Feta-tomaattipiirakka

Meidän äitiporukassa on tullut tavaksi viettää halloweenia yhdessä, ja tänään treffattiin jo kolmatta kertaa suunnilleen samalla kokoonpanolla. Tällä kertaa päädyttiin nyyttäreihin Essin luona, ja koska eilinen meni mun osalta reissussa ja aamu kuvauksissa, niin piti keksiä jotain helppoa ja nopeeta leivottavaa. Päädyin jo toistamiseen tekemään Piian inspiroimaa feta-tomaattipiirakkaa, joka ihan oikeasti on nopein suolainen piirakka, jota olen koskaan tehnyt. Ja mikä vielä parempaa, kaikki on kehuneet piirakkaa todella herkulliseksi, joten tämä taisi juuri päästä mun suolaisten leivonnaisten suosikkilistalle. Maistakaa ja ihastukaa!

piirakka-img002

POHJA

125g voita tai margariinia

1/2prk Valion pehmeä rahkaa

1tl leivinjauhetta

2dl vehnäjauhoja

TÄYTE

1pkt Patros-fetaa

1pkt kirsikkatomaatteja

ripaus emmental-raastetta

suolaa

mustapippuria

Sekoita pehmeä voi ja rahka. Lisää joukkoon leivinjauhe ja vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Murusta päälle feta ja puoliksi leikatut tomaatit. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja ripaus suolaa ja mustapippuria. Paista 200 asteessa noin 1/2 tuntia.

2 Comments

  1. Minnea/Minnean muruja 31 lokakuun, 2016

    Kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Itse olen myös mieltynyt tomaatin ja fetan yhdistelmään piirakassa 🙂 Se vaan toimii! Myös aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna kannattaa testata, laitan niitä yleensä vielä kirsikkatomaattien lisäksi.

    Vastaa
    • Melina 31 lokakuun, 2016

      Juusto ja tomaatti on kyllä takuuvarma! Ja oon huomannut, että sillä on väliä, mitä fetaa käyttää. Täytyypä ens kerralla testata se aurinkokuivattu tomaatti!

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.