Annon raitamatto olohuoneessa

Muistatte varmaan tämän mattoprojektin ja sen kaiken jahkailun ja epävarmuuden, mitä yksi olohuoneen mattohankinta voikaan saada aikaan!? Oon aina sanonut olevani uskomattoman surkea tekemään mitään sisustukseen ja omiin vaatevalintoihini liittyviä päätöksiä, ja se varmaan näkyykin täällä blogissa. Jos ei muuten, niin ainakin siinä että mieleni muuttuu lähes yhtä usein kuin sukat!

Yksi asia on tällä hetkellä varmaa, se että haluan sisustuksessa mennä selkeästi pelkistetympään ja raikkaampaan tyyliin kuin mitä kotimme nykyisellään on. Toiveissa olisi sisustaa tulevaisuuden omakotitaloa sisustuksen klassikoilla, kaikella kauniin ilmavalla, pelkistetyllä ja tietenkin valkoisella. Harmaa on jo pitkään kulkenut meillä valkoisen kaverina, ja nyt uutena innostuksena mukaan on tullut musta. Aika värikästä, eikö ;)?

Harmaa Pandora-matto olisi ollut tosi kaunis meidänkin olkkariin (ja on muuten tällä hetkellä Kodin1:ssä alennuksessa), mutta mieheni sai sanoa viimeisen sanan, ja niin matto lähti samaa kyytiä takaisin kauppaan :). Seuraavalla kerralla raahasin miehenkin mukaan ostoksille, ja matkaan lähti tämä kaunis ja ajaton Annon Korsi-villamatto sen Minean huoneen mustavalkoisen Sirun lisäksi. Parempaa lopputulosta ei kait olisi voinut toivoakaan, kun molemmat oli tyytyväisiä ja matot saatiin viimein uusittua.

Raidat toimii aina, ja niin tämänkin kanssa ajateltiin, että ehkä matto voisi olla pitkäaikainen hankinta, kun se käy aika kivasti lähes mihin huoneeseen tahansa. Yksi ainoa miinus tässä ja Minean huoneen uudessa matossa on verrattuna entisiin karvamattoihin: imurin saa kaivaa huomattavasti useammin esille! Karvamattoihin koirankarvat ja roska upposi kivasti, mutta hyvä jos nämä uudet pysyvät siistinä paria tuntia pidempää. En siis suosittele laiskoille siivoojille!

Kuinkas siellä, sisustetaanko teillä klassikoilla? Ja miltä Annon uusi matto näyttää teidän silmään?

0 Comments

 1. Seija 11 marraskuun, 2013

  Tosi hyvän näköinen matto 🙂 tuo kelpsisi 🙂 tosi ihanan raikas ja pelkistetty ♡ sopii niin teille ♡

  Vastaa
  • Melina / Minishow 12 marraskuun, 2013

   Kiitos Seija! Mustakin tuntuu että tää on just meidän olkkariin sopiva.

   Vastaa
 2. Saikku 11 marraskuun, 2013

  Kivalta näyttää uusi matto,sopii hyvin teille ja sun tyyliin.:) Täällä sisustetaan vanhan, valkoisen ja omien kädentaitojemn mukaan, arvatenkin maalaisromanttiseen tyyliin. 🙂 Klassikoita ei paljoa löydy,eikä myöskään pelkistettyä, vaikkakin musta hieman hiipii sisustukseen pieninä yksityiskohtina. 🙂 Sentäs jotakin uusia tuulia tälläkin jämähtäneellä sisustajalla. ;D

  Vastaa
  • Melina / Minishow 12 marraskuun, 2013

   Sun tyyli onkin niin kauniin omaperäinen, että se on just paras sellaisenaan! Jotenkin musta tuntuu, että niitä klassikoita löytyy vaan pelkistetyn sisustuksen puolelta..ehkä maalaisromantiikka on vielä aika uutta meille suomalaisille.

   Vastaa
 3. Sara Sfi 12 marraskuun, 2013

  Kaunis matto ja sopii hyvin teidän olohuoneeseen. Rauhallinen ja kodikas tunnelma.

  Vastaa
 4. Kanneli 12 marraskuun, 2013

  On todella kauniin ja levollisen näköinen kokonaisuus.

  Vastaa
  • Melina / Minishow 12 marraskuun, 2013

   Levollinen mulla itelläkin tuli mieleen :). Vaikka jotain pientä piristystä voisin ehkä tyynyjen muodossa vielä lisätä..

   Vastaa
 5. Vauhtivekaroiden äiti 12 marraskuun, 2013

  Kaunis matto! Ja hyvin sopii sohvan pariksi, rauhallinen ja tyylikäs 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 12 marraskuun, 2013

   Kiitos! Rauhallinen näyttäis kuvaavan tätä mattoa aika monien mielestä!

   Vastaa
 6. Jenna 12 marraskuun, 2013

  Ihastelin tuota ensimmäistä kuvaa Instassakin! Ja tuo matto on tosi kiva! Blogissani on sinulle tunnustus. :)Ps. Ihailen aina kauniita kuviasi!

  Vastaa
 7. Marianne 12 marraskuun, 2013

  Tosi kivalta näyttää tuokin ja sopii hyvin teidän olohuoneeseen! Itse ihailin juurikin myös noita Annon mattoja Kodin Ykkösillä, mutta meille ei ehkä olisi ihan kaikkein järkevin ratkaisu juuri sen takia, kun meillä on nuo kaksi kissaa, joiden karvoja saisi varmaan aika kiitettävään tahtiin imuroida matoista! Silti mua houkuttelisi ainakin eteiseen se sama kolmiomatto (käytävämattona) kuin teillä Minean huoneessa! 🙂 Sekin on ihana!

