Banoffee eli ihana banaanin ja kinuskin yhdistelmä on meillä ollut viime päivinä niin kova hitti, että kuluneella viikolla olen tehnyt banoffeeta jo neljästi. Kyllä, neljä kertaa viikon sisään! Tämä herkku on nimittäin yksi helpoimmista ja nopeimmista leivonnaisista valmistaa, ja vielä kun makukin hipoo täydellisyyttä, niin on ollut harvinaisen helppo turvautua banoffeehen nyt kun meillä on jo pariin otteeseen käynyt vieraita. Tästä kakusta harvoin jää mitään seuraaville päiville, ja voit olla varma että monet vieraista tulee kyselemään reseptiä itselleen. Kunnia leipomisesta kannattaa siinä tilanteessa toki ottaa itselleen, mutta samalla sitä joutuu myöntämään, kuinka hävettävän helpolla voi saada jotain näin syntisen hyvää aikaan!
Banoffee
13 Digestive-keksiä
vajaa 100g voita tai margariinia
1prk karamellisoitua maitotiivistettä eli kondensoitua maitoa (rusehtava tölkki)
2 banaania
2dl kuohukermaa
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos vuokaan (halkaisija 20-22cm). Levitä päälle valmis kinuski eli karamelisoitu maitotiiviste sekä siivuiksi pilkotut banaanit. Vatkaa kerma ja levitä kakun päälle.
Oih, kunnon viikonlopun herkku 🙂
http://westendmum.fi
Todellakin!
Kiitos ohjeesta! Kokeiluun menee ehdottomasti.
Onnea uuteen kotiin!
Kiitos! Ja hyviä herkkuhetkiä 🙂
On kyllä niin helppoa ja hyvää! Mä teen banoffeen LU Bastonge -kekseistä, mutta Digestivet heti seuraavaksi testiin.. kuulostaa jopa terveelliseltä niillä 😀
Odotan hirmuisesti kotikuvia ja -postauksia, mutta ymmärrän, että teidän pitää saada asettua… Mutta toki meitä lukijoita ei keskeneräisyyskään haittaa!
Melkein terveellistä, hahaha! Eihän banoffeehen tule kuin digestiveä ja vähän banaania ;D Ja tänään tulee ihan pian jo eka kotipostaus 🙂
Miksiköhän kommenttiani ei ole julkaistu? Olen kommentoinut viikko sitten, että tein banoffeen tämän reseptin mukaan ja tykkäsin!
Hmmmm.. Olisikohan kommentti kadonnut blogimuuton myötä johonkin bittiavaruuteen?! Mutta kiva kuulla että tykkäsit banoffeesta! Se on meillä ihan suosikki 🙂