Vastuullinen hankinta lastenhuoneeseen

Nooan huoneessa alkaa jo näyttämään ihan hyvältä siinä mielessä, että siellä on jo kaikki perushuonekalut omilla paikoillaan – on sänky, lipastot lelujen säilytykseen, matto ja pieni yöpöytänä toimiva penkki. Huomenna pitäisi vielä saapua Finnish design shopista tilaamani työpiste, joka sijoitetaan oven viereiselle seinälle, kutakuinkin lipaston toiseen päätyyn. Kanijulisteen viereen on siihenkin tulossa jotain pientä lisäystä, mutta osa on vielä matkalla meille ja osa sommittelematta ja kiinnittämättä, joten ehkä siinä ensi viikolla voin sanoa, että huoneessa on niin valmista kuin siellä nyt ylipäätään voi vielä tässä vaiheessa olla.

Sänky onkin teille tästä huoneesta jo ennestään tuttu, ja täytyy vielä sanoa, että se on ollut meille täydellinen valinta. JLY Heaven juniorisänky* on yhä edelleen mielestäni kauniin eleetön ja sopii siksi niin monenlaiseen tyyliin. Nooan huoneessa se  kivasti raikastaa kokonaisilmettä, ja kun huone on kooltaan vain alle kymmenen neliötä, on ilmavat pinnakaiteet nappijuttu jo siinäkin mielessä, ettei sänky ole liian hallitseva elementti heti ovesta sisään tultaessa. Mitoiltaan se on 140x70cm, joten tuolle meidän alle metriselle pikkupojalle tämä sänky menee vielä useamman vuoden.

Uusina juttuina huoneeseen on ilmestynyt toinen säilytyskori (niitä ei voi koskaan olla liikaa, koska pojille leluautoja tuntuu kertyvän kuin itsestään!), Nikon papan itse tekemä suloinen pikkupenkki sekä vaaleanvihreä/turkoosi Village home juuttimatto*. Village homen mattoihin sain tutustua silloin muutama viikko sitten järjestämilläni Sisustus Orvokin sisustuskutsuilla, jotka tuntuu herättäneen monissa teissäkin paljon kiinnostusta ja kiittelyä siitä, että tällainen uusi ihana konsepti on kehitetty. Minä ihastuin kutsuilla niin tähän Nooan huoneen värjättyyn juuttimattoon kuin luonnonvärisiinkin, ja oli valikoimassa kauniita ja edullisia senillemattojakin esim harmaana ja beigenä. Lisää mattoja ja kaikkea muutakin ihanaa näet parhaiten instagramista seuraamalla nimimerkkiä @sisustus_orvokki ja sieltä pääset myös halutessasi varailemaan omia kutsuja.

Village homen matot on tietyllä tapaa hyvin erityisiä. Ne valmistetaan käsityönä Bangladeshissa ajatuksena että naisille mahdollistetaan työnteko kotoa käsin, ja vastuullisuusnäkökulmasta huolimatta hinnat ovat hyvinkin maltillisia. Tämä Nooan matto on 150x90cm ja arvaatteko mitä, se on vesipestävä 40 asteessa! Ainakin meikäläiselle oli täysin uutta tietoa se, että juuttiakin voi pestä vaikka suoraan pesukoneessa – ehdoton juttu lapsiperheessä!

Matto sattui mätsäämään Nooan huoneen muuhun sävymaailmaan täydellisesti, kun beiget ruudut menee hyvin yksiin vanerin kanssa ja ruskeat lelukorin. Korissa säilytetään tällä hetkellä junaradan osia, sillä ne on usein leikeissä mukana ja näppärästi saatavilla siitä heti leikin alkaessa. Molempiin lastenhuoneisiin halusin matot, koska niiden päällä on kivempi istua leikkimässä, vaikkakin autoilla otetaan nopeuskisaa myös yläkerran aulassa paljaalla lattialla.

*sänky ja matto saatu bloginäkyvyyttä vastaan

10 Comments

 1. Westend Mum 24 toukokuun, 2017

  Aivan ihana tuo maton turkoosi väri!
  http://westendmum.fi

  Vastaa
  • Melina 6 kesäkuun, 2017

   Eikö olekin, mäkin tykkään siitä tosi paljon!

   Vastaa
 2. Tanja 24 toukokuun, 2017

  Onko mielestäsi tuo yhdeksän neliön makkari ollut sopiva vai tekisitkö siitä näin jälkikäteen suuremman? Meillä taloprojekti menossa ja kolme lastenhuonetta tulossa, koko n.9,5 neliötä per huone. Vanhempien makuuhuone on suurempi. Entä muistatko teidän keittiö/olkkarin neliöt ja oletko ollut tyytyväinen kokoon?:) meillä tontin vuoksi pohja suunnitellaan itse ja kamalan vaikea välillä hahmottaa ja tehdä päätöksiä varsinkin huoneiden koon suhteen.

  Vastaa
  • Melina 6 kesäkuun, 2017

   Onhan tuo nona huone melko pieni, mutta enpä keksi mitä muuta sinne tarvitsisikaan mahtua kuin sänky, lipastoa ja työpiste. Minean huone taas on 16m2 ja sen sisustaminen on suht hankalaa, kun neliöitä on paljon. Ehkä paras neliömäärä olisi sellaiset 11m2, jos miettii että teini-ikäisellä tavaraa on ehkä enempi..

   Meidän keittiö-olohuonetila on yhteensä 42m2 plus porrastila. Tilaa on mielestäni reilusti, ehkä keittiöön kaipaisi lisää kaappeja, mutta muuten tila on riittävä.

   Vastaa
 3. Anna 26 toukokuun, 2017

  Moikkelis! Saako kysyä mistä olette ruokapöytänne hankkineet? Se on kaunis:)

  Vastaa
  • Melina 26 toukokuun, 2017

   Ruokapöytä on tilattu pöytälevy erikseen (ikilevy) ja jalat on hay loop.

   Vastaa
 4. tanja 28 kesäkuun, 2018

  Hei. Mitä sarjaa/mistä hankittu yöpöydällä oleva muki on? Olen etsinyt juuri tuon sävyisiä mukeja.

  Vastaa
  • Melina 28 kesäkuun, 2018

   Tuo beige muki on keraaminen kuppi ja ostettu ihanasta Sisustus Hattara -liikkeestä.

   Vastaa
 5. Saia 7 marraskuun, 2018

  Heippa!

  Tästä postauksesta on jo aikaa, mutta eksyin tänne kun googlettelin taaperolle sänkyä. 🙂 Ihastuin tuohon JLY heaveniin. Mietityttää tuo säleikköpohja, onko se ollut kestävä, kuvissa näyttää vähän ohuelle. ja mietin tuota painorajaa, 60 kg, ei sillä, että taapero noin paljon painaisi, mutta ei kannattele vissinkään lisäksi iltasadun lukijaa? 🙂 Onko teillä siis kestänyt sänky hyvin, kun on ollut jo hetken käytössä? En ole löytänyt toista silmää mielyttävää sänkyä vielä, niin tämä ois pelastus!

  Vastaa
  • Melina 7 marraskuun, 2018

   Moikka! Me ollaan oltu oikein tyytyväisiä tähän sänkyyn. Ei olla koskaan kokeiltu, kestäisikö myös aikuisen painoa, mutta pojan käytössä ei ole ollut mitään ongelmaa. Hinta-laatusuhteen puolesta siis voin todella suositella sänkyä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.