Meidän äitiporukassa on tullut tavaksi viettää halloweenia yhdessä, ja tänään treffattiin jo kolmatta kertaa suunnilleen samalla kokoonpanolla. Tällä kertaa päädyttiin nyyttäreihin Essin luona, ja koska eilinen meni mun osalta reissussa ja aamu kuvauksissa, niin piti keksiä jotain helppoa ja nopeeta leivottavaa. Päädyin jo toistamiseen tekemään Piian inspiroimaa feta-tomaattipiirakkaa, joka ihan oikeasti on nopein suolainen piirakka, jota olen koskaan tehnyt. Ja mikä vielä parempaa, kaikki on kehuneet piirakkaa todella herkulliseksi, joten tämä taisi juuri päästä mun suolaisten leivonnaisten suosikkilistalle. Maistakaa ja ihastukaa!
POHJA
125g voita tai margariinia
1/2prk Valion pehmeä rahkaa
1tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja
TÄYTE
1pkt Patros-fetaa
1pkt kirsikkatomaatteja
ripaus emmental-raastetta
suolaa
mustapippuria
Sekoita pehmeä voi ja rahka. Lisää joukkoon leivinjauhe ja vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Murusta päälle feta ja puoliksi leikatut tomaatit. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja ripaus suolaa ja mustapippuria. Paista 200 asteessa noin 1/2 tuntia.
Kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Itse olen myös mieltynyt tomaatin ja fetan yhdistelmään piirakassa 🙂 Se vaan toimii! Myös aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna kannattaa testata, laitan niitä yleensä vielä kirsikkatomaattien lisäksi.
Juusto ja tomaatti on kyllä takuuvarma! Ja oon huomannut, että sillä on väliä, mitä fetaa käyttää. Täytyypä ens kerralla testata se aurinkokuivattu tomaatti!