huudeilla, JVA.n asunto. Eino sai järkyt homeoireet, jotka vahvisti lääkärikin. Muut oireiltiin myös. Kiireesti irtisanottiin ekojen viikkojen jälkeen ja ihmeen kaupalla löydettiin yksityiseltä talo vuokralle. Olkaapa siis tarkkoja! Laita vaikka viestiä jos haluat tietää mihin ei ainakaan kannata muuttaa, edes väliaikaisesti ellei halua perhettään altistaa.

   Vastaa
 8. Jo 2 helmikuun, 2016

  Mikä teidän pyyntihinta on? 🙂 Me ollaan katseltu jo jonkin aikaa mutta ei oo vielä löytynyt sopivaa.

  Vastaa
 9. Jo 2 helmikuun, 2016

  Mikä teidän pyyntihinta on? 🙂 Me ollaan katseltu jo jonkin aikaa mutta ei oo vielä löytynyt sopivaa.

  Vastaa
 10. Maija 2 helmikuun, 2016

  Me myytiin rivarikämppä itse. Meille se oli järkevämpi vaihtoehto kuin maksaa ylihintainen välittäjä. Todettiin, että ostetaan samalla rahalla uuteen kämppään uusi sohva kuin vanhaan välittäjä. 🙂 Mutta yksi vinkki on kyllä olennainen. Näytössä pitää antaa porukan katsella rauhassa paikkoja ja vastailla vaan kysyttäessä (eli olet paikalla tarvittaessa). Jos liikaa kertoo hyviä puolia, niin kokemuksen mukaan porukka jättää asian siihen. Lapset oli meillä paikalla (katsoivat piirrettyjä), mutta eihän se optimi setup ole vaan parempi, jos lapset on näytön aikana muualla, niin ei tartte ennen näyttöä liikaa stressata paikkojen siisteyttä.

  Vastaa
 11. Hipsu 2 helmikuun, 2016

  Mitä maksaa? Ja missäpäin Jyväskylää?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.