JOULUKORTTIKUVAT JA PARI VINKKIÄ

joulukortti IMG1 joulukortti IMG4 joulukortti IMG6

Yksi ystävä kyseli multa viime viikolla onko mulla hyviä vinkkejä joulukortti- ja erityisesti lapsikuvaukseen. En missään nimessä laske itseäni millään tavalla osaavaksi tässä suhteessa, mutta ajattelin nyt laittaa tännekin muutaman vinkin, jos teistä jollain on vielä korttikuvat ottamatta ja aikeissa on ite toimia kuvaajana. Joulukorttikuvat ei ehkä ole paras paikka lähteä harjoittelemaan lasten kuvaamista, mutta muuten kannustan ehdottomasti keksimään kuvaan jotain vähän omaperäisempää kuin ne perinteiset lapsi sohvalle tonttulakissa ja salamalla räpsäisty kuva. Hermoja se vaatii, mutta lopputulos useimmiten palkitsee 🙂

 • Mene lapsen ehdoilla. Nälkäistä ja väsynyttä lasta on turha yrittää saada poseeraamaan paikoillaan. Jos vaan lahjonta auttaa, suosittelen lupaamaan jotain kivaa jos ensin saa ottaa muutaman kuvan.
 • Suunnittele hyvin etukäteen. Itse kuvaustilanteessa ei enää ehdi juurikaan säätää rekvisiitan kanssa, joten suunnitelma kuvasta kannattaa olla selkeästi mietittynä.
 • Älä aloita liian kunnianhimoisesti. Vaikka kuinka tekisi mieli tavoitella ihania Anne Geddes -tyylisiä asetelmia lapsen kanssa, kannattaa miettiä mihin omat taidot ja hermot riittää. Kaikki on varmaan nähnyt nailed it -kuvia, jotka monesti on lähempänä totuutta kuin se oma mielikuva 😀
 • Yksinkertainen on nättiä. Ennemmin liian vähän tavaraa kuin överisti. Tonttulakit, lyhdyt, lampaantalja, jouluvalot, paketteja, lemmikit, piparit, kaikki samassa kuvassa on jo vähän too much.
 • Kuvaa keskipäivällä valoisan aikaan. Tarkkoja, valoisia kuvia on kivempi katella kuin suttuisia tai salaman kanssa räpsittyjä ylivalaistuja otoksia.
 • Muokkaa kuvaa jälkikäteen. Pienetkin parantelut voi lisätä kuvan tunnelmaa kivasti. Jos omalta koneelta ei löydy kuvanmuokkausohjelmaa, on netin ilmainen picmonkey oikein käyttökelpoinen lisäämään aavistuksen valoisuutta, terävyyttä ja vaikkapa sävyä tai sumennosta reunoille. Mä tykkään useimmiten myös poistaa värikylläisyyttä kuvasta ja säätää sävyä hieman kylmempään päin poistaen keltaisuutta.
 • Jos mahdollista, kuvaa lasta puuhastelemassa poseeraamisen sijaan. Pientä taaperoa voi olla lähes mahdotonta suostutella aikuisen haluamiin poseerauksiin joten parhaiten toimii aito tilanne, jossa lapsella on jotain mielenkiintoista puuhasteltavaa tai ihmeteltävää.
 • Muista että yksikin onnistunut otos riittää. Et tarvitse kameran muistikortin täydeltä ammattilaistason matskua, vaan yksi onnistunut tunnelmakuva jossa hyvä mieli näkyy on otos, jonka tarvitset.

Toivottavasti vinkeistä oli jollekin teistä apua! Meidän tän vuoden korttikuvassa tulee näkymään kollaasi näitä otoksia Mineasta uudessa äitiltäni saadussa mekossa. Kuvia ottaessa Minea ei ollut yhtään yhteistyöhaluinen, räpsin pikana parikymmentä kuvaa ja lupasin tikkarin palkaksi – toimii!

0 Comments

 1. Essi / Pieces of Miracles 7 joulukuun, 2014

  Tästä tuli tosi hyvä postaus, ja kuvatkin on mitä ihanimpia <3

  Vastaa
  • Melina / Minishow 11 joulukuun, 2014

   Kiitti muru <3

   Vastaa
 2. Veera 8 joulukuun, 2014

  Ihania! Tosi kauniit värisävyt näissä kuvissa ja Minea on kyllä ihastuttava talviprinsessa 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 11 joulukuun, 2014

   Voi kiitos Veera!!!

   Vastaa
 3. EmiliaK 8 joulukuun, 2014

  Vau, tosi upeita kuvia! 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 11 joulukuun, 2014

   Kiitos <3

   Vastaa
 4. Kerttu / Modernisti Kodikas 8 joulukuun, 2014

  Heeii, meidän joulukorttikuvassa on nuo kaikki luettelemasi jutut! Paitsi hitsi, paketit unohtui 😀

  Vastaa
  • Melina / Minishow 11 joulukuun, 2014

   Haha 😀 Oon silti satavarma että sun kuvat on ihanat!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.