Kohti kesälomaa ja rantakelejä

Kuva: Pixabay

Kun on muutaman viikon liikaa kärvistellyt jossain viiltävän tuulen, ajoittaisten lumisadekuurojen ja yöpakkasten välimaastossa sitä alkaa vähitellen epäillä Suomen kesää ja sitä, ehtiikö hellekelit kunnolla edes alkaa ennen kuin omat lomat on jo ohi. Kaverin parin viikon takainen facebook-päivitys ”pohtii, kuinka omalta osaltaan nopeuttaa ilmastonlämpenemistä” kertoo siitä, että muutkin taitavat tuskailla säiden kanssa tänä keväänä. Eikä ihme, onhan tämä suomalaisten lempipuheenaihe saanut ihan uudet ulottuvuudet nyt viime aikoina!

Taloprojektin jälkeen olin ihan varma että meidän perheen kesä vietettäisi kokonaisuudessaan kotimaassa, ja Helsinki olisi eteläisin paikka johon matkustaisimme, mutta näiden vallitsevien olosuhteiden sanelemana päätimme vielä uhrata viimeiset pennoset ja teimme melko repäisevän vedon: varasimme kesäkuun loppuun koko perheen Mallorcan-loman! Kriteerinä oli löytää jotain rentouttavaa suht lyhyen lentomatkan päästä, ei kaupunkilomaa vaan loma lasten ehdoilla läheltä rantoja ja uima-altaita. Kysyin suosituksia kavereiltani, ja Kreikasta ja Mallorcasta jälkimmäinen valikoitui sopivampien lentoaikojen takia. Luulen, että olisimmepa valinneet minkä tahansa rantakohteen Euroopasta, olisi valinta mennyt nappiin, koska voiko +30 astetta, kilometrikaupalla rantaa ja valmis aamupala koskaan kuulostaa huonolta?

Toistaiseksi buukattuna on pelkät lennot, mutta ensi viikon tavoite on etsiä hyvä majapaikka. Tai majapaikat, riippuen siitä olisiko fiksumpaa käydä ehkä parissa tai kolmessakin eri kaupungissa vuokra-autolla huristellen. Tuttuun tapaan käännyn jälleen kerran teidän puoleen ja kyselen, onko teillä suositella hyviä kohteita Mallorcalta? Hotelleja, kaupunkeja, rantoja tai mitä tahansa nähtävää? Ehkä joku on testannut Mallorcan vesipuistoja, löytänyt parhaat eläinpuistot tai sattuisiko teillä olemaan kokemusta airbnb-majoituksista, sekin nimittäin voisi olla varteenotettava vaihtoehto meidän porukalle. Nyt siis hyvät vinkit jakoon, mitä vaan mikä edesauttaa kiireettömän, rentouttavan perheloman syntymistä!

Mahtavaa alkavaa viikkoa kaikille!

5 Comments

 1. Nadja 22 toukokuun, 2017

  Alcudia on paras paikka lapsille. Itse Olimme hotellissa viva Zafiro alcudia joka on todella kiva, oli silloin 2 vuotta sitten juuri avattu ja upouusi. Myös kokemusta sunwing hotellista joka on ihan rannalla alcudiassa.

  Vastaa
 2. Nimetön 22 toukokuun, 2017

  Heippa! Oltiin vuosi sitten santa ponsassa, kaunis paikka vaikkakin aika pieni! Hotelleja löytyy moneen eri lähtöön, bussilla pääsi helposti palmaan, taksilla myös. Lyhyt matka kentältä muistaakseni kesti reilu 40minuuttia. Santa ponsa on kyllä aika turismi paikka loppuenlopuksi mutta ihan kiva! A! Palman kaupunki on kaunis paikka, suosittelen vanhaa kaupunkia. Ihan ok shoppailu mahollisuudet:) ihanaa matkaa !

  Vastaa
 3. Satu 23 toukokuun, 2017

  Me oltiin viime vuonna alcudiassa, seuraavan kerran jäämme kuitenkin saaren toiseen päähän. Pohjoispää oli ihan jees mutta luulen että elävämpää toisessa päässä. Me toki olimme toukokuun alussa jolloin ei kaikki paikat auki. Vuokrattiin auto ja yhden päivän aikana kierrettiin puoli saarta. Saaren puolivälissä oli outlet kylä jossa kannattaa käydä. Vähän kun googlailee niin Mallorcalla on ihania pikkurantoja joissa kannattaa käydä jos autolla liikkuu.

  Vastaa
 4. Elina 26 toukokuun, 2017

  Me oltiin viime syksynä Mallorcalla Alcudiassa, siellä on kivat matalat hiekkarannat mutta Alcudia muuten on todella pieni eikä siellä ole mielestäni mitään sen erikoisempaa nähtävää.

  Vastaa
 5. Nelli 29 toukokuun, 2017

  Mallorca on ihan paras! Oon ollut ekan kerran joskus teininä ja siitä lähtien melkeinpä joka vuosi on tullut saarella oltua. 3v esikoinenkin kävi toukokuussa siellä jo viidettä kertaa.. saarella on todella paljon nähtävää, ihania rantoja, pieniä kyliä ja iki-ihana palma ja mahtavia ravintoloita. Air bnb ja homeaway tarjonta on todella laaja ja toimita ihan ammattimaista monessa vuokrakohteessa. Jos pohjoiseen haluaa on Alcudia tosiaan hieman tylsä, samanlaisia rantoja löytyy port de pollencasta ja playa del murolta. Pollencan kaupunki on myös kaunis. Samoin santanyin alue on hienohiekkaista. Myös palman alueella on paljon rantoja mutta ovat pienempiä ja vaarana on joutua todelliseen brittirysään. (Vältettäviä: magaluf, palma nova ja playa del palma joka on lentokentän vieressä) jos satut löytämään kivan majoituksen ihan palman kupeesta suosittelen lämpimästi, ihania puistoja, ihania ravintoloita ja todella helppo liikkua. Kokonaisuudessaan saari on aika pieni ja ajomatkat lyhyitä joten retkiä on helppo tehdä. Suosittelen lataamaan Hanna jensenin pienen oppaan palmaan hänen nettisivuiltaan jos sinnepäin päädytte. Ihanaa lomaa teille!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.