RAPARPERIPIIRAKKA

raparperipiirakka IMG001 raparperipiirakka IMG002

Se taitaa olla raparperiaika käsillä, sillä ystäväni toi perjantaina meille neljä vartta omasta jättimäisestä puskastaan. Eihän siinä auttanut muu kuin leipoa piirakkaa. Kävin aiemmin tällä viikolla Piipadoon Piian luona herkuttelemassa ihanan kuohkeaa ja superhyvää raparperipiirakkaa, joten testasin saman reseptin itsekin – ja ihan liian hyvää siitä tulikin. Raparperi ei muuten ole ihan mun lemppariherkkujani, mutta tämä ohje toimii, ja toimisi muuten millä vaan marjalla tai vaikka omenallakin.

 

RAPARPERIPIIRAKKA

POHJA

4 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sokeria

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

125 g voita

1 muna

1 dl maitoa

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda ja leivinjauhe keskenään. Lisää sulatettu voi ja ota puolet taikinasta sivuun. Lisää vielä muna ja maito ja kaada seos irtopohjavuokaan.

TÄYTE

2-3 vartta raparperia

1 prk vanilja- tai sitruunarahkaa

1 muna

0,75 dl sokeria

Pilko raparperit pieneksi ja ripottele piirakkapohjan päälle. Sekoita rahka, muna ja sokeri ja lisää raparperien päälle. Murusta vielä kaiken päälle sivuun laitettu taikina ja paista 180 asteessa noin 30 min.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.