uusia tekstiilejä olohuoneessa ja mattokysymys

Jo jonkin aikaa sitten vaihdoin tekstiilejä meidän olohuoneeseen, kun halusin päästä eroon beigestä. Meillä on pääväreinä (lue: ainoina väreinä) ollut tässä kodissa koko ajan valkoinen, harmaa ja beige, mutta nyt beige alkoi vähän kyllästyttämään ja sitä jäi vain Minean huoneeseen. Valkoinen ja harmaa on ihanan raikkaita yhdessä, ja onhan niihin älyttömän helppo yhdistellä pieniä väriyksityiskohtia jos myöhemmin haluaa. Harmaasta emme olekaan pääsemässä ihan lähiaikoina eroon, koska pari vuotta sitten teetimme kulmasohvan olohuoneeseemme mittojen mukaan, emmekä koiraperheenä uskaltaneet valita valkoista kangasta. Ja hyvä niin ;)!

 
 

Olohuoneesta lähti kaappiin parempia päiviä odottelemaan beiget silkkiverhot, Gantin tähtityyny sekä Ikean tuoleihin Linumin kankaasta teetetyt raidalliset päälliset. Tilalle ompelin hyvin edullisesta valkoisesta painopohjakankaasta verhot, ja Kodin Ykkösestä mukaani lähti Annon valkoharmaita tekstiilejä keittiöön ja lepotuolille. Askosta löytyi vielä alennuksella valkoharmaa pärekoria muistuttava lehtikori. Raikasta ja avaraa, mutta onko yleisilme teidän mielestä liian kliininen?

Verhot meillä oli ennen tangoilla ikkunoiden korkeudella, mutta nyt halusin ne katosta asti korostamaan tilan tuntua. Olohuoneessa huonekorkeus meillä on yli 3 metriä, ja nuo kiskot sopii mielestäni ihan täydellisesti tähän tilaan. Puhtaanvalkoiset Ikean tuolinpäälliset vielä viimeistelevät kokonaisuuden.

Muutaman huonekalun vaihtoa koitan vielä perustella miehelleni, mutta muuten tällä hetkellä tilan suurimman ongelman muodostaa matto. Senkin teetimme VM Carpetilla sohvan mittoihin sopivaksi tänne muuttaessamme, ja rahallinen panostus oli sen verran suuri, ettei matosta viitsisi luopua kovin heppoisin perustein. Väri oli alkujaan vaalea luonnonvalkoinen, mutta karvainen sottapyttymme on saanut muutettua sävyn huomattavasti harmaammaksi, eikä ongelmaan ole auttanut edes perusteellinen peseminen. Vielä voisin pesulasta tiedustella mahdollista valkaisemista, mutta reippaana naisena ehdin jo hakea yhden Annon villamaton meille sovitukseen :). Ja tässä vaiheessa toivon teidän astuvan kuvaan! Sopiiko matto meidän olohuoneeseen vai mitä meidän kannattaisi lähteä etsimään? Kumpi käy paremmin, kuviot vai yksivärisyys?

Kiitän jälleen jo etukäteen auttavista kommenteistanne! Itse olen mattoa pyöritellyt jo viikon päivät edestakaisin lattialle ja pois enkä vielä ole sen viisaammaksi tullut, mutta enköhän saa teidän avulla jotain päätöksiä tehtyä :).
Leppoisaa loppuviikkoa!

0 Comments

 1. Ansku 11 syyskuun, 2013

  Matto Yes, ehdottomasti!!!! Meillä on kotona vähän tummempi sohva ja olen kans pyöritellyt tuota mattoa mielessä. Koti on ihanan raikas ja kodikas – voisin muuttaa teille :DTykkään blogistasi valtavasti, joskus tämä kommentointi vaan jää!!Olisi kiva nähdä kuvia Minean huoneesta!

  Vastaa
  • Melina / Minishow 12 syyskuun, 2013

   Kiitos ihanasta kommentista, piristi päivää valtavasti! Minean huone on vielä vähän kesken, mutta esittelen sen heti kun saadaan vielä pari juttua tehtyä siellä :).

   Vastaa
 2. Willa Foxin Satu 11 syyskuun, 2013

  Yllättäen tykkään kovasti pandora-matosta. 🙂 teillä on nättiä!

  Vastaa
  • Melina / Minishow 12 syyskuun, 2013

   Heh, mä näinkin et teille kans ilmaantu sama matto. Ja onhan noita näkyny aika monessakin blogissa, mut nätti se onki ku mikä!

   Vastaa
 3. Anonymous 12 syyskuun, 2013

  Pakko kommentoida ekaa kertaa ihanaa blogiasi!:) itse huudan kanssa kliinisemmän sisustuksen puolesta ja mielipiteeni mattoasiaan on vanha vaalea, yksivärinen mattonne:) karvamatossa jatkossakin tulevat ”liat” ei ehkä näy niin helposti ja tuo vähän pehmeyttäKliiniseen sisustukseen:) mistä hankit tuon verhokankaan? Itsellä myös kohta sama tilanne, eli huonekorkeutta yli 3m ja kivat verhot pitäisi keksiä:)

  Vastaa
  • Melina / Minishow 12 syyskuun, 2013

   Kiitos ja kiva että jätit kommenttia! Mä mietin itekin tota lika-asiaa, kun meillä sitä sotkua tosiaan tulee eikä villamattoa voi pestä ite..Verhokangas on peruslakanakangasta, mutta kulkee nimellä painopohja. Hintaa oli jotain 5€/m eli halpaa on!

