Meillä kävi tänään päivällä kolme opiskeluaikaista ystävääni perheineen kyläilemässä, ja halusin tehdä porkkanakakun lisäksi jotain muutakin makeaa tarjottavaa. Mietin mikä olisi sopivan helppoa ja nopeaa, muttei kuitenkaan mitään joulutorttutasoa. Kunnes muistin nämä perinteisiä joulutorttuja herkullisemmat versiot eli vuohenjuustotortut – vai miksi näitä nyt voisi kutsua..? Kaikessa yksinkertaisuudessaan näissä onnistuu jokainen leipuri, myös sellainen joka ei ole koskaan leiponut!
VUOHENJUUSTO-JOULUTORTUT
1 pkt valmiita torttutaikinalevyjä
1 prk omena-kanelihilloa
50-100g vuohenjuustoa
pari rkl pähkinöitä (hassel- tai pecanpähkinöitä)
1 rkl siirappia
tomusokeria
Tee torttutaikinasta ympyröitä esim mukia apuna käyttäen. Nosta päälle nokare hilloa ja juustonpala. Paista 225 asteessa 10-15 min. Sirottele päälle pähkinöitä murskattuna, tomusokeria ja lusikan avulla aavistus siirappia.