Erilainen, mutta hyvä pizza

 

Hyvä ruoka kuuluu tärkeänä osana mihin tahansa juhlapyhään, ja erityisesti pääsiäiseen, sillä perinteisestihän se päättää paastonajan. Noh, itseltäni tuo paastoaminen on jostain kumman syystä jäänyt vähemmälle, mutta pääsiäisenä pääroolissa oli ruoka – jopa siinä määrin, että syömisen lisäksi emme oikein muuta saaneetkaan aikaiseksi. Niin kuin aina loma-aikoina olin kerännyt itselleni muistiin to-do-listan pääsiäiselle, mutta lopulta en tainnut tehdä niistä yhtäkään (sama juttu joka kerta!), ja ihan hyvä niin, sillä tämä viikko on töissä normaalia työläämpi ja tulee varmasti vaatimaan tavallista enemmän jaksamista. Lomat pitää ottaa lomina, stressittöminä sellaisina, tai muuten töiden jatkuessa sitä olisi jo vailla seuraavaa lomaa. Usein meillä vain on huono tapa ajatella, että lomalla sitten ehtii hoitaa kaikki rästihommat, vaikka todellisuudessa lepo on se, mitä ehkä kuitenkin enemmän kaipaamme.

Viikonloppuna meillä syötiin toisena päivänä pizzaa. Vieraistamme osa oli kasvissyöjiä ja perinteinen pääsiäisruoka lammas olisi tuntunut hieman erikoiselta valinnalta – enkä kaivannut sitä kyllä itsekään, vaan yleensäkin syön lammasta vain harvoin, ja silloinkin ravintolassa. Olen joskus aiemminkin tehnyt tätä vähän spesiaalimpaa pizzaa, ja sillä mentiin nytkin. Tomaattikastikkeen sijasta pohjan päälle levitetään Koskenlaskijaa, ja uskokaa tai älkää, mutta se toimii yllättävän hyvin. Jos teidänkin ruokapöydässä vaihtelu olisi tervetullutta, niin kokeilkaa ihmeessä tätä joku viikonloppu! Ohje on alunperin Valion reseptipankista ja siitä hieman muokattu.

Pizza bianca (vajaa pellillinen)

Pohja:

1/4 pkt tuorehiivaa

2 dl vettä

1/2 tl suolaa

4 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 prk Koskenlaskija ruokaa

1 prk latva-artisokkaa öljyssä

1 pkt (noin 100g) ilmakuivattua kinkkua

pinjansiemeniä

1/2-1 prk aurinkokuivattua tomaattia öljyssä

tankoparsaa

1-2 valkosipulin kynttä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja vehnäjauhot, ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla noin tunti niin että taikina lähes kaksinkertaistuu.

Vaivaa taikinasta ilmat pois (tee tämä huolella, jos haluat rapeat reunat ja ohuen pohjan). Kaulitse taikina pellille ja levitä pinnalle Koskenlaskija. Lisää artisokka, ilmakuivattu kinkku, pinjansiemenet ja tomaatti. Leikkaa parsa ja paista pannulla voissa niin että tangot pehmenevät hieman. Lisää parsa ja pilkottu valkosipuli pizzan päälle ja paista 250 asteessa noin 10min.

Jälkiruoka löytyi sekin Valion resepteistä, herkuttelimme nimittäin valkosuklaisella sitruuna-lakritsikakulla. Hain koristeeksi kaikkea keltaista, mitä kaupasta keksin eli ananaskirsikoita, macaroneja ja irtokarkkihyllyltä karkkia. Suht hyvissä ruoissa sitä on siis viime päivinä pysytty, ja vaikka lupasinkin itselleni ryhdistäytyä heti pyhien jälkeen, niin vielä koitan etsiä kadoksissa olevaa motivaatiota. Mistähän sen löytäisi, vinkkejä anyone?!

1 Comment

  1. Martina huhtikuu 21, 2017

    Ehdottomasti näin se pitäisi muistaa ajatella -lomat on lepoa varten! Usein yritän itse puristaa osan rästihommista valmiiksi juuri ennen lomaa, niin voi paremmalla omalla tunnolla lomailla. Meillä meni myös pääsiäinen ihan vain ollessa ja perheen kanssa aikaa viettäessä (ja syödessä hyvin! -nyt kaapissa on kulhokaupalla avattuja pääsiäismunia jotka jonkun pitäisi syödä..jotenkin tuntuu että minä ne sieltä popsin :D).

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.