Halvalla saa kaunista

Yleensä sanotaan ettei halvalla saa hyvää, mutta kaunista sillä ainakin voi saada. Olen ollut jo pidemmän aikaa suorastaan tympääntynyt meidän arkiastioihin, toisin sanoen perinteisen tylsiin ja lähes joka kodista löytyviin Iittalan valkoisiin teemoihin. Jonkun verran meiltä löytyy myös Marimekon räsymattoa ja joitakin sekalaisia merkittömiä astioita. Murokulhoina on toimineet Ikean kulahtaneet valkoiset kipot sekä joskus myös kastehelmi-kulhot, mutta valitettavasti kastehelmiä on kaapissamme jäljellä enää muutama hassu, kun useampikin kipponen on Nooan käsissä tipahdellut lattialle.

Todellinen tarve uusille kulhoille siis oli, ja kun satuin Jyskissä käydessäni huomaamaan nämä kolme euroa maksavat keraamiset kipposet, niin olihan ne otettava mukaan. Ostin samantien kahdeksan, sillä jos joku on ärsyttävää niin se, että kaapit on täynnä eriparisia astioita, joista yhdestäkään ei saa tehtyä kokonaista kattausta. Harvemmin meillä syö yli neljää henkeä, mutta onpahan nyt kulhoja rikkoutumisenkin varalle.

Vielä kesällä kuvittelin itse tekeväni savesta vastaavat kipot ja ehkä lautasetkin, mutta nyt kun niitä ei ole alkanut kuulumaan, on ihan paikallaan turvautua suunnitelma b:hen ja ostaa kaupasta valmista. Itse asiassa ihastuin näiden kulhojen ja ikean beigejen lautasten yhdistelmään niin kovasti, että sain muutaman idean Minean huoneen uudistamiseen. Vähän maalia, uutta mattoa ja ehkä kaappiakin, hyllyt paikoilleen ja naulakko seinään. Enää puuttuu tytön suostumus ja niin, se täydellinen sinisen harmaa maali. Mutta mitäs sanotte, oliko nämä kolmen euron kipot hintansa arvoiset?

2 Comments

 1. Maria 13 joulukuun, 2017

  No todellakin oli! Mulla oli myös suunnitelmana mennä keramiikkakurssille, jossa olisin valmistanut täydelliset keraamiset lautaset ja kupit, mutta keramiikka ja vastasyntynyt vauva ei kuulostanut kovin toimivalta kombolta, joten jäi tällä erää tekemättä :D. Ehkä ensi syksynä paremmalla onnella. Pakko ehkä itsekin lähteä katsastamaan vieläkö jyskissä olisi kuppeja jäljellä, näyttävät sen verran kivoilta 🙂

  Vastaa
  • Melina 13 joulukuun, 2017

   Kippoja kyllä oli siellä, olivat vaan nyt normihinnalla eli 4€/kpl – ei tosin kallis sekään. Ja tiedä vaikka törmättäisi samalla kurssilla sitten ensi vuonna! Ellen luovu ennen sitä koko ajatuksesta, sillä ajatuksissa kippojen ja kuppien tekeminen taitaa ainakin mulla kuulostaa paljon helpommalta ja houkuttelevammalta kuin mitä se todellisuudessa kuitenkaan ehkä on. :DD

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.