minun matkakarttani

Sain hauskan matkakartta-haasteen Annikalta Karkkipurkki-blogista sekä Emilialta Dream in color -blogista, kiitos ihanat naiset! On ollut mahtavaa ihastella muiden matkakuvia ympäri maailmaa, ja vielä hienompaa lukea tarinoita niiden takaa. Itsekin saa muiden suosituksista uusia matkakohteita omalle sitten joskus -listalle, ja myöskin omien matkakuvien selaaminen aiheuttaa suurta matkakuumetta. Haasteen idea on seuraavanlainen:

1. Näytä matkakartan (Travbuddy tai vastaava) avulla missä maissa olet käynyt ja paljonko se on prosentteina.

2. Kerro, mielellään perusteluineen, mikä tai mitkä vierailemistasi maista ovat olleet suosikkejasi.

3. Paljasta vielä se maa (tai kaupunki), johon et ole vielä päässyt matkustamaan, mutta johon pääsystä haaveilet.

4. Kiitä sitä bloggaajaa, jolta olet haasteen saanut ja vinkkaa myös Casa Volmariin omasta matkakartasta, jotta voin käydä siihen tutustumassa.

5. Haasta mukaan 3-5 bloggaajaa.

Oma matkakarttani ei laajuudellaan komeile, sillä oon pohjimmiltani kotona viihtyvä laiskottelija ja toiseksi, ihan ekaa kertaa olin lentokoneessa vasta 17-vuotiaana. Äitini ei ahtaanpaikankammoisena ole syntymäni jälkeen lentokoneeseen astunut, joten perheen yhteiset lomareissut rajoittui Ruotsiin, jossa vierailimme tuttujen luona. Kun matkustamiseen ei ole tottunut heti pienestä pitäen, ei suurta paloa reissaamiseen ole syttynyt vieläkään. Tottakai voisin unelmieni rahatilanteessa kiertää vaikka ympäri maailman, mutta noin periaatteessa olen myös tosi iloinen siitä, kun saan ihan vaan olla rakkaimpien kanssa kotona!

Ensimmäinen lentomatkani suuntautui, voisin jopa sanoa tavallisen tylsään, Playa de Las Americasiin, mutta sen jälkeen oon kyllä nähnyt mahtavan upeita paikkoja kuten Las Vegasin neonvalot, Venetsian tunnelmalliset pikkukadut, Budapestin vanhaa henkivän kaupungin sekä Kreikan upeat saarimaisemat. On sitä tullut hetken aikaa asuttuakin Ruotsissa pienenpienessä opiskelijaboksissa, joka ei hetkeäkään tuntunut kodilta. Minean vähän kasvettua haaveissani olisi vielä lähteä koko perheen kanssa työn kautta vaihtoon vaikkapa Dubaihin tai johonkin Aasian maista, mutta aika se vasta näyttää mihin tässä päädytään.

Tulevaisuuden haaveet suuntautuvat kaikki kaukomaihin, mutta seuraavana meillä on kiikarissa loma ystävän luokse Puolaan, viikonlopuksi Lontooseen tai synttäreiden viettoon vielä tuntemattomaan paikkaan. Kaikki nämä toivottavasti toteutuu vielä tulevan vuoden sisällä, mutta muuten tarkempaa suunnitelmaa ei ole.. Vähän isompina haaveina mielessäni myös välillä pyörii loma ystävien luona Australiassa, shoppailumatka Dubaihin tai matka kevään kauneutta ihastelemaan Japaniin. Tosi erilaisia kohteita kaikki, mutta siinähän se juju piileekin, että näkee vähän muutakin elämää kuin omaa arkea koto-Suomessa.

Olisi kiva kuulla teidänkin matkakokemuksista kommenttiboksin puolella, varsinkin niistä ikimuistoisista lomista! Tämän haasteen laitan eteenpäin seuraaville ihanille blogeille, ja tietenkin kaikki halukkaat saa napata haasteen blogiinsa!

0 Comments

 1. Seija 13 marraskuun, 2013

  Nämä ovat todella mielenkiintoisia 🙂 tosi kiva oli sinunkin matkakartta katsoa ilman muuta 🙂 työn alla itselläkin 🙂 tosi kauniita kuvia laitoit reissuista ♡Mukavaa päivää ♡

  Vastaa
  • Melina / Minishow 14 marraskuun, 2013

   Mäkin oon tykännyt lukea näitä muitten blogeista! Sun karttaa odotellessa siis 🙂

   Vastaa
 2. Susanna Tamminen 13 marraskuun, 2013

  Mahtavaa, minullakin on muuten tuo haaste vielä toteuttamatta. Vaikka oletkin tässä juuri vastannut haasteeseen minunkin blogissani olisi hauska haaste sinulle tänään! Iloista päivää ♥

  Vastaa
  • Melina / Minishow 14 marraskuun, 2013

   Kiitos haasteesta! Haasteet on hauskoja toteuttaa ja etenkin kiva lukea muitten blogeista, kun bloggaaja kertoo muistakin asioista kuin niistä joista yleensä kirjoittaa.

   Vastaa
 3. Sini 13 marraskuun, 2013

  Kiitos haasteesta!Tämä olikin hauska juttu, täytyy koittaa toteuttaa jossain vaiheessa!

  Vastaa
 4. Kiitos haasteesta! Iiks, vai että matkakohteita palauttaa kuviin..;)

  Vastaa
  • Melina / Minishow 14 marraskuun, 2013

   Omien matkojen muisteleminen oli kivaa! Aiheuttaa kylläkin matkakuumetta!

   Vastaa
 5. Pauliina Nummikko 13 marraskuun, 2013

  Suosittelen tota ystävän luokse Puolaan 😉

  Vastaa
 6. Elina /Elinamaista 13 marraskuun, 2013

  Pariisi ja Barcelona on mun suosikit 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 14 marraskuun, 2013

   Mun mies oli Barcelonassa ja tykkäsi kans tosi paljon! Ja Pariisi olis kyllä ihan unelma tällaiselle shoppailu- ja herkkuhullulle :).

   Vastaa
 7. Pauliina 13 marraskuun, 2013

  Aivan upea toi Holmenkollenin kuva! Mieletön maisema!Oot aika monessakin mun haavekaupungissa käynyt! Tosi hauska haaste muutenkin. 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 14 marraskuun, 2013

   Nappaa tästä haaste itelleskin! Holmenkollenilla oli kyllä upeat maisemat, suosittelen!

   Vastaa
 8. Annika /Karkkipurkki 13 marraskuun, 2013

  Tosi kiva oli lukea sunkin matkapostaus! Tää on mun mielestä ollut tosi kiva haaste, ja näitä postauksia on ollut niin kiva lukea 🙂 Ja ihanissa paikoissa olet käynyt 🙂

  Vastaa
 9. Laura 13 marraskuun, 2013

  Tämä ei tiedä hyvää jo ennestään pahalle matkakuumeelle :O! Kiitos haasteesta, pitääpä selailla vähän vanhoja lomakuvia.

  Vastaa
  • Melina / Minishow 14 marraskuun, 2013

   Oota vaan kun pääset niihin lomakuviin käsiksi niin seuraavaks huomaat jo selailevas matkatoimistojen sivuja!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.