  Vastaa
  • Melina / Minishow 12 marraskuun, 2013

   Se kolmiomatto on tosi kiva ja sopis musta vähän mihin huoneeseen tahansa! Ja Annolta tosiaan löytyy hurjan paljon nättejä mattoja ja muutakin sisustustavaraa.

   Vastaa
 8. Sanna 12 marraskuun, 2013

  Annolla on kyllä tosi kivoja mattoja. Meilläkin jo pari sellaista majailee 🙂 Minunkin makuni on ehkä ajan saatossa muuttunut hieman romanttisesta peklkistetympään, mutta silti en voisi kuvitella asuvani täysin modernissa, pelkillä klassikoilla sisutetussa talossa. Vähän rouheutta ja kotikutoisuutta pitää olla meillä!

  Vastaa
  • Melina / Minishow 13 marraskuun, 2013

   Varmasti monella sisustustrendejä seuraavalla on alkanut maku viime vuosina menemään pelkistetympään suuntaan. Vaikka kyllä maalaisromantiikkaakin näkee vielä tosi paljon, ja sekin on niin kaunis tyyli, jos osaa oikein sisustaa. Musta tuntuu että tollanen pelkistetty on helpompi mun laisille lahjattomille sisustajille :)!

   Vastaa
 9. Karro 12 marraskuun, 2013

  Kaunis matto ja sopii hyvin tuohon! Meillekin tuli juuri se Siru lasten leikkihuoneeseen ja hieman arveluttaa sen siistinä pysyminen. Mutta kai siihen vain täytyy tottua että siivoamaan joutuu mahdollisesti entistä useammin 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 13 marraskuun, 2013

   Onneks imurointi on melko vaivatonta ja nopeaa puuhaa, joten pienellä vaivannäöllä sen maton saa pidettyä puhtaana. Kannattaa myös suihkutella suoja-aineet siihen ennen käyttöönottoa. Vallan ihanahan se Siru on!

   Vastaa
 10. Pauliina 12 marraskuun, 2013

  Toihan on just klassisen tyylikäs tuo raitamatto! Yksinkertainen, joka miellyttää ainakin mun silmää, ihana valinta ja helppo yhdistää väreihin jos joskus haluaa 🙂

  Vastaa
 11. Satu/Willa Fox 12 marraskuun, 2013

  Tuo on oikein kaunis matto, ajaton ja tyylikäs!

  Vastaa
  • Melina / Minishow 13 marraskuun, 2013

   Ajattomalta se mustakin tuntuu, mutta katotaan vaan vuoden päästä niin oon taas muuttanut mieleni..

   Vastaa
 12. T 12 marraskuun, 2013

  Aivan ihana, rauhallinen matto! Tuollasen voisin minäkin ostaa, vaikka muuten tykkään vanhoista räsymatoista eniten. Mutta kun on kissa+laiska imuroija, niin ei taitais meille sitte villamatto sopiakkaan 😉 Minä yritän sisustuksessa ajatella että se miellyttäis just omaa silmää ja yritän nimenomaan välttää niitä klassikoita ja kaikkea muutakin mitä ”kaikilla muilla” on 🙂 Tykkäisin että sisustus ois just meiän näköstä ja yritän välttää sisustuksessa kaikkia muotijuttuja viimeseen asti 🙂 (paitsi jos joku pinnalla oleva on ihan meiän näkönen 😉 )

  Vastaa
  • Melina / Minishow 13 marraskuun, 2013

   Mulla tuli siitä Pandora-matosta just vähän sellainen olo, että se on liian persoonaton ja varma valinta. Vaikka en kyllä voi kieltää ettei juurikin blogit vaikuttais tosi paljon mun sisustusmakuun, kun yllättäen oon niin rakastunut pelkistettyyn :). Kaupassa myyjä kyllä sanoi että villamatto on täydellinen lapsellisille ja eläimellisille, kun hylkii likaa niin tehokkaasti. Meidän koiran lyhyet karvat vaan kivasti porautuu maton kudoksiin, mutta eipä ne näy näissä kuvissakaan. Ehkä se on vaan mun tarkka silmäni.. 🙂

   Vastaa
 13. Kaunis matto! Ja onhan tuossa mut vähän sitä väriä 😉

  Vastaa
 14. Melina / Minishow 13 marraskuun, 2013

  Totta! Ihan riittävästi väriä mun makuun, onhan meillä harmaa sohvakin!

  Vastaa
 15. Laura - Heinässä Heiluvassa 18 marraskuun, 2013

  Aivan ihana matto. Sanoit sen niin hyvin, ei sovi laiskoille siivoajille… eli ei myöskään koiraperheelle. Tästä syystä jouduin luopumaan ajatuksesta hankkia meille annon matto, vaikka ne ovatkin todella kauniita.

  Vastaa
  • Melina / Minishow 18 marraskuun, 2013

   Ei oo joo meilläkään ollu helpoin siivottava lyhytkarvasen koiran kanssa, jonka turkki sattuu vieläpä olemaan sopivasti musta. Mutta mitäpä sitä ei tekisi kauneuden eteen ;).

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.