   Vastaa
 4. Kanneli 12 syyskuun, 2013

  Onhan se vaikea sanoa, mutta minusta matto sopii erittäin hyvin teidän muuten rauhallisen sävyiseen olohuoneeseen. Kaunis yleisilme 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 12 syyskuun, 2013

   Kiitti kommentista! Kyllähän noin kuviollinenkin tosiaan käy meille kun muuten on aika seesteistä sävyä..

   Vastaa
 5. Jemina 12 syyskuun, 2013

  Ihana raikastus! <3 Mutta pakko sanoa, että tykkäsin noista raidallisista ruokatuolien päällisistäkin tosi paljon. Pandora-matto sopii myös hyvin. Mielestäni jotain kuviota saa olla niin miksei siten matossa. 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 12 syyskuun, 2013

   Katoinkin jälkikäteen että raitapäällisetkin kävis ihan hyvin, mutta ei ehkä kuitenkaan Pandora-maton kanssa yhtäaikaa..

   Vastaa
 6. Susanna Tamminen 12 syyskuun, 2013

  Ihana matto, yes yes yes! 🙂

  Vastaa
 7. Anonymous 12 syyskuun, 2013

  Hei: kaunis koti teillä! Sama värimaailma meillä pienellä ripauksella ruskeaa ja itseasiassa tuo täsmälleen sama Annon villamatto, keittiönpöydän alla tosin. 🙂 Olen tykännyt siitä hurjasti ja kivasti näyttää sopivan myös teille, joten kannatusääni täältä ehdottomasti tuon maton suuntaan! Helpompi pitää puhtaanakin kuin pitkäkarvainen matto. Terkuin, Sohvi

  Vastaa
  • Melina / Minishow 12 syyskuun, 2013

   Äkkiseltään munkin mielessä käväisi ajatus siitä, että maton laittaiskin ruokapöydän alle, mutta alko hirvittää ajatus Mineasta syöttötuolin kanssa sen lähellä :). Mulla ois haaveissa hankkia vielä joskus Pappelinan muovimatto keittiöön..

   Vastaa
 8. Pipsa 12 syyskuun, 2013

  Ihana koti teillä!! Musta toi uus matto on tosi kiva ja raikas.

  Vastaa
 9. Karro 12 syyskuun, 2013

  Ihanan näköistä! Pidän kovasti myös harmaasta ja valkoisesta. Osaatko tarkemmin kertoa millaista kangasta nuo uudet verhot ovat tai mistä olet sitä ostanut? Näyttävät niin kivoilta. Tykkään myös tuosta uudesta matosta. Meillä taisi tuo sama käydä sovituksessa (monen muun ohella, heh) mutta ei oikein sopinut meillä mihinkään.

  Vastaa
  • Melina / Minishow 12 syyskuun, 2013

   Verhokangas on Eurokankaasta lakanakangasta, kulkee nimellä painopohja. Kangas ei oo mitään älyttömän paksua, mutta sillä saa ihanan ”hotellifiiliksen” kotiin. Ja hinta oli noin 5€/m eli tosi halpa!

   Vastaa
 10. Laura 12 syyskuun, 2013

  Yksi ääni vanhalle yksiväriselle matolle! Kuvioon kyllästyy kuitenkin melko nopeasti (ja mieskin tykkää, jos muutama euro jää säästöön ;)).

  Vastaa
  • Melina / Minishow 12 syyskuun, 2013

   Mies olis ihan varmaan tosi iloinen, jos ei hankittais mitään uutta mutta mites vaimon hyvinvointi sitten ;)!

   Vastaa
 11. Saikku 12 syyskuun, 2013

  Kiva kyllä tuo uus matto! Liputan ehdottomasti sen puolesta,koska en vaan tykkää yhtään karvamatoista. Meillä oli joskus kolme karvamattos ja hävitin ne kaikki, jotenki vaan niin epäkäytännöllisiä ja kyllä vaan muut matot on mielestäni paljon kauniimpia. Kaunista teillä kyllä on!:)

  Vastaa
  • Melina / Minishow 12 syyskuun, 2013

   Mä taas hankkisin innolla uuden puhtaanvalkoisen karvamaton, mut kun se väri vaan ei oikein meillä toimi.. Litteä villamatto tuntui niin kovalta jalkojen alla, kun on tottunu niin pehmeään :).

   Vastaa
 12. Juuli - ihana mini. 12 syyskuun, 2013

  Ihana uudistus, olet laittanut toden teolla hiat heilumaan :). Minusta tuo matto sopii teille hyvin, pidä se ihmeessä! Kokonaisuus on ihanan raikas eikä yhtään liian kliininen, tykkään :).

  Vastaa
  • Melina / Minishow 12 syyskuun, 2013

   Kiitti kommentista! Vielä olis pari huonekalumuutostakin mielessä mut mies ei oikein oo samoilla linjoilla sen suhteen.. Aina syksyllä ja keväällä vaan tulee kauhee sisustusinto :).

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.