Ideoita pojan huoneeseen

Oma inspiraationi kun on nyt ollut totaalisen hukassa ihan kaiken suhteen niin ajattelin tulla kyselemään sisustusideoita teiltä. Olen varma että sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy monia sisustuksesta innostuneita, ja ihan varmasti teillä on inspiroivia ajatuksia ja ideoita jaettavaksi. Välillä harmittaa kuinka yksipuolista bloggaaminen on, sillä joskus olisi kiva päästä myös näkemään teidän koteja ja elämää. Onneksi on sentään ig, jossa yleensä pääsee kurkistelemaan, kuka kuvia kommentoi, voi nopeasti kommentoida myös takaisin ja yksityisviestillä on mahdollista käydä pidempiäkin keskusteluja. Itse asiassa olisi kiva saada lisää hyviä seurattaviakin instagramissa, joten olkaa kuulolla, voisin kysellä instankin puolella vinkkejä lähiaikoina.

Mutta sitten itse asiaan. Olen ajatellut tehdä pieniä muutoksia Nooan huoneessa, koska tällä hetkellä huone tuntuu olevan kasattu sekalaisista tavaroista, joiden paikkoja ei ole sen kummemmin mietitty. Säilytysratkaisun suhteen tässä huoneessa on sama ongelma kuin Mineallakin eli lattialla olevat beståt on hankala lapsen pitää itse siistinä. Vetolaatikot toimisi paremmin, ja muutenkin lisäsäilytystila tulisi tarpeeseen, kun katsoo kuinka pullollaan autoja kaikki nykyiset korit ja laatikot ovat. Yleisilme saa säilyä melko mustavalkoisena niin kauan kunnes Nooa alkaa itse pyytämään jotain väriä huoneeseensa. Toistaiseksi riittää se, että kaikki värikkäät lelut ovat pitkin poikin huonetta lähes koko ajan ja näin tuovat ihan riittävästi pirteyttä sisustukseen.

Päätyseinän vanerit ovat itsessään melko hallitseva elementti, oikea seinusta on pelkkää ikkunaa ja vasemmalta löytyy lastenhuoneiden väliseen vaatehuoneeseen vievä oviaukko. Siihen olimme alunperin suunnitelleet liukuovea, mutta jätimmekin ovet vielä nyt laittamatta, koska lapset juoksentelevat vaatehuoneen läpi toistensa huoneisiin ja jopa leikkivät vaatehuoneessa yhdessä duploilla. Heti Nooan huoneen sisääntulon luokse olisi kiva saada jonkinlainen pieni naulakko tai pari koukkua, ja sängyn vasemmanpuoleiselle seinälle voisi keksiä jotain kuviota joko teipattavana tai maalattavana. Yöpöydän vieressä tönöttävät talohyllytkin pitäisi saada seinälle (mihin sinne??) ja ehkä jossain kohtaa vaneriseinää voisi toimia muutama pidempi avohyllykin. Sopivan ilmaantuessa eteen voisi mattokin mennä vaihtoon, sillä vaikka tuosta nykyisestä OyOyn automatosta tykkäänkin, on se äärimmäisen epäkäytännöllinen lastenhuoneessa, kun värit eivät kestä vesipesua.

Tuleeko teille ehkä jotain ideoita mieleen huoneen yleisfiiliksen selkeyttämiseksi? Lisäisittekö itse mustavalkoisuutta vai värejä, ja entäs kaikki tavarat, enemmän piiloon vai näkyville? Toki nämä on kaikki makukysymyksiä, mutta olisi tosi kiva kuulla ajatuksia teiltä, ja saa tietenkin laittaa kuvainspiraatiota instankin puolella tulemaan, jos sitä kautta innostutte.

5 Comments

 1. Vivi 6 helmikuun, 2018

  Meidän tyttären huoneeseen tein Puistolassa -blogin ideoimana diy naulakon. Tigerin metallinen naulakko palloineen sai mattamustan spraymaalin ja pallot vaihdoin puisiin. Tykkään siitä todella! Muuten meilläkin pohdinnassa lasten säilytyskalusteet. Koulupojille olin kyllä jo vakaasti suunnitellut beståita, mutta toimiiko ne sitten? Leluja on reippaalla kädellä karsittu eikä leikit välttämättä enää leviä joka päivä. Nykyään heillä on melko monessakin lastenhuoneessa nähdyt expedit -hyllyt. Olen vaan niin turkasen kyllästynyt avohyllyihin ja niiden pölyihin… Tytön huoneesta (vajaa 3v.) Pitäisi pikaisesti saada maml -lipasto pois. Pidän sitä hiukan vaarallisena kun neiti pääsee itse laatikoita aukomaan. Tilalle olen pohtinut Ikean Nordlia, kuusi tai kahdeksan laatikkoisena. Ja ei, meillä ei kaikki kalusteet ole ikeaa, mutta lasten huoneeseen ne ovat mielestäni just passeleita. Eli pidän kyllä siitä, että tavarat saa pois näkyvistä ja värit on hillittyjä. Lelut kuitenkin värittävät lastenhuoneita ihan riittävästi.

  Vastaa
  • Melina 6 helmikuun, 2018

   Kuulostaa toimivalta! Nordlia olen itse asiassa itsekin miettinyt tytön huoneeseen erilaisilla laatikkokokoonpanoilla. Ja toimisihan se kyllä tässä pojankin huoneessa.. Meillä oli edellisessä kodissa ikean avohyllyä Minealla ja pölyjen kanssa tuli kieltämättä hulluksi. Hyllyt on vaan niin kivan näköisiä kaikkine tavaroineen, mutta aika lailla saa rätin kasvattaa käteen kiinni niiden kanssa 😀

   Vastaa
 2. Meiju 6 helmikuun, 2018

  Meillä kaksi menevää poikaa pitää kohtalaisesti lelut järjestyksessä, kun niille on laatikoissa/ kaapeissa omat laatikot… ja olen dymottanut niihin mitä missäkin on. Ikean lastensarja stuva on osoittautunut meillä tosi hyväksi ja siitäkin saa tuunattua vähän erinäköisen, kun valitsee sen vedinmallin ja laittaa jotkut kivat vetimet – mä laitoin esim ne nahkaiset lenkit ? laittaisin tuohon vaneriselle seinälle julisteet kehyksissä (mustat tai valkoiset kehykset ja ehkä muuten juurikin säilytyskalusteilla/hyllyillä toisin huoneeseen selkeyttä + päiväpeitteen tms voisi selkeyttää huoneen ilmettä, kun sänky näkyy heti ovelta…. En nyt tiedä saako tästä mitään selkoa ? ps. Vaneriseinä on ihana!

  Vastaa
  • Melina 6 helmikuun, 2018

   Kiitos vinkeistä! Taulut on tosi hyvä idea, ja itse asiassa päiväpeiton ostinkin jo joku aika sitten mutta se osoittautui vähän liian pieneksi. Sellainen zipit-peitto olisi aivan ihana, täytyykin selvitellä mistä niitä nykyään saa. Meillä on muuten nyt tuolla Nooan huoneessa beståissa nahkalenkit ja ne on kieltämättä myös tosi jees!

   Vastaa
 3. J 8 helmikuun, 2018

  mielestäni tuohon sängyn viereen sopisi vanha liinavaatekaappi leluille, jonka voisi maalata himmeällä/ puolihimmeällä tummanharmaalla/ jopa
  todella tummalla petroolilla ? lelut saisi piiloon, ja matalahkon kaapin päälle saisi koottua kivan kollaasin erilaisista leluista ja tuo iso taulukin sopisi sinne!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.